KAKVA ŠTETA / Rijeka ipak bez senzacije nakon velike borbe u 120 minuta na Rujevici: Presudio im gol u produžetku

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U dodatnih pola sata vidljiva je bila bolja fizička spremnost gostiju iz Lillea koja je materijalizirana u 108. minuti

31.8.2023.
18:00
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka - Lille

1-1

Rijeka: Labrović, Galešić, Mitrović, Smolčić, Goda, Hodža, Selahi, Janković, Pašalić, Fruk, Ivanović
Lille: Chevalier, Alexsandro, Yoro, Santos, Ismaily, Gomes, Andre, Cabella, Cavaleiro, Zhegrova, David

Rijeka je nakon 120 minuta velike borbe na Rujevici odigrala 1-1 protiv Lillea, te se u četvrtom pretkolu oprostila od Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE SE ZNA /

Dinamo će prvi puta u povijesti igrati u Konferencijskoj ligi: Evo kada je ždrijeb skupina

Image
SVE SE ZNA /

Dinamo će prvi puta u povijesti igrati u Konferencijskoj ligi: Evo kada je ždrijeb skupina

Na prvu priliku čekali smo do 5. minute kada je Hodža ostao sam na sedam, osam metara, pucao je iz prve, no fantastično mu brani golman Lillea. Odgovorili su Francuzi u 14. minuti kada je Cavaleiro izbio sam pred Labradovića, no golman Rijeke sjajnom reakcijom čuva mrežu. Rijeka je djelovala jako dobro na terenu, a u 22. minuti zbog prigovora s klupe domaćina na jedan prekršaj požutio je jedan od pomoćnika Željka Sopića. Novi karton klupa Rijeke, ovog puta trener golmana Mario Jozić, dobila je u 26. minuti. Do kraja poluvremena vidjeli smo borbenu utakmicu, no pravih prilika više nije bilo.

Rijeka je dobro otvorila nastavak, Vukčević se u 49. minuti sjurio u šesnaesterac, gdje u duelu s gostujućim igračem pada, no sudac je samo pokazao žuti karton Ivanoviću zbog prigovora. U 56. minuti Smolčić je dao odličnu loptu na peterac Lillea, gdje je u posljednji trenutak ispred Ivanovića intervenirao Yoro. Do zasluženog vodstva domaćin je stigao u 58. minuti kada se iz gužve nakon jednog ubačaja najbolje snašao Smolčić koji je iz blizine zakucao loptu u mrežu za 1-0. U 66. minuti Vukčević je izbio sam pred Chevalier, no golman Lillea ovog puta sjajno mu brani. U 70. minuti Lille je preko Davida zatresao mrežu Rijeke, no uključio se VAR i poništio gol Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledali smo nakon toga opasniji Lille, koji je u 73. minuti zaprijetio preko Gomesa čiji dalekometni pokušaj odlazi pokraj gola. U 78. minuti zatresla se stativa nakon udarca glavom Alexsandra iz blizine, i to nakon što je ubačaj s desne strane prošao i preko Labradovića. Do kraja vidjeli smo nekoliko pokušaja s obje strane, no mreže su mirovale, pa je utakmica otišla u produžetak.

U produžetku je Lille krenuo ofenzivnije, no prva je zaprijetila Rijeka, i to u 96. minuti kada je udarac iz daljine isprobao Fruk, no bio je to lagan zadatak za golmana francuske momčadi. Opasno je domaćin živio nakon kornera u posljednjim trenucima prvog produžetka, ali srećom udarac glavom iz gužve prohujao je pokraj gola. Lille je do izjednačenja stigao u 108. minuti kada je prvo Ismaily prošao po lijevoj strani i pogodio stativu, a lopta se odbila do nečuvanog Davida koji nema težak zadatak za 1-1. U 118. minuti udarcem iz daljine pokušao je Smolčić, no njegov udarac brani Chevalier, a na odbijenu loptu prije njega nije stigao Bogojević. Bila je to ujedno i posljednja prilika te se Rijeka tako oprostila od Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo