VAHID HALILHODŽIĆ / 'Sammir je velika 'desetka' Dinama, ali imao je i veliki problem zbog kojeg je bio izbačen. Imao sam jedan dijalog s njim, neke stvari nisam dozvoljavao'...

Image
Foto: PIXSELL

Vahid Halilhodžić za Net.hr o Jorgeu Sammiru Cruzu Camposu

18.2.2023.
17:20
PIXSELL
VOYO logo

Bivšu Dinamovu zvijezdu i reprezentativca Hrvatske Jorgea Sammira Cruza Camposa, poznatijeg kao Sammir (35) pogodilo je to što ga Dinamo nije uvrstio na listu legendarnih "desetki" kluba.

'A gdje sam ja? Hahah, sram vas bilo!!"

Image
RAT SE NASTAVLJA /

Sammir plasirao novu 'raketu' prema Maksimirskoj 128 i pokazao tko je tata; 'I pijan si bio najbolji'

Image
RAT SE NASTAVLJA /

Sammir plasirao novu 'raketu' prema Maksimirskoj 128 i pokazao tko je tata; 'I pijan si bio najbolji'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A gdje sam ja? Sve je to velike laž! Lažovi!", napisao je Sammir pa dodao u komentarima na Dinamovu objavu na GNK Dinamo: "A gdje sam ja? Hahah, sram vas bilo!"

Image
Image

Nije na tom stao pa je nakon toga na svom Insta storyju objavio novu verzija slike na kojoj su najbolje Dinamove desetke, no ovaj je put na tom zidu i njegov dres...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Instagram story
Image
Foto: Instagram story

Instagram story Sammira. Legendarna Dinamova desetka spustila onima koji ga nisu stavili među slavne 'desetke' kluba

Sammir je putem Instagrama pobrojao sve trofeje koje je osvojio s Dinamom i ponosno to istaknuo na internetu, čisto da se zna tko je "tata" i kako stvari stoje za njega...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sammir vjerojatno spada u grupu velikana Dinama, desetki, samo...'

Okrenuli smo broj cijenjenog bosanskohercegovačkog trenera Vahida Halilhodžića, bivšeg stratega Dinama koji je trenirao Sammira u Maksimiru, te ga zamolili da nam prokomentira situaciju.

Halilhodžić je Dinamo vodio u 2010. i 2011. godini, ali je tada otišao zbog sukoba sa Zdravkom Mamićem. Zdravko Mamić mu je opsovao majku i bio iznimno bezobrazan, nakon čega je Vaha napustio klub jer ne trpi i ne dopušta takva ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolje je uvijek reći istinu nego laž ili poluistinu. Gledajte, Dinamo je veliki klub, iznimno velik koji je u svojoj povijesti imao niz velikih desetki, izvanrednih velikih igrača koji su nosili desetku, koji su bili ti organizatori, igrači plemenitog kova... Sammir vjerojatno spada u tu grupu velikana, e sad na koje mjesto, to je stvar već za raspravu, u to ne bi ulazio... U svakom slučaju, Sammir je bio veliki talent. Šteta što nije imao adekvatan sportski život van terena da svoj talent dokaže i ispuni, potvrdi i pokaže ga do kraja", kazao nam je u subotu poslijepodne u uvodu Vaha Halilhodžić, čime je započeo svoju priču o Sammiru, svoju istinu, ono s čime se on susreo trenirajući ovog brazilskog nogometnog asa...

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Vaha se ni u Dinamu nije dao zezati, nije se dao zafrkavati niti u Maroku.

"Znate, vi danas da bi postali neka svjetska klasa trebate otići u inozemstvo, iako je Dinamo jedan od najvećih klubova na tom području - da bi ostvarili neku svjetsku slavu kao što ju je ostvario jedan Boban, Luka Modrić, Marko Mlinarić itd... U svakom slučaju, Sammir pripada plejadi tih desetki, plemenitih igrača koji su nosili taj slavni nogometni broj", dodao je Vaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sammir je volio noćni život, to mu je jedno vrijeme uzrokovalo probleme'

Kako vam je kao treneru bilo surađivati sa Sammirom? On je volio narodnu muziku, kafanu i izlaske i društvo, a vi ste strog trener kod kojeg nema zezancije...

"(Smijeh) - Bilo je toga, volio je Sammir noćni život i to mu je jedno vrijeme i uzrokovalo probleme. Bio je i odstranjen iz prve momčadi. Imao sam ja s njim jedan direktan dijalog koji je neophodan takvim igračima koji su naviknuli na takav jedan način života koji ne odgovara ako imaš neke velike ambicije u nogometu, ako želiš biti velik nogometaš. Posebno je to zeznuto u Zagrebu. Svaki igrač Dinama kad u Zagrebu izađe negdje u kafanu, kad ode na narodnu ili u neki noćni klub, u gradu se to sazna, vide ga ljudi, navijači... Bilo je sa Sammirom tu malo problema i normalno da ja to nisam sve akceptirao i tako".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuli ste dijalog, o kakvom dijalogu je riječ, što ste Sammiru rekli?

"Ovako. Sammir je tada bio oženjen, imao je suprugu i išao sam na tu socijalnu temu, shemu da kao neki obiteljski čovjek ipak treba da zna da je on sad oženjen, da ima obitelj, da treba paziti na neke stvari. Kad si mlad i slobodan onda si možeš dozvoliti neke stvari ali ne i u jednoj takvoj situaciji. Ipak, netko te čeka kod kuće, netko tko sve gleda sa strane a tko drži do tebe, tko te voli na kraju krajeva... Znači, imao sam s njim jedan socijalni dijalog koji čovjeka koji ne radi neke stvari kako treba, onda ga njime upozoravaš, otvaraš mu oči i pokušavaš mu neke stvari dati do znanja da radi krivo, da ne valja. Bio je to razgovor u 4 oka. Šteta, taj je momak imao i kvaliteta, kao Brazilac izuzetno je bio nogometno tehničko potkovan međutim imao je i par kilograma viška i taj noćni život... Znate, kad netko tako živi, ne trenira dovoljno, onda se to odrazi i na nogometaša kao takvog, na fizičku pripremu. Ja neke stvari nisam dozvoljavao i normalno da je onda dolazilo do tih nekih konfliktnih relacija, situacija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Pamti se Villarreal

Kad se priča o Sammiru, onda se mora spomenuti i ona njegova velika predstava protiv Villarreala. Na Maksimiru ste u sezoni 2010./2011., u grupnoj fazi EL, vodeći Dinamo srušili Villarreal s 2:0 - strijelci su bili Ante Rukavina i Sammir koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u plavom dresu - "Nisam ja ništa napravio, to su sve igrači. Veličanstveno! Pobijedili smo velikog protivnika, a treba još vremena i puno rada da bi došlo do onoga što ja zamišljam" - kazali ste nakon pobjede u Zagrebu.

"Da, sjećam se pripreme te utakmice. Sammir i Ante Rukavina su bili glavni akteri, ali naravno i svi ostali, bez kolektiva se ne ide. No, njih dvojica su bili igrači koji posjeduju ono nešto za tu utakmicu... Ante je trebao igrati u sredini terena i na samom rubu-ivici ofsajda. Te, da se okrene prema golu. Jer, ako Ante prima loptu prema golu, tad je vrlo teško Villarrealu da ga zaustavi. Ante Rukavina imao je strahovitu trku, posjedovao je strahovitu brzinu. Zato je trebalo loptu tražiti u dubinu. U tim taktičkim detaljima, treninzima koje sam radio pred utakmicu, to mi je bila glavna snaga i vjera da možemo iznenaditi Villarreal koji je tad bio prvi u La Ligi. To je jedna velika utakmica bila za Dinamo i mene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

'Možda poslije ljeta nešto prihvatim'

Pisalo se kako vas želi Brazil na izborničkoj klupi, je li to istina, valja li se nešto iza brda?

"Nemam pojma, ima svakodnevno ponuda, zovu te neki ljudi, pitaju i tako... Za sad se zahvaljujem na svim ponudama, ne mislim sad skakati u posao. Možda poslije ljeta, vidjet ćemo. Sad sam na ne, tako da... Izbornička pozicija jednog Brazila jako je tražena, ima tu puno kandidata u igri. Jesu li me kontaktirali telefonski? Ne, to je jedna osoba, jedan Brazilac - trener koji živi i radi u Francuskoj, on me zvao da je njegov jedan kolega koji je blizak Brazilskom nogometnom savezu načuo da bi se mogli interesirati i za mene, pa je zato pitao", zaključio je Vahid Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo