DINAMO RAZVALIO RIJEKU I OSIGURAO NOVI NASLOV PRVAKA: / Riječani poveli nakon 20-ak sekundi pa zabili tri autogola

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Igrač Dinama na posudbi u Rijeci Luka Menalo doveo je domaće u vodstvo na samom startu utakmice, ali Dinamo je do kraja ostvario uvjerljivu pobjedu i potvrdio naslov prvaka Hrvatske

9.5.2021.
20:51
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Dinamo pobjedom 5:1 na Rujevici protiv Rijeke osigurao je još jedan naslov prvaka Hrvatske, 22. u povijesti kluba. Modri su novu titulu potvrdili u ludoj utakmici u kojoj smo vidjeli pogodak u prvom minuti, a do kraja utakmice Riječani su vlastitu mrežu pogodili čak triput.

Damir Krznar nije ušao u utakmicu baš sa najjačim sastavom. Kapetan Ademi je ostao na klupi, a u prvom sastavu nije igrao ni Ivanušec ni Ristovski. Riječani su na samom početku šokirali Modre. Menalo je njihovu mrežu pogodio nakon 20-ak sekundi, tek što je lopta krenula s centra. Asistirao mu je Lončar s desne strane, a on je pogodio iz blizine za vodstvo Riječana. Menalo, inače igrač Dinama na posudbi u Rijeci, nije proslavio pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

OVAKO SLAVE PRVACI: Pogledajte feštu igrača i stožera Dinama nakon što su osvojili novi naslov prvaka

Image

OVAKO SLAVE PRVACI: Pogledajte feštu igrača i stožera Dinama nakon što su osvojili novi naslov prvaka

Tri autogola

No do kraja utakmice tresla se samo riječka mreža, u koju su loptu triput slali obrambeni igrači domaće momčadi. U 43. minuti to je učinio Galović nakon što ga je jedan centaršut Oršića pogodio u petu. Za 2:1 strijelac je bio Mišić početkom drugog dijela, a nekoliko minuta kasnije do 3:1 Dinamo je došao autogolom Capana,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 4:1 pogodio je Oršiću 63. minuti nakon ubačaja Stojanovića. Konačnih 5:1 postavio je Vukčević na samom kraju utakmice, trećim autogolom na ovoj utakmici. Ivanušec je ubacio, a Vukčević nesretno loptu poslao u svoju mrežu.

Dinamo je sa 78 bodova iz 33 utakmice osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka. Osijek je drugi sa 68 bodova, a Gorica treća s 59. Rijeka je četvrta s 52, a Hajduk peti s 51 bodom. Šesti je Šibenik s 35, sedmi Slaven Belupo s 31, a osma Lokomotiva s 29. U najtežem položaju su Varaždin s 27 i Istra 1961 koja s 25 bodova drži zadnje mjesto koje vodi u niži rang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rijeka - Dinamo 1:5

RIJEKA: Nevistić; Galović, Lepinjica, Vukčević, Čerin, Tomečak, Capan, Lončar, Menalo, Andrijašević, Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković; Theophile, Gvardiol, Perić, Stojanović, Mišić, Franjić, Majer, Kastrati, Oršić, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj utakmice. Dinamo je osigurao naslov prvaka Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Nevjerojatno, ali Vukčević je zabio treći riječki autogol na ovoj utakmici. Ivanušec je ubacio, a branič Rijeke ugurao loptu u svoju mrežu. 1:5.

86' Baš želi zabiti Gavranović. Namjestio se opet na udarac, ali preko gola je otišla ta lopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Zabio je Gavranović nakon jako lijepe akcije, ali neće biti ništa od pogotka. Suđeno je zaleđe.

72' Kulenović u prilici, koljenom je zahvatio loptu, ali otišla je preko gola. Nova dvostruka zamjena u Dinamu. Stojanović i Oršić idu van, a ulaze Gavranović i Ristovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Novi gol za Dinamo! Oršić je nakon centaršuta Stojanovića povisio na 1:4 i čini se da je ovo kraj priče u Rijeci.

62' Zatvara Krznar svoj vezni red. Ulaze Ademi i Jakić, a izlaze Franjić i Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' Kakve šanse za Rijeku! Lepinjica je pucao iz daljine, obranio je to Livaković, a onda je Menalo pogodio gredu nakon odbitka. Igra se atomski nogomet na Rujevici.

50' Preokret na Rujevici. Josip Mišić zabija za vodstvo Modrih, a novi autogol zabija Capan i to je sad 1:3. Dinamo je zasad osigurao naslov prvaka Hrvatske,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Kreće drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Poravnava Dinamo. Oršić je prošao po boku i ubacio loptu u kazneni prostor Rijeke. Pogodio je Galovića od kojeg se lopta odbila u gol Rijeke za 1:1.

29' Neobična situacija. Livaković je uhvatio loptu koju je vratio Franjić skoro s centra i suđen je indirekt za Rijeku na 15 metara od gola. Andrijašević je pucao nakon kratkog dodira suigrača, ali završila je ta lopta u riječkom bloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' Drmić u ogromnoj šansi! Švicarski napadač nije dobro zahvatio loptu i ona je otišla pored vrata, no trebala bi se Dinamova obrana zabrinuti nakon ovakvih grešaka.

16' Prva prava prilika za Dinamo i lopta je u riječkoj mreži. Joško Gvardiol naletio je na odbijanac nakon kontre i iz voleja krasno pogodio, no VAR je prosudio da je prije toga Kastrati bio u zaleđu pa je pogodak poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' Andrijašević i Mišić su se sudarili, Mišić je minutu-dvije ležao na travnjaku te je nakon liječničke intervencije ipak ustao. Izgleda da će moći nastaviti susret.

9' Dinamo se pokušava izvući iz šoka, evo i prvog pokušaja. Oršić je pucao s ruba kaznenog prostora, ali bio je to udarac za zaborav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Nije ni lopta krenula s centra, a već vodi Rijeka. Zabio je Luka Menalo, igrač Dinama koji je na posudbi u Rijeci! Lončar je proigrao Menala s desne strane, a ovaj zabio iz blizine. Menalo je odlučio da neće slaviti ovaj pogodak protiv svog matičnog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:00 - Stigli su početni sastavi obiju momčadi. Evo kako će to izgledati od prve minute:

17:00 - Dinamo u nedjelju gostuje kod Rijeke, a Modri se nadaju kako će susretom na Rujevici privesti kraju utrku za naslov prvaka.

Rijeku čeka težak posao, europski Dinamo koji je nadomak osvajanja prvenstva. Dinamo je trenutačno prvi na ljestvici sa sedam bodova prednosti ispred Osijeka. Rijeka se nalazi na četvrtome mjestu s 51 bodom, a odmah iza njega s bodom manje nalazi se Hajduk. Bili su prošloga tjedna upravo Rijeci uzeli tri boda na Poljudu.

Tomić: Nakon poraza od Hajduka bili su pogođeni

"Prvo sam dao igračima slobodno nakon Poljuda da napravimo neki reset nakon čega smo imali zajedničku analizu, vidjeli i razgovarali o svim stvarima koje su bile loše i onima koje su bile dobre. Prvi dan treninga vidio sam na igračima da su dosta potišteni i pogođeni, no kako je odmicao tjedan, energija je bila sve bolja, odradili smo dobre treninge i spremni dočekujemo Dinamo", kaže trener GoranTomić.

“Stigli smo 8 bodova od 12, koliko je Gorica imala u trenutku kad sam ja došao u klub nad Rijekom. Imamo snage i moći doći na to 3. mjesto. Sve za nas počinje u nedjelju s Dinamom, ne trebamo previše predstavljati, govoriti o Dinamu. Sigurno najbolja momčad lige. No, igramo na našem terenu i sigurno da ćemo napraviti sve da bodovi ostanu u Rijeci. No, bez obzira s kim igrali mi moramo biti na nivou, nebitno s kim igrali. U ovih 10 utakmica imali smo četiri zahtjevna gostovanja, Šibenik, Goricu, Koprivnicu i Pulu, tako da ni ovog puta ne vidim da ni to ne možemo napraviti. Nadam se da će ta zadnja utakmica s Goricom odlučivati za to 3. mjesto”, rekao nam je Tomić.

“Ne gledamo uopće na način taj ili da će Dinamo biti umoran ili da neće imati svoj dan, jednostavno gledamo da mi budemo na visokom nivou, da napravimo utakmicu na način na koji mi to želimo, igramo svoju igru, da pokažemo odlučnost, želju za uzeti pobjedu. Ne idemo u utakmicu s kalkulacijom da će Dinamo slučajno da će biti umorni ili imati loš dan. Jednostavno, mi gledamo da rastemo iz dana u dan i budemo što bolji, da sami od sebe ovisimo”, istaknuo je Goran Tomić.

Krznar: Ova utakmica dovela bi nas pred vrata raja

Dinamo ovom utakmicom matematički može postati prvakom.

”Slijedi nam iznimno bitna utakmica jer ta tri boda dovela bi nas pred vrata raja. Pred nama je zadatak potvrditi naslov prvaka i zašto to ne učiniti što ranije. Slična je situacija bila i prije nekoliko dana uoči utakmice protiv Hajduka, imamo meč-loptu i trebamo je što prije iskoristiti. Rijeka nosi miris derbija i samim time ćemo lakše iz naših igrača izvući maksimum nego u nekim drugim nadolazećim utakmicama”, najavio je Dinamov trener Damir Krznar pa rekao:

”Rijeka je već tradicionalno neugodan suparnik Dinamu, i u Zagrebu, a pogotovo na Rujevici. Imamo motiv više u tome da poboljšamo svoj omjer na Rujevici, da i to gostovanje za nas učinimo mjestom sreće.”

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo