Četvrtfinale Lige prvaka / Manchester City nakon više od 100 minuta igre izborio polufinale Lige prvaka: Atletico nije iskoristio svoje šanse

Image
Foto: Profimedia / RTL.hr

Agresivna i na momente gruba igra momčadi Diega Simeonea rezultirala je razbijenom Fodenovom glavom, te ozljedama De Bruynea i Walkera

13.4.2022.
22:12
Profimedia / RTL.hr
VOYO logo

Nogometaši Manchester Citya plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što u uzvratu u Madridu odigrao 0-0 s Atleticom te obranio pobjedu (1-0) iz prve utakmice. Atletico je od 90. minute igrao bez isključenoga Felipea.

Manchester City je prošao u polufinale Lige prvaka u ružnoj i nervoznoj utakmici na stadionu Wanda Metropolitano, na kojemu je domaća momčad, ipak bezuspješno,  učinila sve dopušteno i nedopušteno da postigne gol i izbori produžetke.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Treći put u pet godina /

Liverpool i Benfica odigrali neriješeno: Redsi izborili polufinale Lige prvaka s Villarealom!

Image
Treći put u pet godina /

Liverpool i Benfica odigrali neriješeno: Redsi izborili polufinale Lige prvaka s Villarealom!

Agresivna i na momente gruba igra momčadi Diega Simeonea rezultirala je razbijenom Fodenovom glavom, te ozljedama De Bruynea i Walkera. Takva igra Atletica gotovo se isplatila u drugom dijelu, u kojem je City bio napadački nevidljiv.   U zadnjih pet minuta utakmice sudac je pokazao čak šest žutih i jedan crveni karton, uz ogromnu nervozu i vrlo malo pravoga nogometa.

KRAJ

Atletico Madrid - Manchester City = 0-0

90+11' Ne radi se o pogrešci, doista se igra 11. minuta sudačke nadoknade u Madridu. Atletico je imao još jednu veliku šansu, Correa je tukao iz šesnaesterca, ali Ederson ponovno spremno brani! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+7' Neugodan slobodni udarac Atletica! Ederson je morao boksati loptu van terena.

90+5' Gundogan je imao šansu riješiti utakmicu u Madridu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1' U međuvremenu, utakmica je produžena na još devet minuta.

90' Žuti karton dobio je i Savić, koji je počeo navlačiti Fodena po terenu dok je ležao. Pravi kaos...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Kakva drama u Madridu. Felipe je uklizavanjem izbio loptu Fodenu, a nakon toga je nesportski okrenuo svoje noge i postavio ih ispod Engleza. Uslijedio je i fizički obračun na terenu, nakon kojega je Felipeu pokazan crveni karton.

87' Kakva prilika Atletica! Carrasco je odlično pronašao ubačajem Correu u šesnaestercu, a on ju divno spušta Cunhu. City se ipak spašava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Suarez je pokušao doći do prostora u kontri Atletica, ali City u pravo vrijeme uklanja prijetnju.

79' Zamjena za City! Izašao je Bernardo Silva, a ušao je Fernandinho. Guardiola pojačava svoju obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Velika prilika za Atletico! Najprije je De Paul pucao, a kasnije je Correa pao u šesnaestercu nakon kontakta. Međutim, sudac nije vidio dovoljno materijala za jedanaesterac, tako da se nastavila utakmica.

73' Iz igre je izašao i Kyle Walker, koji zbog ozljede ne može nastaviti susret. Ušao je Ake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Dobra akcija Atletica! Felix je nanizao nekoliko igrača Cityja, proslijedio loptu do Llorentea koji ju je dodao do Rodriga de Paula. Udarac je prošao pored desne vratnice Cityja.

68' Trostruka promjena za Atletico. Ulazi Correa umjesto Lodija, Carrasco umjesto Griezmanna i Correa umjesto Lodija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Odvažan potez Guardiole! Španjolski je stručnjak izvadio Kevina de Bruynea, a umjesto njega ušao je Raheem Sterling.

62' Stvari izgledaju bolje za Atletico i u statistici. U drugom poluvremenu posjed lopte je 50-50, a jedina četiri udarca uputio je upravo madridski klub. City se povukao i traži svoju priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Velika šansa Griezmanna! Zahvatio je loptu s volejem, ali udarac je otišao pored gola.

55' Diže se temperatura ispred gola Cityja. Felix je probao glavom, ali pucao je preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Atletico se trudi igrati ofenzivnije, Lodi je pokušao ubaciti iz kuta, ali ubačaj je otišao ravno u Edersenove ruke.

47' Dobar pokušaj Griezmanna zaustavio je Cityjev blok!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Atletico je odmah zaprijetio, izborili su korner, a nakon još nekih pokušaja da dođu do izjednačenja City razbija pritisak.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme u Madridu! City za sada dominantna momčad, imaju 70 posto posjeda i sedam pokušaja više od Atletica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

42' Spektakularni potez Mahreza! 'Zarolao' je Lodija na travnjak, ušao u kazneni prostor, ali nije uspio riješiti priliku do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' Atletico je pokušao iz daljine, pucao je Kondogbia, ali Ederson hvata u ruke.

30' Kako je City zaprijetio! Kyle Walker je uputio centaršut s desne strane travnjaka, a Gundogan je pogodio stativu. Bilo je tu nekoliko pokušaja 'Plavih', ali Atletico je nekako sačuvao svoju mrežu, za sad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' Korner nije bio prijetnja za Atletico, koji je probao brzo potegnuti iz kontre putem Griezmanna. Ponovno ništa.

25' Nova šansa za City! Laporta je uposlio Cancela, koji je vratio loptu do Fodena u šesnaestercu. Njegov pokušaj zaustavio je blok, a De Bruyne je došao po odbijanac koji je završio u korneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' City je povukao brzu kontru nakon greške Atletica, ali Bernardo Silva gubi loptu na šesnaestercu.

18' Napokon malo inicijative pokazuje i Atletico, koji je prešao na polovicu Atletica. Za sada bez konkretnog pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' Igra je zaustavljena na nekoliko minuta jer je medicinsko osoblje Cityja moralo sanirati krvarenje na glavi Phila Fodena. Mladi Englez će, na sreću, moći nastaviti susret nakon zračnog duela s Felipeom.

11' City ponovno uspostavio dominaciju. Trenutno imaju 65 posto posjeda lopte, kao i jedina dva udarca. Oba su, doduše, bila pored gola...

8' Zaprijetio je Gundogan! Ipak, taj pokušaj nije bio ozbiljna prijetnja za Atletico.

5' Atletico je krenuo u napad, Joao Felix je bio opasan u kontri, ali nije uspio prenijeti loptu do kraja.

3' City je, po tradiciji, pokušao uspostaviti posjed lopte u ranoj fazi utakmice.

1' Krenula je utakmica u Madridu!

20.45: Postave za utakmicu

— Broadcast Bola (@BroadcastBola) April 13, 2022

Nakon senzacije Villareala i nevjerojatne utakmice između Chelseaja i Real Madrida, danas ćemo saznati još dva sudionika polufinala nogometne Lige prvaka. 

Odlučuje se na utakmicama između Liverpoola i Benfice te Manchester Cityja i Atletico Madrida. Redsi su jednom nogom zakoračili u polufinale s velikom pobjedom od 3-1 u prvoj utakmici, dok City čeka nešto teži izazov.

U Manchesteru su slavili s minimalnom razlikom od 1-0, a Atletico je utakmicu završio bez jednog ispaljenog udarca po vratima engleskog prvaka. Jedini pogodak zabio je nevjerojatni Kevin de Bruyne, koji nastavlja biti jedan od najboljih igrača na svijetu. 

Računica je jednostavna, Atletico mora pobijediti utakmicu s najmanje jednim golom razlike kako ne bi ispali iz natjecanja. S dva pogotka razlike madridski bi klub prošao direktno u polufinale, a u slučaju remija ili bilo pobjede Cityja ispadaju iz natjecanje.

Utakmica počinje u 21 sat, a tekstualni prijenos najnovijih događaja iz minute u minutu pratite na RTL.hr.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo