[FOTO, VIDEO] OSIJEK - RIJEKA 1: / 0; Fantastični Osječani uzeli važna tri boda u pakleno vrućem Gradskom vrtu; Na kraju umalo došlo do tučnjave

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek uzeo važna tri boda u borbi za Europu i zasjeo na treću poziciju HNL ljestvice

1.7.2020.
23:03
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

32. kolo HNL-a; Stadion: Gradski vrt, Osijek; Glavni sudac: Duje Strukan

OSIJEK - RIJEKA 1:0

Strijelci: 1:0 Mance (53')

OSIJEK: Ivušić; Talys, Majstorović, Škorić; Bočkaj, Žaper, Pilj, Silva; Ndoyckt, Mance, Marić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA: Pandur; Smolčić, Velkovski, Galović; Raspopović, Gorgon, Pavičić, Halilović, Tomečak; Čolak, Andrijašević

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju 32. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pred 3.000 gledatelja pobijedio Rijeku sa 1:0 skočivši na treće mjesto ljestvice. Osijek je tako i dalje pravi nepokoreni grad...

Osijek je sad na 24 utakmice bez poraza na svom stadionu

Naime, prvoligaš s Drave dočekao je Rožmanovu Rijeku s nizom od čak 23 utakmice bez poraza na svojem travnjaku (16 pobjeda), a podebljao ga je nakon ovog dvoboja te je sada Osijek skočio na treću poziciju samo bod zaostatka od drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

[FOTO] U JEDNOM TRENUTKU SVI NA STADIONU GLEDALI SU U NJIH: Ljepotice očarale Gradski vrt i podigle temperaturu do usijanja

Image

[FOTO] U JEDNOM TRENUTKU SVI NA STADIONU GLEDALI SU U NJIH: Ljepotice očarale Gradski vrt i podigle temperaturu do usijanja

Derbi u Osijeku imao je svoju uvertiru u koju je bila uključena i policija. Naime, noć prije utakmice netko je po terenu izlio agresivnu tekućinu, zbog čega je travnjak jutros osvanuo oštećen. Na sreću, teren nije ozbiljnije oštećen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ružna uvertira

Policija je zaprimila dojavu iz kluba nakon čega je na mjesto događaja upućena očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske koja je provela očevid, a izuzeti uzorci bit će upućeni na vještačenje radi utvrđivanja vrste kemikalije s kojom je zaliven travnjak.

Za oba sastava utakmica je imala iznimnu važnost jer se i jedni i drugi nadaju osvajanu drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Na koncu slavili su Osječani koji su s tri nova boda preskočili Hajduk i sada su treći s bodom manje od drugoplasirane Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti u 9. minuti, međutim, Škorić je u posljednji trenutak požrtvovno uklizao i izbacio loptu u korner. Tri minute kasnije vidjeli smo još jednu priliku gostiju, no Gorgon je pucao preko gola.

Osijek poveo u 53.

Osijek je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 21. minuti, Pilj je pucao, ali je Pandur bio spreman. Najveću priliku u prvom poluvremenu imao je Osijek u 31. minuti, Mance je s lijeve strane izbio sam ispred Pandura, ali je njegov udarac završio u vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je poveo u 53. minuti golom Antonia Mancea. Talys je ubacio s lijeve strane, Ndockyt je glavom s druge vratnice idealno vratio loptu na rub peterca gdje je skočio Mance i matirao Pandura. Pogodak možete vidjeti - OVDJE.

Mance je u 74. minuti mogao zabiti i drugi gol na utakmici i domaćine posve približiti važnim bodovima. Međutim, Pandur je ponovo sjajno obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja više nije bilo promjene rezultata, a u posljednjim trenucima susreta Rijeka je ostala s igračem manje nakon što je Nino Galović u nekoliko sekundi zaradio dva žuta kartona.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA.

90'+7 - Igra se još u Gradskom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igra se 90. minuta. Galović je sad izgubio živce na kraju utakmice. Kod korner-zastavice Talys je bio između dva igrača Rijeke, izudarali su ga gosti dobro, propisno, Galović posebno za što je dobio žuti karton, a potom je Marić stao u njegovu obranu na što se Galović naljutio i odgurnuo Osijekova napadača, pa i za to dobio žuti karton. Dva u razmaku od dvije sekunde! Vatreno je na kraju susreta... Rijeka do kraja igra s igračem manje...

84' - Rijeka pokušava, ali sve je to jalovo. Šest je minuta do isteka 90 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Nakon dugo vremena, zapravo prvi put u drugom dijelu, gosti s Kvarnera prvi su put s loptom stigli u Osijekov kazneni prostor i zaprijetili. Andrijašević je dugo vukao loptu, dao desno prema natrčalom suigraču, no ništa od šanse.

76' - Evo nam i prve izmjene u Osijeku, strijelac Mance svoje je mjesto ustupio Špoljariću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Nakon novih lica u veznom redu, Rožman je poslao i svježi ofanzivni dvojac na travnjak, u nadi kako će još više dobiti na snazi u ofenzivi. Napadač Yateke ušao je umjesto Čolaka, te Murić umjesto Pavičića. To su pokušaji trenera Rijeke da podigne svoju momčad koja u nastavku nije ozbiljnije zaprijetila Ivušiću.

66' - Rapsodija Osijeka i Rijeke, prava otvorena utakmica u pakleno vrućem Gradskom vrtu. Eh, da je ovo uspio Bočkaj pogoditi kako spadak imali bismo kandidata za gol sezone. Dobio je dugu loptu, u primanju se majstorski riješio Brauta koji je tek ušao u igru, tukao s nekih 14-15 metara, no odlazi to pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - GOOOL: Antonio Mance je bacio stadion u delirij. Pokušavao je i pokušavao i napokon uspio u 55. minuti. No, bilo je tu uistinu svašta, Talys je ubacio loptu, riječki stoper skrenuo loptu koja je došla do Ndockyta, a on glavom vratio u peterac gdje je Mance nadvisio braniča Rijeke za vodstvo svoje momčadi. U ovom trenutku Osijek ima bod više od Rijeke na 4. mjestu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Bočkaj je iz daljine probao desnom nogom, ali loptu je skrenuo Galović. U nastavku je odmah na red došla njegova poznata ljevica, nakon kombinacije s golgeterom Marićem, ravno u vratara Rijeke Pandura.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je prvo poluvrijeme. Domaćini su tražili penal nakon što je Marićevu loptu presjekao Smolčić, tvrdili su da je igrao rukom, no nije htio sudac ni gledati VAR. Sve u svemu, gledali smo izvrsnih, pravih europskih 45 minuta u Gradskom vrtu, nedostaju samo golovi, ali valjda će i njih biti u nastavku. Odmorimo se od uzbuđenja.

43' - Kakva šansa krajem prvog dijela za Rijeku! Raspopović je pronašao centaršutom Čolaka u sredini, a ovaj je pucao iz jako dobre pozicije po sredini vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Opet prijeti Mance. Pucao je sjajno s 20-ak metara, ali Pandur je opet na mjestu. Korner za Osijek.

31' Probudio se Osijek. Nakon pokušaja Pilja koji je obranio Pandur, Mance i Bočkaj su odigrali akciju. Mance je tukao, ali samo u stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Rijeka puno bolja na početku, već su nekoliko šansi stvorili protiv Osijeka koji će se morati pokrenuti ako misli do bodova.

10' - Ovo je bilo opasno. Andrijašević je htio proigrati samog samcatog Gorgona, bila bi to izgledna šansa za gol, ali Mile Škorić je uletio i presjekao to dodavanje.

4' - Čolak je ostao ležati nakon jednog duela i zaradio zvižduke.

1' - Antonio Mirko Čolak odmah na početku je autor dobre riječke akcije, no njegovo dodavanje prema Gorgonu presjekao je Ivušić.

1' - Utakmica je počela. Sudi je Duje Strukan iz Splita.

Inače, vremenski uvjeti u srcu Slavonije nisu dobri, pakleno je vruće jer u 21 sat temperatura je gotovo 30 Celzijevih stupnjeva.


Ova je utakmica bitna za obje momčadi, jer je još u tijeku otvorena borba za drugo mjesto HNL-a koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, odnosno u natjecanje po skupinama elitnog natjecanja, tj radi se o dvoboju u borbi za Europu...

Osijek je trenutno četvrti na ljestvici s 52, a Rijeka peta s 52 boda, a bježe im Hajduk s 54 boda koji je jučer s čak 3:1 izgubio od Gorice i u sve je težoj situaciji u ligi, dok je trenutno druga Lokomotiva malo pobjegla s 57 bodova. Razlika u bodovima je vrlo mala, samo 5 bodova između petog i drugoplasiranog, i čini se kako će borba za viceprvaka biti neizvjesna do kraja prvenstva, a do kraja je još četiri kola. Gosti će danas biti bez Lončara i Štefulja.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo