BJELICA SKALPIRAO MAMIĆA U VELIKOM DERBIJU: / Osijek u potpunosti razbio Dinamo, zabili im dva prekrasna pogotka

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ovom pobjedom drugi Osijek se primaknuo vodećem Dinamu na tri boda

21.11.2020.
17:00
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 12. kola Prve HNL Osijek je kao domaćin svladao Dinamo sa 2-0 (0-0). Strijelci za Osijek bili su Pilj (54) i Žaper (89).

Bila je to prilikama vrlo siromašna utakmica. U prvom poluvremenu jedinu opasnu situaciju za suparnička vrata imali su gosti u 40. minuti, no Jakić je iz odlične pozicije sa sedam-osam metara poslao loptu visoko preko grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je poveo iz svog prvog udarca u okvir gola na utakmici u 54. minuti. Igor Silva uspio je probiti desni bok i poslati prizemnu loptu u srce kaznenog prostora. Tamo je Mierez kratko proigrao Pilja, a ovaj je preciznim udrcem sa 12.ak metara pogodio suprotni kut nemoćnog Livakovića.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

21.11.2020., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Mario Gavranovic, Bruno Petkovic, Kevin Theophile Catherine, sudac Duje Strukan, Ramon Mierez, Mile SKoric, Mislav Orsic, Ante Majstorovic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Najveću priliku za izjednačenje Dinamo je propustio u 77. minuti, nakon što je Ivušić uspio obraniti udarac Ademija sa 10-ak metara lopta je pala pred noge Petkovića na dva metra od gola, no njegov pokušaj Škorić je uspio blokirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su pobjedu potvrdili pred sam kraj susreta. Jurčević je u 89. minuti izveo udarac iz kuta koji je preletio Livakovića nakon čega je Žaper na drugoj vratnici s jednog metra uspio glavom zatresti mrežu.

Ovom pobjedom drugi Osijek se primaknuo vodećem Dinamu na tri boda. Dinamo ima 26, a Osijek 23 boda. Treća je Gorica sa 19 bodova i dvije utakmice manje od vodećeg dvojca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


OSIJEK, STADION GRADSKI VRT, 12. KOLO PRVE HNL, 15:00

OSIJEK - DINAMO 2:0

Sastavi:

OSIJEK: Ivušić - De Almeida, Škorić, Majstorović, Žaper - Pilj, Ndockyt, Vuković - Mierez, Bohar, Jurčević

DINAMO: Livaković - Moharrami, Theophile, Lauritsen, Leovac - Jakić, Ademi, Ivanušec, Oršić - Gavranović, Petković


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - ' 1' - Pet minuta nadoknade.

89' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Žaaaapeeeer! Sjajno je poentirao glavom nakon centeršuta iz kornera. Lopta je išla skroz na drugu vratnicu, Livaković je malo zaplivao i Žaper je nadskočio sve te zakucao glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Navaljuje Dinamo, dosta posla ima obrana Osijeka, ali dobro se drže i kraj je blizu.

77' - Kakva šansa za Dinamo. Ivušić je skinuo prvo udarac Ademija, lopta dolazi do Petkovića koji šutira, ali Škorić skida s gol-crte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Izvrsna utakmica, pljušte napadi s obje strane, strasti su uzavrele ima i pokoji prekršaj grublji... Nešto je bolji Dinamo, što je logično jer ipak hvataju rezultat.

65' - Ivušić je sada maestralno obranio udarac Ivanušeca iz blizine. Malo se diže Dinamo. Bit će svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Odlično igra Osijek i dalje, traže drugi gol i trenutno su puno bolja momčad.

54' - GOOOOOOOOOOOL! Silva je probio po desnoj strani i gotovo uz samu aut-liniju centrira prema sredini gdje lopta dolazi do Miereza, a ovaj elegantno asistria Pilju koji plasira loptu u gol Livakovića neobranjivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - U nešto blažem ritmu krenule su momčadi u nastavku, ali još se uvijek igra vrlo dobar nogomet.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 1' - Malo drame u završnici Mierez je pao kao pokošen nakon jednog ne tako strašnog duela s Teophileom koji već ima žuti karton. Nastala je velika gužva i sudac je odlučio karton dati Vukoviću koji mu se prvi unio u lice s prigovorom. Ostali su prošli nekažnjeno.

45' - Bjelica je sada eksplodirao na suca Strukana po drugi put već danas i došao je glavni sudac popričati nakratko s trenerom Osijeka te mu je dao posljednje upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Što su sada promašili Modri. Prvo je Gavranović dao za Petkovića u sredinu kaznenog prostora, zatim Petković daje još jednu za Jakića koji je imao praktički zicera, ali je šutirao iz prve i poslao loptu preko gola.

33' - Gavranović je zamalo zabio. Prevario je svog čuvara i onda tukao s nekih osam metara, ali sjajni Ivušić je skinuo. Probudio se Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Projektil Orišića iz slobodnog udarca s nekih 25 metara iskosa završava malo uz vratnicu. Za sada najbolja prilika Dinama u prvom dijelu.

23' - Gol visi u zraku. Sada je sjajni Bohar ispremiješao cijelu obranu Dinama i namjestio se na šut, ali mu je udarac na kraju izbio jedan od braniča Dinama. Teško diše momčad Zorana Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

21.11.2020., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Kristijan Jakic, Marin Pilj Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

22' - Jooooooooooj! Jurčević je sjajno prošao po lijevoj strani i zatim centrirao prema sredini na Žapera koji je bio gotovo sam u sredini kaznenog prostora, ali ovaj je odlučio šutirati iz prve i otišlo je to daleko od gola.

19' - Loše Dinamo izgleda, Osijek je sve češće blizu kaznenog prostora ispred Livakovića i sada su opet opasno prijetili, ali srećom po Zagrepčane bilo je zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Sve je opasniji Osijek, sada su kroz sredinu pokušali jednom dugom loptom po zraku pronaći Miereza i ovaj je na koncu zakačio loptu glavom, ali otišlo je malo pored gola.

15' - Eto sada nešto i od Osijeka. Probili su po lijevoj strani i centrirali u kazneni prostor, ali izbio je Moharrami u korner. Iz kornera je nakon nabaca Majstorović pucao glavom i promašio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Dosta posla ima za suca Strukana, nešto je grublja igra kod obaju momčadi. Valja su dečki željni nogometa nakon ove duže reprezentacijske stanke.

6' - Petković se odvažio i isprve opalio s distance, ali Ivušić brani. Bio je to sjajan udarac.

5' - Prva malo bolja akcija Osijeka, dobro su pritisnuli obranu Dinama, ali obrana je dobro reagirala.

1' - Počela je utakmica. Teophile je već dobio žuti karton zbog grubog starta nad Mierezom. Morali su mu ukazivati pomoć.


Njih su dvojica radili zajedno u sezoni 2019./2020., dok je Mamić bio sportski direktor Dinama, a Bjelica trener i sada će se naći na suprotnim stranama.

Dvoboj najboljih

“Očekujemo s nestrpljenjem i veseljem ovu posljednju fazu polusezone prije Nove godine. Pakleni ritam, imamo devet vrlo teških utakmica, kako europskih, tako i domaćih, međutim mi se fokusiramo na prvu sljedeću. Nemamo optimalnu pripremu za tu utakmicu, ali stalno ponavljam da je to naša realnost nakon reprezentativnih pauza. Moramo se tome prilagoditi, zahtjevi ostaju uvijek isti. Dinamo želi osvojiti naslov prvaka, želi pobjeđivati i tako ćemo ući u ovu utakmicu”, izjavio je Mamić uoči utakmice, a Bjelica je rekao:

"Jedva čekamo utakmicu, igra prvi protiv drugog, u ovom trenutku dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj. Dinamo je pun kvalitete i to pokazuje u hrvatskom prvenstvu i u Europi. Svjesni smo toga, ali isto tako znamo i našu snagu. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i vjerujemo da možemo biti na visokom nivou, kakav smo pokazali u zadnjih dva mjeseca, gdje smo pobjeđivali svoje protivnike, osim u ovoj zadnjoj utakmici u protiv Hajduka u Splitu, a i tamo smo bili blizu pobjede. Najvažnije je kako će moja momčad odigrati, bez obzira tko je s druge strane."

Uoči susreta obje momčadi imaju velikih problema s koronavirusom u svojim redovima zbog , ali Bjelica to ne želi koristiti kao opravdanje.

“Najlakše bi bilo u tražiti alibi u koronavirusu. Prilagodili smo vremenu u kojem živimo, iako ne znaš tko će sutra biti na treningu. Nama je najvažnije da na terenu imamo jedanaest zdravih igrača spremnih da daju maksimum, te još njih nekoliko na klupi koji mogu pomoći ekipi. Ionako ne možete napraviti osam zamjena, nego samo pet, a toliko će ih biti zdravih i željnih da pobijede”, izjavio je Bjelica.

Mogući sastavi

Za Dinamo u Gradskom vrtu bi trebali istrčati sljedeći igrači: na golu će biti Livaković, u obrani Stojanović, Theophile-Catherine, Lauritsen i Leovac, u veznom redu će igrati Jakić, Kastrati, Ademi i Ivanušec, a u napadu Oršić i Gavranović.

Domaćin bi se Modrima mogao suprostaviti u sljedećem sastavu:

Na golu će biti Ivušić, a u obrani Grgić, Škorić, Majstorović i Talys. Vezni red bi trebali činiti Kleinheisler, Žaper i Pilj, a napadački trojac Bohar, Mierez i Bočkaj.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo