RIJEKA JEDVA PREŽIVJELA GENT: / Nakon sjajna Halilovićeva gola, Belgijci dva puta zabili iz prekrasnih akcija

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Riječani su došli u Gent s jasnim ciljem - izboriti rezultat koji im daje šanse za prolazak u grupnu fazu Europske lige

22.8.2019.
19:20
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke u četvrtak su u prvoj utakmici posljednjeg pretkola Europske lige u gostima kod belgijskog Genta izgubili sa 1-2, a uzvrat je u Rijeci 29. kolovoza. Dvostruki strijelac za domaćine bio je Laurent Depoitre (57, 71), a pogodak za Rijeku postigao je Tibor Halilović (40).

Riječani su došli u Gent s jasnim ciljem, izboriti rezultat koji im daje šanse za prolazak u grupnu fazu Europske lige. Prepustili su Gentu posjed lopte, igrali su disciplinirano, pa su svi pokušaji belgijskog kluba da ugrozi vrata Rijeke u prvom poluvremenu bili jalovi. Jedina prigodu domaćini su imali u 36. minuti i to nakon pogreške Acostyja. On je u opasnoj zoni izgubio loptu, što je omogućilo Jaremčuku da izbije sam pred gol Rijeke, ali je loše pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je povela u 40. minuti iz situacije koja nije previše obećavala. Tibor Halilović je uposlio Čolaka u kaznenom prostoru, on ju nije uspio uštopati, ali lopta se odbila do Halilovića, koji sa deset metara iskosa trese mrežu.

Na startu drugog poluvremena Gent je još više pritisnuo riječku obranu. Nakon dva neuspješna pokušaja glavom, Jonathana Davida u 46. i Deipotrea u 48. minuti, Gent je izjednačio u 57. minuti. Jaremčuk se probio po lijevoj strani kaznenog prostora i ubacio u peterac, a Laurent Depoitre neometan zabija za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak Genta još je jednom urodio plodom u 71. minuti, a ponovno je strijelac bio Depoitre. Lustig je ubacio u 16-erac Rijeke, a Depoitre glavom pogađa za 2-1.

Zadnju prigodu na utakmici imali su domaćini u 80. minuti. Opet je ubacio Lustig, a Jaremčukov pokušaj glavom otišao je preko grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


GENT: Kaminski - Asare, Ngadjui, Plastun, Lustig - Odjidja-Ofoe, Owusu, Dejaegere - David - Jaremčuk, Depoitre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA: Prskalo - Raspopović, Punčec, Župarić, Kvržić - Lepinjica - Lončar, Halilović, Capan, Acosty - Čolak.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gent - Rijeka 2:1

Kraj utakmice. Rijeka je možda mogla više, ali Gent je zaista izuzetno opasan i ugiran protivnik. Međutim, gol u gostima je tu i šansa za prolaz itekako živi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još pet minuta.

87'- Sada je Rijeka malo krenula. Dvije dobre prilike u nekoliko minuta, ali ništa preopasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Gent kao da je namirisao krv. Lustig je centrirao, a onda je nebranjeni igrač domaćih tukao glavom s peterca i srećom promašio je čisti zicer.

78' - Iglesias ulazi umjesto Acostyja koji zaista nije imao svoj dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - GOL! Gent je preokrenuo. Visoki cenrtaršut Lustiga posprema Depoitre glavom u mrežu i to od poda, vrlo efektno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Ružna slika. Igrači Genta nisu htjeli izbaciti loptu van kada je Kvržić pao na travnjak zbog ozljede. A čini se kako je u pitanju nešto ozbiljnije jer sudac je pozvao liječnike s nosilima koji su ga na koncu i iznijeli. Zamjenit će ga Velkoski.

64' - Gent guši obranu Rijeke, sve su češće na rubu kaznenog prostora, a obrana Rijeke praktički sjedi u krilu Prskala, što baš i nije dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - GOL! Gent je poravnao. Jaremčuk je pobjegao po lijevoj strani i oštro centrirao u peterac gdje je na loptu naletio Depoitre i lagano poentirao.

57' - I dalje Gent pritišće pitanje je kada će puknuti obrana Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Krenuli su domaći žestoko, David je prvo potegao vrlo atraktivno, a onda je i Depoitre pokušao, ali Prskalo je bio solidan.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj je prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Dejaeger je okinuo s nekih 20 metara od gola, a fijuknuo je udarac odmah pored vratnice. To Prskalo ne bi obranio.

40' - GOOOL! Šok! Prvi udarac na gol, Halilović je zabio. Čolak je spustio loptu, ona je došla na rolicu Haliloviću, a ovaj je bez problema zabio. Nije Rijeke bilo nigdje, a onda ovakav ubod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Gent i dalje opsjeda vrata Rijeke i kako vrijeme odmiče tako su sve bliže vratima Prskala, dok Rijeka iz kontre nije napravila ništa, a ne možemo izdvojiti niti jednu suvislu. organiziranu akciju koju su izveli.

36' - Jaremčuk je ispao sam pred Prskalom i pokušao je gađati suprotni kut, ali je pogodio tribine. Ovo je bila kriminalna reakcija Rijeke koja je neoprezno pokušala iznijeti loptu i izgubila ju na 25 metara od gola. Kvržić je dobio žuti karton nešto ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Dejaeger je u šansu gurno Davida, dao mu je na krilu loptu u for, ovaj je izbacio obranu Rijeke i došao skoro do kaznenog prostora, a onda je dao po podu u peterac i lopta je na svu sreću prošla pored svih. Gol je bio prazan i da je bilo tko naletio bio bi gol.

31' - Gent prijeti nakon auta, David je ubacio, a u kaznenom prostoru igrač Genta je pucao, ali u blok i na kraju je bio korner.

28' - Ništa se posebno ne mijenja. Gent i dalje ima inicijativu, a Rijeka napada iz kontre, odnosno, barem pokušava, ali za sada ne ide.

23' - Rijeka se dosta muči u fazi napada, nedostaje kombinatorike i troše se lopte bezveze. S druge strane Gent pokušava sa svih strana, ali za sada ne ide jer Rijeka je vrlo disciplinirana u obrani.

16' - Probao je Odjidja iz daljine, ali ništa od toga.

15' - Prvi žuti karton ide domaćima. Owusu je kažnjen zbog grubog rušenja Acostyja.

10' - Dejaegere udara iz daljine, ali Prskalo je miran. Sijeva potom kontra preko Acostyja, ali neprecizan centaršut ne nalazi Čolaka.

7' - Jaremčuk je ubacio s desne strane i lopta je našla Depoitrea koji upućuje traljav udarac.

5' - Čini se nakon prvih pet minuta kako je Bišćan odlučio pustiti malo Gentu loptu i pokušati uz kontre.

1' - Počela je utakmica!


19:40 - Ikona Rijeke, a danas igrač rezervne momčadi Genta, Franko Andrijašević, ima poruku za svoju Rijeku.

//www.instagram.com/embed.js

19:30 - Sat vremena do utakmice. Igrači se zagrijavaju.

19:20 - Stigli su sastavi.

Image
Image

19:10 - Rijeka je objavila zanimljivu najavu.

19:00 - Rijeka će imati podršku Armade, nije ih došlo puno, ali bit će glasni, to je nedvojbeno.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo