Legendarni hrvatski trener i bivši izbornik, Otto Barić, gostovao je u Nogometnom Podcastu i bilo je to, pa možemo to slobodno reći, jedno od najiskrenijih i pomalo beskrupuloznih izdanja popularnog Herr Otta. Bivši trener Dinama, Salzburga, Fenera i brojnih velikana komentirao je mnoge igrače koje je vodio, a podijelio je i ponešto opaski na račun sadašnjih Vatrenih.

No, prije svega, objasnio je tko je za njega najveći hrvatski trener. "Najbolji je hrvatski trener svih vremena Tomislav Ivić. Jedini je radio ozbiljno u to vrijeme. Ja sam ispod njega, a Ćiro je iza mene. Pa Ćiro u 30 godina karijere, koliko ga pratim, nije napravio ništa revolucionarno. S reprezentacijom je 1996. i 1998. mogao i više", rekao je Barić.

'Kranjčar je imao 10 kila viška'

Prebacio se potom na reprezentaciju, onu koju je on vodio. Zanimljivo je odgovorio na pitanje je li Milan Rapaić zaista učio Juana Romana Riquelmea pucati slobodnjake. "Ako je učio Riquelmea, zašto nije svog sina naučio? A zašto nije kod mene više igrao? Utakmicu protiv Belgije odigra sjajno, onda ga nema nigdje. Takvi igrači bez konstante kod mene ne prolaze, ja sam trener njemačkog tipa", bez milosti će Barić.

Upitan je zašto nije zvao Niku Kranjčara nakon desetak golova u HNL-u na Euro 2004. godine... "Da, zabio je desetak golova, ali je imao i deset kila viška", kao iz topa će Barić.

Dado Pršo bio je jedan od njegovih aduta... "Pogrešno je vođen, ovi dolje ga nisu prepoznali. Hvala Vuliću koji mi ga je otkrio i preporučio. Da nije, mi na Euru 2004. ne bismo imali napadača. Zvao sam nakon 2002. Bokšića i Vlaovića, ali nisu htjeli više igrati zbog odnosa novinara prema njima", veli Barić.

'Brozović? Sretno mu bilo'

Marcelo Brozović, je li igrač za Liverpool? "Da ne znam ništa o njemu, uzeo bih ga. Ipak, znam nešto i o njegovom životu izvan nogometa... Sretno mu bilo", veli Barić, a onda gotovo sličan odgovor daje na upit o Anti Rebiću. "Tri utakmice je vrhunski, a onda ga nema nigdje. Nikad ne bih imao takvog igrača, a čuo sam i da ne živi posve sportski", rekao je Barić.

O Zlatku Daliću i reprezentaciji... "Zlatko Dalić je dobar trener, dobro je to posložio, a puno mu je pomogao i Dinamo, koji je pronašao neke igrače poput Petkovića i Livakovića. Petković mora biti u prvih 11, nije golgeter pa bih mu dodao Kramarića na poziciji desetke", veli Barić i zatim otkriva koga bi izbacio iz veznog reda da bi u njega ubacio Kramarića. "U sredini Modrić, Rakitić ili Brozović. Jedan od te trojice bi morao biti na klupi", kaže Herr Otto.

Što ako netko od igrača to ne bi prihvatio? "Ma što imaju ne željeti. Onda ih ne bih ni zvao! Odmah na zimu bih ih nazvao i kazao im da možda neće igrati koliko bi željeli, ali bih svakom uvijek dao po pola sata. U obrani imamo problema. Ako se ozlijedi Livaković nemamo drugog golmana. Ako se ozlijedi Vrsaljko, nemamo drugog desnog beka. Stoperi nam nisu baš klase. Vida je prosječan igrač, ali za reprezentaciju je "plus plus", kazao je Barić.

'Tudor? Nisam siguran'

Dotakao se i Hajduka, odnosno Igora Tudora, a niti za njega baš nema lijepe riječi.

"Nisam siguran da je dobar izbor za njih, mislim da kroz karijeru nije živio sportski, nije živio za nogomet. To je iskorak koji mu je falio da odigra deset utakmica u kontinuitetu za Juventus", kazao je Barić u Nogometnom Podcastu.