RASPAD U MÜNCHENU /

Razgovor s Vahom o povijesnom debaklu Dinama: 'Nedopustivo, ne smiju si to dozvoliti'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Halilhodžić je za Net.hr rekao što Dinamo treba napraviti nakon velikog debakla u Ligi prvaka

18.9.2024.
10:39
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Na otvaranju novog formata nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na gostovanju u Münchenu izgubio od Bayerna s čak 2-9 upisavši najteži europski poraz u povijesti kluba.

Image
IZRUGIVANJE /

Dinamo na stupu srama: Internetom kruže brutalne šale o sramoti Plavih

Image
IZRUGIVANJE /

Dinamo na stupu srama: Internetom kruže brutalne šale o sramoti Plavih

Prije ove utakmice najteži poraz Plavih u LP bio je od Lyona kada su na Maksimiru izgubili 1-7 u skupini Lige prvaka 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz u Münchenu jedan je i od najtežih u povijesti Lige prvaka. Teže su stradali tek Bešiktaš i Malmö izgubivši sa 0-8. Münchenskih 11 golova (9-2) predstavlja i drugi najveći broj golova u utakmici UEFA Lige prvaka, od grupne faze do finala. Više je postignuto tek u susretu između Borussije Dortmund i Legije Varšava koja je u studenom 2016. završila s 8-4 za njemački sastav.

Dan nakon teškog poraza Dinama kontaktirali smo bivšeg trenera Plavih Vahida Halilhodžića, koji nije mogao analizirati susret jer ga nije cijeli pogledao, ali nam je rekao kakav je utjecaj tog debakla na momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Kad sam pogledao rezultat... Nevjerojatno je što se to dogodilo. Ne smije to Dinamo sebi dozvoliti", rekao nam je na početku pa se osvrnuo na nastavak Lige prvaka.

Dinamo u sljedećem kolu na svom Maksimiru igra protiv francuskog Monaca, a onda ga čeka gostovanje kod Salzburga.

"To je druga razina. Međutim, ipak razina u kojoj si ti zaslužio da budeš. Kad igraš takve utakmice, trebaš se pripremiti za to. Što se to dogodilo, kako je ekipa pripremljena, ne mogu komentirati, ali to je rezultat koji će ostaviti dubok trag. Nažalost, negativan u daljnjem natjecanju. Što prije treba napraviti jedan podvig da bi se to izbrisao taj poraz koji se jako boli. Da se povrati povjerenje, da ne nastane neka panika. Jer primiti devet golova. To je velika katastrofa zagrebačkog Dinama", poručio je i zaključio:

"Kako se dogodilo da jedna ekipa na tom nivou u tako važnoj utakmici primi devet golova. Je li to psihološki, je li to manja kvaliteta, jesu li se prepali? Treba se tu napraviti dobra analiza i svi vidjeti odakle je to. To je kolektivna greška koje koja mora biti objašnjena. Ne može se prijeći preko toga sramotnog poraza."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo