RIJEKA SE NAPROMAŠIVALA PA ISKORISTILA POKLON MALENICE: / Puljić na samom kraju donio važna tri boda u borbi za drugo mjesto

Image
Foto: PIXSELL

Igrači Matjaža Keka imali su brojne prilike, ali nisu uspjeli zabiti gol sve do samog kraja utakmice

21.4.2018.
20:00
PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 31. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke pobijedili Osijek s 1-0 (0-0).

Crveni karton Marića

Derbi na Rujevici nije opravdao očekivanja, Rijeka je bila daleko bolja, dok se Osijek branio gotovo čitavu utakmicu. Pogodak odluke pao je tek dvije minute prije kraja kada je Jakov Puljić iskoristio veliku grešku vratara Osijeka Malenice, kome je lopta ispala, a napadač Rijeke ju je lako pospremio u mrežu.U 74. minuti Osijek je ostao s desetoricom nakon što je drugi žuti karton dobio Mirko Marić. Bila je to prva pobjeda Riječana u ovosezonskim dvobojima s Osijekom, kojemu je to tek peti poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je treća, s bodom manje od Hajduka, kojeg u nedjelju čeka veliki derbi na Poljudu s Dinamom. Osijek je ostao četvrti, a na tom mjestu će najvjerojatnije i okončati prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 4000 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Jović iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

RIJEKA - OSIJEK 1-O

Rijeka: Sluga, Raspopović, Punčec , Župarić , Zuta, Grahovac, Bradarić, Acosty, Pavičić, Heber, Čolak

Osijek: Malenica, Šorša, Milović, Škorić, Barać, Mioč, Jambor - Boban, Hajradinović, Lopa, Marić

Tekst se nastavlja ispod oglasa


99+4' - Kraj je utakmice na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2' - Gabrijel Boban dobio je žuti karton zbog udarca laktom u glavu Zorana Kvržića.

88' - GOOOOL! Kvržić je pucao s lijeve strane, ali udarac nije bio jak i Malenica je bio na toj lopti. Pokušao ju je i uhvatiti, ali ona mu je ispala, a na nju je natrčao Jakov Puljić i zakucao ju u mrežu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Igra se u potpunosti preselila na polovicu Osijeka, ali Riječani ne uspijevaju doći do gola ili barem prilike.

81' - Brazilac Heber u jednom se trku uhvatio za zadnju ložu lijeve noge te brzo napustio teren kako bi njegovi suigrači uspjeli postići gol vrijedan tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Zuta je sjajno nabacio pred gol Osijeka gdje je Gorgon ostao potpuno sam i glavom promašio cijela vrata za nekoliko metara. Samo nekoliko trenutaka kasnije Mirko Marić dobio je drugi žuti karton, odnosno crveni, te će Osijek do kraja utakmice igrati s igračem manje.

67' - Nova velika prigoda za Rijeku. Gorgon je zaobišao vratara Osijeka i poslao povratnu loptu na osam metara od gola gdje se našao Pavičić koji je promašio cijeli gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Samo minutu kasnije Čolak je izborio korner nakon kojeg je lopta ponovno došla do Acostyja. On si je sjajno namjestio loptu i sa 16 metara pokušao škaricama, ali lopta je otišla pored lijeve stative gola Malenice.

61' - Acosty je večeras vrlo rastrčan i aktivan te je sad opalio s nekih 20 metara, ali samo je pogodio Čolaka te će biti gol aut za Malenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Nakon mini pritiska Riječana, u dobroj su se prilici našli i gosti. Nakon što je Sluga odbio jednu loptu na nju je natrčao Milović, ali ju je poslao preko gola.

53' - Brzo su odgovorili i Riječani. Acosty se sjurio u kazneni prostor Rijeke, ali Malenica je na vrijeme izašao s vrata i uspio obraniti njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Prva prilika u drugom dijelu pripala je Osijeku. Lopa se izborio za loptu i opalio s nekih 15 metara, ali lopta je otišla pored gola Sluge.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Rijeci!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kraj je prvog poluvremena na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Nakon kornera Rijeke Jambor je dobio udarac u nos od kojega mu je potekla krv te će Osijek neko vrijeme igrati s igračem manje dok se on ne oporavi.

40' - Razbuktala se igra na Rujevici. Obje momčadi pojačale su tempo, a najveću priliku na utakmici imao je Heber koji je zaobišao Malenicu i iz teške pozicije promašio cijeli gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Riječani pokušavaju doći do prilike, ali obrana Osijeka se sjajno postavlja te je i dalje najbolja prilika na utakmici ona Čolaka iz sedme minute.

26' - Iz daljine je pokušaoAcosty, ali lopta je zapela za nekog od igrača Osijeka te su Riječani izborili korner kojeg je Malenica bez problema riješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Hajradinović je probao s 18 metara, ali nije dobro zahvatio loptu te je Sluga lagano uhvatio njegov šut. Samo minutu poslije, na drugoj je starni dobru priliku imala Rijeka, ali Heber je ostao kratak i nije uspio skrenuti loptu u gol.

14' - Nijedna momčad nije uspjela namjestiti svoj ritam, a utakmica je poprilično isprekidana brojnim prekršajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Prva veća prilika na utakmici otišla je na stranu Rijeke. Acosty je uposlio Čolaka koji je ušao u kazneni prostor Osijeka i snažno opalio, ali njegov prizemni udarac Malenica je uspio obraniti.

3' - Mioč je odlično povukao jednu kontru Osijeka, ali obrana Rijeke uspjela je u posljednji trenutak izbiti loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica na Ruejvici!


"Konačno možemo pričati o domaćoj utakmici, dugo vremena nismo igrali na Rujevici. Dolazi nam kvalitetan i atraktivan protivnik i to je dobra pozivnica svim navijačima. Sastaju se dva protivnika koja su u vrhu lige i žele igrati, svaki na svoj način. Čeka nas kvalitetna, ali neizvjesna utakmica. Kvaliteta protivnika svima je jasna i to se vidjelo protiv Dinama u srijedu", rekao je u najavi utakmice Matjaž Kek.

Bočkaj i Grezda bili su strijelci za Osijek u posljednoj pobjedi na Rujevici. Kapetan Mile Škorić kaže da im odgovara igra protiv jakih protivnika:

"Odlični smo u derbijima, muče nas male utakmice. Naš profil igrača više odgovara velikim utakmicama, kad se možemo povući i igrati na kontre."

Utakmicu je najavio i trener gostiju, Zoran Zekić:

"Utakmica s Dinamom pokazala nam je put u svim segmentima igre. Nadam se kako ćemo biti sposobni ponoviti dobre stvari koje smo pokazali u Maksimiru. Rijeka? Oni su izgrađena momčad s jasnim vizijama i konstantom u igri. Morat ćemo imati najmanje isti broj raspoloženih igrača kao u Maksimiru. Trebat će nam isti stav i ista taktička disciplina u oba smjera ako želimo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Zekić.

Osijek - Rijeka 1:0, Rijeka - Osijek 1:2, Osijek - Rijeka 2:1 - rezultati su to u posljednje tri utakmice.

Glavni sudac na današnjem derbiju bit će Fran Jović iz Zagreba. Pomoćnici će biti Ivica Modrić i Igor Krmar dok će dodatni suci biti Dalibor Mlakar i Ivan Vučković.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo