[VIDEO] MODRI PREDSTAVILI BJELICU: /

Hrvatski stručnjak istaknuo prve ciljeve, a komentirao i potez Kohorte

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelicu preuzeo je i službeno klupu maksimirskog prvoligaša

16.5.2018.
12:13
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je sinoć potvrđen kao novi trener Dinama, Nenad Bjelica se danas i službeno predstavio javnosti na press-konferenciji na stadionu Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čast mi je biti trener Dinama, nadam se da ću uspjeti poboljšati klub i uz pomoć svih ljudi u klubu, svi zajedno možemo doći do rezultata koji se od nas očekuje. Vrlo važne su ove dvije utakmice do kraja sezone. Nadam se da ću stavom pomoći Dinamu", rekao je na početku Bjelica. "Moj najveći zadak je razgovor s igračima, objasniti im važnost ovih dviju utakmica. Moramo vidjeti koga imamo na raspolaganju. Imamo dobru ekipu bez obzira na ozlijeđene igrače. Najviše razgovorom s igračima nešto možemo sad napraviti. Moramo podići energiju i na terenu dobiti maksimum od njih", rekao je Bjelica.

Osječki stručnjak naglasio je da smatra da ga je Dinamo, između ostalog, uzeo i zbog karaktera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao sam u najveći klub u kojemu sam dosad bio trener. Želim izvući maksimum iz igrača, ako budem imao dobar rezultat. Svakom treneru je potrebna podrška, a ja sam trener koji jako voli odgovornost", rekao je Bjelica kojemu će pomoćnici biti dvojica Austrijanaca s kojima je već ranije surađivao, priključit će mu se i Nino Bule.

Komentirao i navijače Osijeka

Kohorta je prekrižila njegov grafit na zidu osječkih nogometnih legendi...

KOHORTA PREKRIŽILA BJELICU: Ovako sada izgleda zid u Osijeku s klupskim nogometnim legendama

"To ne može promijeniti moju ljubav prema klubu. Razumijem taj frustrirajući potez, ja sam profesionalac i imam sa svime dobre odnose, ali nemam problema s time. Poštujem taj potez, nije mi drag, ali to je život. Ja ću i dalje voljeti Osijek", objasnio je te dodao kako je upoznat s igračima koji su ga dočekali u ekipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor Marijan Vlak istaknuo je kako nema imperativa u ovim posljednjim utakmicama, a Bjelica je komentirao moguća pojačanja.

"Nakon sezone ćemo analizirati situaciju u momčadi i procijeniti na kojim pozicijama trebamo pojačanja. Cijelo jutro s Vlakom razgovaramo o mogućim pojačanjima, ima dosta kandidata koji su zanimljivi Dinamu, no sada to nije tema. Tek nakon ove dvije utakmice", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOSAD NEPOZNATI DETALJI SMJENE NIKOLE JURČEVIĆA: U Maksimiru se proteklih dana odvijala prava drama; Sad je sve otkriveno

Bjelica je u igračkoj karijeri nastupao za Osijek, Albacete, Real Betis, Las Palmas, Kaisterslautern, Admriu i FC Kärnten. Devet puta nastupio je za reprezentaciju Hrvatske.

Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, u austrijskom klubu Kärntenu (2007.-2009.). U Austriji je još trenirao FC Lustenau (2009.), WAC (2010.-2013). te Austriju Beč (2013.-2014.) s kojom se plasirao u grupnu fazu UEFA Lige prvaka. U Italiji je dvije sezone vodio drugoligaša Speziju, a od 2016. do 2018. obnašao je dužnost trenera u poljskom Lechu iz Poznana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo