MESSI S 25 METARA ZA POBJEDU BARCE VRIJEDNU MOŽDA I NASLOVA: / Pogledajte novu majstoriju genija

Image
Foto: AFP

Derbi 27. kola Primere od 16.15 igrao se na Camp Nou na kojem su snage odmjerili prvoplasirana Barcelona i drugoplasirani Atletico Madrid

4.3.2018.
18:03
AFP
VOYO logo

BARCELONA - ATLETICO MADRID 1-0

Barcelona: Ter Stegen; Pique, Rakitić, Sergio, A. Iniesta, Suarez, Messi, Coutinho, Jordi Alba, S. Roberto, Umtiti

Atletico Madrid: Oblak, Luis, Godin, Gimenez, Vrsaljko, Gabi, Thomas, Saul, Koke, Griezmann, Costa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Messi 1-0 (26.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ova utakmica vrijedna možda i naslova prvaka Španjolske. Kad kažemo možda, mislimo na to da katalonski gigant sad ima osam bodova više u odnosu na najvećeg rivala, Atletico iz Madrida koji u nedjelju nije zabio gol na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je u Barcelonu stigao u fenomenalnoj formi. Bili su u slavljeničkom nizu od osam susreta (liga i Europska liga), a u prvenstvu su bili bez poraza devet kola. Posljednji su upisali kod Espanyola tamo još 22. prosinca. Sve do gostovanja na Camp Nou...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/b9nd6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko već nakon dvije minute umalo požutio

Na samom početku utakmice, već u 2. minuti, hrvatski reprezentativni branič Šime Vrsaljko umalo je dobio žuti karton nakon prekršaja na Iniesti. U uvodnih četvrt sata Barcelona je bila dominantnija, ali prva lijepa šansa stigla je u 21. kad je Messi uspio okrenuti trojicu Atleticovih igrača i onda zapucati s vrha 16, ali je slovenski vratar Oblak maestralno je reagirao.

Andres Iniesta je u prvih 20-ak minuta bio igrač koji je najviše bio na zemlji. U jednom duelu s Vrsaljkom je ostao ležati, držeći se za preponu. Čak je tražio i zamjenu, Paulinho je bio spreman za zamjenu, već se bio pridigao s klupe, ali na kraju je Iniesta nastavio igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je Lionel Messi pokazao kakav je igrač. U 26. minuti je fantastično pogodio iz slobodnog udarca s nekih 25 metara i doveo Barcelonu u vodstvo! Bio je to Messijev 600. pogodak u profesionalnoj karijeri! I šesti ove sezone iz slobodnog udarca po čemu je najbolji izvođač slobodnjaka u ligama petice ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rojiblancosi u drugom poluvremenu bez udarca u okvir gola

Taj gol je i odlučio pobjednika jer je Atletico u drugom dijelu jalovo napadao i nakraju ostao i bez ijednoga udarca u okvir vrata gola Barcelone. Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Katalonce, dok je Šime Vrsaljko kod Atletica zamijenjen u 59. minuti. Jedina loša vijest za Barcu je ozljeda Andresa Inieste.

Barcelona vodi s 69 bodova ispred Atletica (61) I Reala (54), a prednost Barce još je i veća jer će u slučaju istog broja bodova s Atleticom biti bolji jer u međusobnom skoru imaju pobjedu (1-0) i remi (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranijoj utakmici Levante i Espanyol su odigrali 1-1. Domaći su vodili od 55. minute golom Jose Luis Moralesa iz penala sve do treće minute sudačke nadoknade kada je za Espanyol izjednačio Leo Baptistao. Ova utakmica bila je i zadnja za trenera Levantea Juana Muniza koji je dobio otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

90'+3 - Gotova je utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Izmjena igrača u Barceloni: Philippe Coutinho izlazi s terena, a ulazi Paulinho

78' - Dobra prilika za Barcelonu! Lopta je nakon kornera došla do Busquetsa na drugoj stativi. Sergio je dobro pucao iz voleja, ali Oblak je to odlično skinuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Barcelona je zabila preko Luisa Suareza, no od veselja ništa jer je Suarez zabio iz nedopuštene situacije. Sve se zbilo poslije kornera Barcelone kojeg su gosti očistili. Do kraja je još 13 minuta plus sudačka nadoknada. Atletico se bacio na glavu, ali Katalonci igraju svoju igru i vrebaju priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Ivan Rakitić zaradio je žuti karton zbog prežestokog starta. To je ta rupa u sredini koja je nastala izlaskom vrtuoza Inieste, Rakitić mora igrati praktički za dvojicu i sada je napravio faul kako bi spriječio kontru Atletica.

59' - Izlazi Šime Vrsaljko, na terenu je Angel Correa. Argentinac je ofenzivac, ovo je znak da Simeone otvara utakmicu. Atletico kreće naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

POLUVRIJEME

26' - GOOOL: Lionel Messi, se do sad baš i nije toliko vidio što se tiče poteza, iako ga je bilo svuda, ali sad je zabio iz slobodnjaka s nekih 25 metara. Barcelona vodi 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Slabo ima akcije na utakmici. Još se obje momčadi ispituju.

6' - I evo nam prvog pokušaja na susretu. Umtiti je poslije prekida zahvatio loptu, zahvatila je usput i Godina pa završila lako u naručju slovenskog vratara Oblaka. Barcelona u prvih šest minuta diktira igru, ima posjed u svojim nogama, ali blok Atletica je snažan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - POČELA JE UTAKMICA U BARCELONI: Sudac utakmice je Jesus Gil Manzano (34)

Barca ima pet bodova više od Simeoneove momčadi i eventualnom pobjedom pobjegla bi na vjerojatno nedositžnih osam bodova prednosti. No, Atletico je u strašnoj formi, pobijedio je osam utakmica zaredom u svim natjecanjima, od čega šest u prvenstvu i ima se pravo nadati dobrom rezultatu u Kataloniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RONALDO ZA POVIJEST: Santiago Bernabeu poklonio se Portugalcu kao rijetko kad prije

Do kraja sezone ima još puno, čak 11. kola, ali u slučaju pobjede Katalonaca priča u Španjolskoj, glede novog prvaka, bila bi gotova. Što se tiče prvih 11, dobra vijest za sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj je ta što će Ivan Rakitić i Šime Vrsaljko započeti utakmicu od prve minute za svoju Barcelonu, odnosno Atletico.


TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo