MLADI DINAMOVCI SRUŠILI ŠAHTAR: / Modri sačuvali prvo mjesto u skupini, nakon velike dominacije Krizmanić probio Ukrajince

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mlada momčad Dinama sigurno je svladala Šahtar u juniorskoj Ligi prvaka

6.11.2019.
15:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 4. kola C skupine juniorske Lige prvaka mlada momčad Dinama je na stadionu Hitrec-Kacian pobijedila Šahtar sa 1-0 zadržavši prvo mjesto na ljestvici.

Pogodak odluke zabio je TomislavKrizmanić u 61. minuti. Pobjeda mlade momčadi 'modrih' mogla je biti i uvjerljivija, no Anatolij Trubin se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna prilika gostiju

Momčad IgoraJovičevića je uputila 22 udarca prema ukrajinskim vratima, pri čemu 11 u okvir gola, dok su igrača Šahtara uputili svega tri udarca od kojih samo jedan u okvir gola. Jedinu priliku gosti su imali u sudačkoj nadoknadi kada je FarisKrkalić sjajnom obranom zaustavio udarac Artrema Bondarenka.

U drugom susretu iz skupine C Atalanta je identičnim rezultatom pobijedila Manchester City, a pogodak je zabio Roberto Piccoli iz jedanaesterca u 36. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo vodi na ljestvici s osam bodova, Atalanta na drugom mjestu ima bod manje, Manchester City je treći sa četiri boda, a Šahtar ima dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je već u 4. minuti imao sjajnu priliku, Niko Janković je pucao, ali je Trubin obranio. U 18. minuti je zaprijetio i Bernard Karrica, ali je pucao preko gola. U završnici prvog dijela vratara ukrajinskog sastava je pokušao iznenaditi Leon Šipoš, ali neuspješno.

Dinamo je nastavio dominirati i u nastavku susreta i svoju premoć okrunio je vodstvom u 61. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krizmanić je pucao sa 20 metara po zemlji pogodivši kut ukrajinskog gola. Do kraja utakmice Dinamo je imao još nekoliko sjajnih prilika, no Trubin je držao goste na životu. U posljednjim trenucima susreta Šahtar je mogao šokirati Dinamo, no Krkalić je sjajnom paradom sačuvao bodove u Zagrebu.

Slijedi Atalanta

U idućem kolu Dinamo 26. studenog gostuje u Bergamu kod Atalante i po svemu sudeći bit će to dvoboj koji bi mogao odlučiti o pobjedniku skupine, dok se u drugom susretu sastaju Manchester City i Šahtar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniori Dinama ove sezone igraju u “Champions League Path” dijelu ždrijeba, a protivnici su im kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.

REZULTATI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO - Šahtar 1-0 (Krizmanić 61) Atalanta - Manchester City 1-0 (Piccoli36-11m)

LJESTVICA: 1. DINAMO 4 2 2 0 5-3 8 2. Atalanta 4 2 1 1 6-4 7 3. Manchester City 4 1 1 2 6-7 4 4. Šahtar 4 0 2 2 4-7 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. kolo - 26. studenog Atalanta - DINAMO Manchester City - Šahtar

6. kolo - 11. prosinca DINAMO - Manchester City Šahtar - Atalanta

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO Juniorska Liga prvaka, 4. kolo Dinamo - Šahtar 0:0

Dinamo: Krkalić, Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Jurišić, Janković, Franjić, Krizmanić, Karrica, Šipoš, MarinŠahtar: Trubin, Yakuba, Muravski, Kozik, Drambajev, Sudakov, Kriskiv, Očeretko, Abdulajev, Bondarenko, Mudrik

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' Gotova je utakmica - Dinamo je pobijedio 1:0 i ostaje na vrhu skupine C!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Dinamo ne staje, u završnici i dalje napada. Imali su sada Modri više stopostotnih prilika, ali je sve golman Šahtara obranio.

83' Posljednjih desetak minuta obilježile su brojne izmjene igrača u obje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Dinamo se nije opustio nakon vodstva. Modri i dalje pritišću, a nekoliko trenutaka nakon Krizmanićevog gola u strijelce se mogao upisati i Karrica koji je nakon prodora pucao s 20 metara, ali ovaj put Trubin dobro reagira i ostaje 1:0.

61' GOL Dinamo je konačno poveo. Sada golman Šahtara Trubin nije mogao zaustaviti Tomislava Krizmanića koji je pogodio s 20 metara! Treba reći da je vratar Šahtara Trubin nakon brojnih fenomenalnih obrana u ovoj situaciji slabije reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' U prvih 15 minuta u drugom poluvremenu gledamo istu situaciju na terenu kao i prije odmora - Dinamo napada i blizu je gola, ali Ukrajinci se uvijek nekako spase.

46' Počeo je nastavak utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme.

45' U samoj završnici Marin je jako dobro pucao iz slobodnog udarca, ali Trubin je uspio obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Novi pokušaj Šipoša, ovaj put atraktivno - petom, ali ponovno nema gola. Ukrajinci imaju stvarno puno sreće.

28' Izvrstan udarac Šipšoša, ali nije bio precizan. Lopta je otišla par centimetara pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' Dinamo ima inicijativu i dojam je da je samo pitanje trenutka kada će lopta završiti u mreži Šahtara.

15' Veliki pritisak Dinama, najopasniji su Karrica i Janković, ali ništa od gola.

4' Velika prilika za Dinamo. Janković je dobro pucao s deset metara, ali golman gostiju brani.

1' Počela je utakmica.


Sedam sati prije utakmice prvih momčadi Dinama i Šahtara u Ligi prvaka svoj dvoboj u Zagrebu će odigrati i mlade momčadi tih klubova.

Modri na čelu tablice

Kao i u seniorskoj konkurenciji, riječ je o važnoj utakmici za obje momčadi. Mladi Modri su nakon tri kola prvoplasirana momčad s pet bodova, dok je Šahtar posljednji s dva boda.

Prva utakmica između hrvatske i ukrajinske momčadi odigrana je u Harkivu prije dva tjedna i završena je rezultatom 1:1.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo