Van Gaal se raspravlja s FIFA-om: 'Nije pošteno! To govorim već 10 godina!'

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Louis van Gaal nakon poraza na 11-erce od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva izjavio je kako ne vidi smisao u igranju utakmice za treće mjesto.

10.7.2014.
8:45
VOYO logo

"Nismo stvorili mnogo prilika kao u ranijim utakmicama, ali to dosta govori i o tome kako je Argentina igrala. Oni su zaustavili Robbena, Van Persiea i Sneijdera, a s druge strane mi smo zaustavili Messija, Lavezzija i Higuaina. Obje su momčadi odigrale taktički na visokoj razini. Što se čitavog prvenstva tiče, odigrali smo odličan turnir, nitko nas nije vidio u polufinalu, ali izgubili smo na najgori mogući način i zato smo jako razočarani", kazao je nizozemski izbornik nakon poraza u polufinalu.

"Mislim kako se utakmice za treće mjesto ne bi trebale igrati, a to govorim već 10 godina. Nije pošteno da mi imamo jedan dan manje za oporavak od našeg protivnika, ali najgore je što jedna momčad koja je stigla jako daleko u natjecanju moće turnir završiti s dva poraza u nizu. Tako možete otići kući kao gubitnici iako ste imali odličan nastup. Zato se utakmice za treće mjesto ne bi trebale igrati, jer samo se jedna nagrada broji, a to je naslov svjetskog prvaka", rekao je Van Gaal i preuzeo krivicu na sebe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"Ja sam kriv. Ja sam naučio tog Romera kako se brane penali. S druge strane, bio sam prisiljen ranije napraviti tri izmjene, pa nisam mogao umjesto Cilessena uvesti Krula. Ipak, bolje je izgubiti na jedanaesterce nego 7:1."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska će utakmicu za treće mjesto igrati u subotu u Brasiliji (22 sata) protiv domaćina Brazila, koji je dan ranije izgubio svoj polufinalni susret od Njemačke sa čak 1-7. Veliki finale između Njemačke i Argentine je na programu u nedjelju u Rio de Janeiru s početkom u 21 sat.

Nizozemski krilni nogometaš Arjen Robben bio je vrlo razočaran ispadanjem reprezentacije u polufinalu Svjetskog prvenstva, te istovremeno smatra da Argentina nije zaslužila igrati u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je u srijedu navečer poražena u polufinalu od Argentine nakon slabijeg izvođenja kaznenih udaraca (4-2), nakon što su regularni dio i produžeci završeni bez pogodaka. Robben nakon utakmice nije imao namjeru čestitati Argentini na ulasku u finale, jer ga, kako on smatra, nije zaslužila.

"Argentina nije zaslužila današnju pobjedu. Nije imala nijednu pravu priliku, dok smo mi imali nekoliko vrlo izglednih. Finale? Njemačka je pokazala koliko je jaka, tamo imam mnogo prijatelja i iskreno se nadam da će "elf" postati novi svjetski prvak", rekao je Robben koji se ne veseli utakmici za treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, to nije trofej koji me zanima. No jako sam ponosan na ovu reprezentaciju. Biti u polufinalu Svjetskog prvenstva je velika stvar i ne smijemo nikoga kriviti za današnji poraz. Svi smo odradili sjajan posao", zaključio je Robben.

Nizozemska će u subotu s domaćinom Brazilom igrati susret za treće mjesto s početkom u 22 sata po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo