SPEKTAKL U VARŠAVI /

Valverde i Mbappe odveli Real do rekordnog šestog trofeja UEFA-inog Superkupa

Image
Foto: profimedia

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

14.8.2024.
19:56
profimedia
VOYO logo

UŽIVO

Real Madrid - Atalanta

2-0

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Bellingham - Rodrygo, Mbappe, Vinicius

Atalanta: Musso - Djimsiti, Hien, Kolašinac - Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri - Pašalić - De Ketelaere, Lookman

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DEKLASIRALI IH /

Bivši hajdukovac zabio dva gola momčadi koju je Rijeka jedva izbacila iz Europe

Image
DEKLASIRALI IH /

Bivši hajdukovac zabio dva gola momčadi koju je Rijeka jedva izbacila iz Europe

Real Madrid je u srijedu za početak nove klupske sezone nastavio sjajan niz i došao do još jednog trofeja nakon što je u UEFA Superkupu pobijedio Atalantu rezultatom 2-0. Kraljevi su tako došli do rekrodnog šestog trofeja.

Početak utakmice nije donio pretjerano zanimljiv nogomet, sve do 15. minute kada je Mbappe šutirao s desetak metara, ali je taj udarac završio u bloku. Samo dvije minute kasnije ponovno je Real imao odličnu priliku za vodstvo ali je Vinicius zakasnio na Carvajalovu loptu.Razigraniji Real je u 25. minuti umalo postigao autogol kada je De Roon poslao loptu prema Militaou koji ju je skrenuo te je ostala na prečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno su kraljevi imali priliku u 35. minuti kada se Bellingham zaletio prema golu i nogom krenuo prema lopti, ali je ona već bila u rukama Musse. Golmanu Atalante pružena je pomoć zbog udarca Engleza koji je zbog toga dobio žuti karton. U prvoj minti sudačke nadoknade Rodrigo je ponovno kreirao šansu za Real, ali je pogodio gredu.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/6419e632-5a78-11ef-9a3a-225a3ed1b99c/original

Atalanta je u nastavku počela opasno i odmah u prvoj minuti drugog poluvremena ugrozila gol Reala, kada je Pašalić glavom gađao prema golu, ali je Courtois to sjajno obranio. Real je ipak prvi došao do vodstva kada je u 59. minuti na sjajnu asistenciju Viniciusa, Valverde loptu samo pospremio u gol. Novu šansu imali su Kraljevi samo dvije minute kasnije kada je Vinicius imao priliku do kraja potopiti Talijane, ali je njegov šut obranio Musso.

Nastavila se paljba Reala kada je u 65. minuti Bellingham pucao iz kaznenog prostora, ali je to otišlo direktno u golmana. Samo tri minute kasnije Real je povećao razliku kada je Mbappe na asistenciju Bellinghama opalio po golu i postigao svoji prvijenac za Kraljevski klub. Luka Modrić ušao je s klupe u 76. minuti i odmah na rame stavio kapetansku traku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo