GUARDIOLA BACIO 'BOMBU' UOČI VELIKE UTAKMICE NA MAKSIMIRU: / 'Da, želimo dovesti najboljeg Dinamovog igrača'

Image
Foto: Profimedia

Španjolski trener najavio je promjene u sastavu Cityja za utakmicu protiv Dinama te naglasio da mu je Premier liga trenutno puno važnija od Lige prvaka

10.12.2019.
19:35
Profimedia
VOYO logo

Uoči susreta posljednjeg kola skupine C Lige prvaka protiv Manchester Cityja, nogometaši Dinama korak su do još jednog "prezimljavanja" u Europi. Nakon što su prošle godine dogurali do osmine finala Europske lige i tako prvi put nakon skoro pola stoljeća dočekali proljeće u Europi, Modri ove sezone mogu izboriti nastavak natjecanja i u Ligi prvaka. Međutim, u posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama mogu i ispasti iz Europe.

Zanimljivo, u skupina C u kojoj se nalazi Dinamo, najveća je drama od svih osam skupina. Jedina je to skupina u kojoj svi mogu do osmine finala Lige. City je već osigurao drugi krug, a dalje mogu i Šahtar, Dinamo, te Atalanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BJELICA NAJAVIO PAKLENU POSTAVU CITYJA: /

Trener Modrih zabrinuo izjavom o jednom od ključnih igrača

Image
BJELICA NAJAVIO PAKLENU POSTAVU CITYJA: /

Trener Modrih zabrinuo izjavom o jednom od ključnih igrača

U posljednjem kolu Dinamo će u srijedu na punom Maksimiru dočekati Manchester City, a u drugom susretu se sastaju Šahtar i Atalanta.

Uoči utakmice pred novinare u Zagrebu stali su trener Cityja Pep Guardiola i veznjak Ilkay Gundogan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Napravit ću neke promjene'

"Dinamo je iznenađenje. Fizički su sjajni, pogotovo Petković koji je naprijed i ostali brzi igrači oko njega poput Oršića i Olma. Prolazak bi bio jako velik uspjeh za ovaj klub. Cijela moja momčad je tu, ali prošli smo i malo ću mijenjati sastav. Bit će dovoljno dobar da se natječe s Dinamom. Premier liga nam je u ovom trenu puno važnija, rekao je Guardiola koji je potvrdio da je zainteresiran za kupnju Danija Olma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi želimo kupiti stotinu igrača svakog mjeseca. A jedan od njih je Olmo. Vidjet ćemo", rekao je Španjolac.

Osvrnuo se i na formu Cityja koji nije odigrao svoje najbolje utakmice u posljednje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša igra je u redu, ali moramo se popraviti u mnogim segmentima. Sad nismo toliko dobri, ali u veljači ćemo možda biti. Svašta se može dogoditi", rekao je veliki Pep.

'Postaje sve teže i teže'

O formi je na konferenciji za medije progovorio i veznjak Cityja Ilkay Gundogan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da nam je palo samopouzdanje jer smo izgubili nekoliko utakmica. Mislim da smo jaki mentalno i sutra je za nas nova utakmica. Počinjemo od nule i pokušat ćemo dobiti tu utakmicu", rekao je Gundogan i najavio da će City ići po sva tri boda na Maksimiru.

"Lijepo je biti na što prije u drugom krugu. Ali mislim da imamo odgovornost prema sebi da odigramo dobru utakmicu. U našoj momčadi ima jako puno dobrih igrača i da bi ne odigrati dobru utakmicu sutra bilo glupo. Moramo ići po pobjedu i nadam se da ćemo to ostvariti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o Dinamu biranim riječima te o Cityjevim ambicijama za osvajane Lige prvaka

"Ne znam mnogo o Dinamovoj situaciji u ligi, ali kad sam ih gledao protiv Atalante, nije bio samo impresivan, nego i igra. Mogli su zabiti puno više golova. kad smo igrali protiv njih, vidjeli smo kako je to zahtjevan test za nas. Nismo mogli zabiti u prvom dijelu. Bili su odlični na našem stadionu. Očekujem da i sutra bude tako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liga prvaka nije kao englesko prvenstvo. Teška je i postaje sve teža. Mi ju želimo osvojiti i dat ćemo sve od sebe", zaključio je Gundogan.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo