POZNATI PRVI ČETVRTFINALISTI LIGE PRVAKA: / Veličanstveni Iličić do vrha napunio mrežu Valencije, veliki debakl Mourinhovih Spursa u Njemačkoj

Image
Foto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tekstualni prijenos UŽIVO uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka mogli ste pratiti na Net.hr-u

10.3.2020.
22:55
Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia
VOYO logo

Nogometaši talijanske Atalante i njemačkog RB Leipziga prvi su četvrtfinalisti Lige prvaka nakon uzvratnih dvoboja osmine finala u utorak.

Pred praznim tribinama stadiona Mestalla Atalanta je, uz čak četiri gola Slovenca Josipa Iličića, s 4:3 pobijedila Valenciju. U prvom susretu u Italiji Atalanta je slavila s 4:1 i klub iz Bergama prolazi dalje s ukupnih 8-4. Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić je za Atalantu igrao do 83. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bespomoćni Spursi

Leipzig je kod kuće s 3:0 pobijedio Tottenham i potvrdio pobjedu iz Londona (1:0) te s ukupnih 4:0 prošao među osam najboljih momčadi Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Atalanta i Leipzig su debitanti i po prvi puta igraju Ligu prvaka. U srijedu su na rasporedu nove dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. LIverpool na Anfieldu hvata zaostatak od jednog pogotka (0-1) protiv madridskog Atletica, a PSG će pred praznim tribinama Parka prinčeva pokušati nadoknaditi zaostatak (1:2) protiv dortmundske Borussije.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, osmina finala

RB Leipzig - Tottenham 2:0 (prva utakmica 1:0)

Valencia - Atalanta 3:4 (prva utakmica 1:4)


90' Gotove su utakmice, Atalanta i Leipzig su prvi četvrtfinalisti Lige prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' GOL u Njemačkoj, Leipzig je zabio treći pogodak,strijelac je Forsberg koji je malo ranije ušao u igru. Naglesmann je definitivno pogodio s ovom zamjenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Zamjena igrača u Atalanti, igru napušta hrvatski reprezentativac Pašalić umjesto kojega je ušao Adrien Tameze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' GOL Iličić igra veličanstvenu utakmicu, zabio je i četvrti gol za vodstvo Atalante 4:3!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' GOL Prednost Valencije nije dugo trajala, Atalanta je ponovno izjednačila preko Iličića koji je zabio hat-trick! Ovo mu je bio prvi gol na utakmici koji nije postigao iz kaznenog udarca, asistirao mu je Zapata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' GOL Valencia se ne predaje i opet se vraća u vodstvo, za 3:2 zabio je Ferrán Torres.

Image
Foto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jose Mourinho ne može biti zadovoljan utakmicom koju igraju njegovi igrači u Leipzigu.

65' Tottenham sada najviše napada preko Lucasa Moure, koji je njihov najraspoloženiji igrač u Leipzigu, ali obrana domaćina je koncentrirana i ne dalje mu previše prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' GOL Valencia je izjednačila Gameiro je zabio glavom za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] POGLEDAJTE MOURINHOV IZRAZ LICA U LEIPZIGU: Ovo sve govori; 'Ne može vjerovati s kakvim igračima ima posla'50' Tottenham je krenuo jako ofenzivno u drugom poluvremenu, ali ne uspijevaju Spursi stvoriti izglednu priliku.

46' Počelo je drugo poluvrijeme na obje utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Završena su prva poluvremena na obje utakmice, nakon kojih su Leipzig i Atalanta došli na milimetar do četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' GOL Atalanta je ponovno povela i čini se da je sada pitanje četvrtfinalista riješeno. Iličić je još jednom zabio iz jedanaesterca.

[VIDEO] ATOMSKI NOGOMET LEIPZIGA: Mourinho nije mogao vjerovati čemu svjedoči u prvom poluvremenu30' Nogometaši Valencije sada su zagospodarili terenom i pokušavaju doći do nevjrojatnog preokreta, no bit će to jako teško. Samo za produžetke moraju dati tri gola i ne primiti niti jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] ATOMSKI NOGOMET LEIPZIGA: /

Mourinho nije mogao vjerovati čemu svjedoči

Image
[VIDEO] ATOMSKI NOGOMET LEIPZIGA: /

Mourinho nije mogao vjerovati čemu svjedoči

21' GOL pogodak je pao i u Njemačkoj, ponovno je Sabitzer pogodio i sada Leipzig ima velikih 2:0, tj. ukupnih 3:0. Ovom prilikom Sabitzer je zabio glavom nakon ubacivanja s lijevog boka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' GOL I odmah nakon što smo napisali da Valencia ne izgleda dobro, Španjolci su izjednačili. Kevin Gameiro je bio na pravoj poziciji u pravo vrijeme i iskoristio neopreznost u obrani Atalante i poravnao rezultat.

20' U Valenciji Atalanta drži utakmicu pod kontrolom, domaćini pokušavaju napasti, ali njihovi pokušaji izlgedaju poprilično jalovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Tottenham je vrlo dobro ušao u utakmicu protiv Leipziga i dosta mučio Nijemce visokim pritiskom, ali engleska obrana nije ništa mogla nakon izvrsnog udarca Sabitzera s više od 17 metara. Taj gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9'GOL Rezultat se promijenio i na drugoj utakmici, gdje je Leipzig poveo protiv Tottenhama i napravio veliki korak prema prolasku u četvrtfinale. Zabio je Sabitzer .

3' GOL Atalanta je povela protiv Valencije, zabio je Iličić iz jedanaesterca (nakon što ga je potvrdio VAR zbog potencijalnog zaleđa) i riješio sva pitanja, ako ih je i bilo, oko toga tko će ići u četvrtfinale. Sada je ukupni rezultat 5:1 za Talijane.

1' Počele su utakmice.


20.10 U početnom sastavu Atalante nalazi se hrvatski reprezentativac Mario Pašalić koji će igrati na poziciji polušpice.

20.05 U početnom sastavu Leipziga nema bivšeg dinamovca Danija Olma koji će svoju priliku četkati na klupi za pričuve.

20.00 Objavljene su službene postave momčadi.


U utorak od 21 sat igraju se prve uzvratne utakmice osmine finala ovosezonske Lige prvaka nakon kojih ćemo doznati prve četvrtfinaliste najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. U jednom dvoboju sastat će se njemački RB Leipzig i engleski Tottenham, a u drugom španjolska Valencia i talijanska Atalnta.

Mourinho protiv baby Mourinha

Leipzig u uzvrat pred svojim navijačima ulazi s prednošću od jednog pogotka nakon što je u prvoj utakmici u Londonu pobijedio oslabljeni Tottenham sa 1-0, a gol odluke zabio je Timo Werner iz kaznenog udarca u 58. minuti.

Dvoboja Leipziga i Tottenhama je okršaj Josea Mourinha, na klupi Spursa, i “baby Mourinha”, kako zovu mladog njemačkog stručnjaka Juliana Nagelsmanna koji vodi Leipzig.

"Ovo je tek drugo poluvrijeme. U prvom gubimo s 1:0. Sada moramo krenuti ponovno i dati sve od sebe. Iznimno sam motiviran i jako miran, pozitivan. Ozljede su problem i ako zamislite Leipzig bez Wernera, Schicka, Nkunkua, Forsberga i Poulsena, siguran sam da se druga strana ne bi pretjerano smijala", izjavio je Mourinho na konferenciji prije utakmice, a Naglesmann je rekao:

Imamo veliku šansu ući u četvrtfinale Lige prvaka. Svaki nogometaš koji ima priliku igrati protiv Tottenhama u osmini finala, a ne pruži sve što ima, nije na dobrom mjestu. Oni su bez obzira na ozljede momčad sa sjajnim igračima i jako je važno da radimo sve ono dobro što smo činili u Londonu".

Za Leipzig bi mogao zaigrati i Španjolac Dani Olmo koji je ove zime stigao iz redova zagrebačkog Dinama, iako ga se ne očekuje u početnom sastavu.

Velika prednost Atalante

U prvom susretu Atalante i Valencije Talijani su bili uspješniji i ¸na svojem terenu slavili s uvjerljivih 4:1 i u uzvrat u Španjolskoj ulaze s velikom prednošću.

Hrvatski reprezentativac u redovima Atalante Mario Pašalić u prvoj utakmici igrao je za talijanski sastav do sudačke nadoknade, a upisao je asistenciju kod drugog gola te je pokrenuo akciju za četvrti.

Utakmica Valencije i Atalante igrat će se na stadionu Mestalla koji će biti prazan jer je navijačima zabranjen dolazak zbog epidemije koronavirusa koja vlada u Europi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo