HRVATSKA U PAKLU PIREJA: / Vatreni u gradu gdje su Hrvate gađali Molotovljevim koktelom i u kojem su navijači Zvezde kao kod kuće

Image
Foto: Screenshot/AFP

Prema posljednjim informacijama koje pristižu iz Grčke, uzvratnom susretu dokvalifikacija za odlazak na SP između Grčke i Hrvatske, koja će se od 20.

12.11.2017.
15:25
Screenshot/AFP
VOYO logo

Iako su, kako su grčki mediji još prije javljali, ulaznice za utakmicu u Pireju između Grčke i Hrvatske gotovo sve rasprodane, stadion Karaiskakis neće biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Razlog tome je, naravno, debakl grčkih nogometaša u Zagrebu 4-1. Gotovo svi misle kako je priča završena, kako se nema što gledati. Uz navedeno, najžešći navijači Olympiakosa Gate 7 iz Pireja u subotu su za vrijeme treninga prosvjedovali protiv grčkog nogometnog saveza, odnosno njihove odluke da se ova utakmica igra na stadionu Olympiakosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

09.11.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje ce se odrzati 2018. godine u Rusiji, Hrvatska - Grcka. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U posljednje vrijeme čelnici Grčkog nogometnog saveza nisu u dobrim odnosima s vodstvom najtrofejnijeg grčkog kluba i najžešći navijači pirejskog kluba nisu željeli da reprezentacija ugosti Hrvatsku na Karaiskakisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRČKI NOVINAR O SUDARU S

Zato su se izvan stadiona čule tri, četiri detonacije, a prema prvim informacijama navijači Olympiakosa su bacili petarde i “topovski udar”. Isto tako, u posljednje vrijeme čelnici Grčkog nogometnog saveza nisu u dobrim odnosima s vodstvom najtrofejnijeg grčkog kluba i najžešći navijači pirejskog kluba nisu željeli da reprezentacija ugosti Hrvatsku na Karaiskakisu.

PALA JE KONAČNA ODLUKA O SASTAVU: Dalić će napraviti jednu promjenu u odnosu na Zagreb

Prije utakmica dodatnih kvalifikacija između Hrvatske i Grčke, nogometni savezi obiju država, zbog straha od navijačkih nereda, donijeli su odluku da će se susreti odigrati bez gostujućih navijača. Jer, još se svi sjećaju Molotovljevog koktela koji je 7.10. 2011. godine od strane domaćih navijača iz Pireja doletio u pleksiglas, zaštitnu ogradu koja je razdvajala hrvatske i pirejske navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

I "šetnje" jake ekipe Bad Blue Boysa ulicama Pireja u potrazi sa svojim suparnicima, koja se dogodila isti dan ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

AJMO VATRENI, ČITAVA NACIJA JE UZ VAS! Hrvatska na vrućem Karaiskakisu traži potvrdu plasmana na SP: Grci se nadaju – čudu

Inače, kad govorimo o grčkoj navijačkoj sceni, tamošnji ultrasi, kako nam je grčki novinar noć uoči prve utakmice u Zagrebu kazao, nisu baš previše zainteresirani za praćenje nacionalne momčadi. Više se "pale" na svoje klubove, a i rivalstvo između grčkih navijačkih grupa veliko je i graniči s mržnjom.

Image
GRČKI NOVINAR O SUDARU S VATRENIMA: /

'Nemamo ništa protiv vas, cijenimo vašu momčad. Samo želimo u Rusiju'

Image
GRČKI NOVINAR O SUDARU S VATRENIMA: /

'Nemamo ništa protiv vas, cijenimo vašu momčad. Samo želimo u Rusiju'

Najpoznatije grčke navijačke skupine su Gate 13 (Panathinaikos), Gate 7 (Olympiakos), Gate 4 (Paok), Original 21 (AEK) itd. Gate 7 na svom Karaiskakisu znaju napraviti sjajnu atmosferu i na reprezentativnim utakmicama, ali samo na većim. No, ovog puta, danas protiv Hrvatske, neće biti prisutni. Možda tek pojedinačno... To je olakšavajuća okolnost jer će izostati ona iznimno "vruća" pirejska atmosfera na rubu incidenta, o kojoj je jučer govorio i dokapetan .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će i ovih 20 000 navijača stvoriti paklenu atmosferu koja, u slučaju ranog gola Grčke, bi se mogla pretvoriti u pravi pakao na Karaiskakisu. Stoga, treba biti oprezan. Vodu na mlin domaćinu Vatreni ne smiju dati...

Također, Gate 7 su u bratskim odnosima s navijačima Crvene Zvezde, Delijama. Velika je to ljubav, tolika da se međusobno posjećuju, posvećuju si koreografije, ističu jedni drugima transparente na svojim ogradama i Hrvati, a posebno hrvatski navijači, nisu baš omiljeni među pirejskom navijačkom populacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za one koji nisu bili u Pireju, radi se o gradu, odnosno sad već i dijelu Atene (grad Atena u potpunosti se spojio s Pirejom) u kojem ima dosta grafita s oznakama Crvene Zvezde, Delija, Srbije.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo