Sjajna polusezona / Uzlet Andreja Kramarića: Kako je Gospodin Nesavršeni postao prvi napadač Hrvatske

Image
Foto: AP Images

Je li vrijeme da već ove zime Krama zasja u novom, jačem klubu?

30.12.2018.
8:19
AP Images
VOYO logo

"Riješi se lopte, Krama, nemoj tu driblat', kako samo možeš bit tako sebiča...GOL! GOOOOOOL! TAKO JE, KRAMA, DOKTORE, NE DAJ JU NIKOMEEEE..."

Možda ne doslovno, ali ovako nekako kretao se tok misli svakog navijača hrvatske nogometne reprezentacije dok je u engleskom šesnaestercu na Wembleyu Andrej Kramarić "valjao" englesku obranu, a onda zabio za vodstvo Hrvatske. No, nije taj gol bio dovoljan ni za bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to samo jedan pogodak u Kraminom sjajnom golgeteskom nizu u ovoj polusezoni. Bivši igrač Rijeke, Lokomotive i Dinama ove ih je jeseni "natrpao" jedanaest, ali niz od devet pogodaka u devet utakmica posebno je bio impresivan.

Nije u sezonu krenuo jako dobro, no u studenom je napokon došao na "radnu temperaturu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon, Augsburg pa gol u onoj sjajnoj utakmici protiv Španjolske, Engleska, Hertha, Šahtar, Schalke, Wolfsburg, Manchester City. To su bili protivnici kojima je zabijao Andrej od 7. studenog do 12. prosinca. 

Problem je što je iz samo dvije od tih devet utakmica izašao kao pobjednik i to samo jednom s Hoffenheimom. Momčad mladog trenera Juliana Nagelsmanna tek je sedma na ljestvici Bundeslige, što je dosta daleko od trećeg mjesta na kojem su završili prošlu sezonu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispali su iz Lige prvaka bez ijedne pobjede, a u Bundesligi prednjače po broju odigranih remija. čak sedam u 17 utakmica. Ne čudi, stoga, da njemački mediji nagađaju da bi Kramarić mogao već ove zime portažiti novu sredinu. Spominje se transfer u Bayern, kojem za izlazak iz krize svakako treba malo osvježenja u napadu.

Kramarić ga sa svojim vještinama itekako može donijeti. Iako smo ga puno puta opsovali jer nije htio dodati loptu, nego je bjesomučno želio zabiti gol iz nemoguće situacije, Kramarić je prošle sezone uz 13 pogodaka devet puta asistirao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo to puno govori o njemu. Golgeter je kojem najbolja pozicija nije sama špica napada, već neka varijanta povučenog napadača, ofenzivnog veznog ili čak lijevo krilo. Samo je dva gola u ovom svom nizu zabio kad je igrao središnjeg napadača, i to iz jedanaesterca Manchester Cityju te Španjolcima na Maksimiru. Ostali pogotci došli su s pozicija ofenzivnog veznog, povučene špice ili lijevog krila.

Njegova cijena na nogometnom tržištu drastično je porasla. S 11 milijuna eura koje je Hoffenheim za njega izdvojio prije dvije i pol godine sad ga Transfermarkt cijeni na 35 milijuna eura, što ga čini uvjerljivo najvrijednijim eksponatom Nagelsmannovog izloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlaskom Marija Mandžukića mjesto prvog napadača naše reprezentacije zauzeo je Andrej Kramarić i teško da će mu ga netko u skorije vrijeme preoteti. Je li vrijeme da već ove zime Krama zasja u novom, jačem klubu?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo