DALIĆ OKUPLJA VATRENE: / 'Rakitić zbog problema u klubu neće biti s nama. Situacija je neugodna, pozvao sam drugog igrača'

Image

Izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za novinare

2.9.2019.
10:42
VOYO logo

Image
JE LI RAKITIĆ REKAO ZBOGOM? /

Daliću na presici sletjelo mučno pitanje, njegov odgovor neće se svidjeti Vatrenom

Image
JE LI RAKITIĆ REKAO ZBOGOM? /

Daliću na presici sletjelo mučno pitanje, njegov odgovor neće se svidjeti Vatrenom

Gostovanjem u Slovačkoj i Azerbajdžanu, hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine. Svjetski doprvaci će u petak, 6. rujna gostovati u Trnavi protiv Slovačke, a tri dana kasnije u Bakuu protiv Azerbajdžana.

Hrvatska trenutačno zauzima treće mjesto u skupini sa šest bodova, tri manje od vodeće Mađarske, dok Slovačka na drugoj poziciji također, ima šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez Rakitića

Glavna vijest je da IvanRakitić ponovo nije među kandidatima za nastup. Nakon što je utakmicu protiv Walesa propustio zbog ozljede, ovoga puta je otkazao zbog neriješene situacije s klubom.

"Razgovarao sam s Rakitićem, Nije riješio svoju situaciju s klubom i nije fokusiran pa neće doći. Umjesto njega pozvao sam Marka Roga," kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski strateg nije želio nagađati znači li novo Rakitićevo otkazivanje i zbogom reprezentaciji.

"Nemam vremena razmišljati o njemu, sada moram biti koncentriran na igrače koju su ovdje i ispite koji nam slijede. Nije ga bilo niti protiv Walesa pa smo dobili," naglasio je hrvatski strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transferi Vatrenih

Ponedjeljak je posljednji dana prijelaznog roka i danas bi svoju sudbinu trebali riješiti i DejanLovren, te AnteRebić. Dalić u ovom trenutku ima više problema s "mercatom" nego sa Slovčkom.

"Posljednji je dan prijelaznog roka i to nam je problem. Netko je sretan netko nije, netko još radi na tome. Sigurno da neki igrači nisu bili u fokusu zbog pitanja gdje će nastaviti karijeru. Nije ugodna situacija. Zadnji je dan i ja to razumijem, ali mi moramo biti fokusirani. Ponavljam, tko nije spreman bolje da ne dolazi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka nije problem

Dalića ne brine mala minutaža koju ima kapetan LukaModrić na startu nove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka nikada nije bio problem. On je naš nositelj igre i kapetan. Možda je i dobro da je preskočio neku utakmicu. Oko njega ništa nije upitno."

Raduje ga i činjenica što su Tin Jedvaj i Ivan Perišić riješili svoje situacije s klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riješili su svoje situacije i počeli igrati. Važno je da igraju. Pozdravljam odluke igrača da ako nisu standadni promjene klub kako bi igrali."

O Slovačkoj

Izbornik Dalić se osvrnuo i na našeg idućeg suparnika Slovačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekaju nas dva teška gostovanja, na kojima želimo dobar rezultat. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani i uložiti puno energije i truda. Slovačka je nezgodna i jaka, ima tri kvalitetna igrača u veznom redu, ali vjerujem u našu kvalitetu."

Slovaci su u prva tri kola upisali dvije pobjede (Mađarska, Azerbajdžan) i upisali jedan poraz (Wales).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon tri kola imaju šest bodova. Inzistirat će na posjedu lopte, igraju s polušpicom Dudom. Najopasniji igrač im je veznjak Zenita Robert Mak. Ne smijemo dozvoliti da nam se dogodio situacija kao protiv Mađarske. Bit će teško, ali mislim da smio kvalitetniji," skenirao je Dalić naše prve suparnuike.

Okupljanje reprezentacije je u ponedjeljak, a "Vatreni" na put kreću u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas ćemo ima regeneracijski trening jer su neki igrači igrali u nedjelju. Jedine prave treninge imat ćemo u utorak i srijedu, nemamo previše vremena," zaključio je Dalić.

UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:08 - Dalić se obraća novinarima.

"Čekaju nas dva teška gostovanja. Jučer sam razgovarao s Rakitićem. Nije riješio svoj status u klubu. Zaključili smo da nije spreman i da zbog transfera ne može dati svoj maksimum i da neće doći. Zbog njega smo pozvali Marka Roga. Kovaćić isto ima problema s ozljedom, danas će odraditi pregled", otkrio je Dalić na početku presice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrićeva forma

"Modrić? Uvijek sam imao najmanje problema s njim. Uvijek davao maksimum, kapetan je ekipe i zaista oko njega nisam puno razmišljao", dodao je izbornik svjestan da je vrijeme kada padaju utakmice nezgodne jer se poklapaju s krajem prijelaznog roka.

Potom je prokomenitarao utakmicu sa Slovačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovačka?

"Znamo svi tko je MarekHamšik, tu je i lažna devetka Ondrej Duda, a po meni najopasniji im je igrač Mak na desnom krilu. Imaju veliku kvalitetu, pun stadion", kazao je Dalić. Vratio se zatim na transfere Vatrenih.

"Nove klubove su našli mnogi, Perišić je u Bayernu. Sve to igračima oduzima dio koncentracije", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petković? On je igrač koji može zadržati loptu, koji nama treba i mislim da su mu dobro došle utakmice s Dinamom u Ligi prvaka", kazao je izbornik.

Rakitićev kraj?

"Bliži li se Rakitićev kraj u reprezentaciji? Nemam ni potrebe ni vremena razmišljati o Ivanu Rakitiću i što će biti njim kasnije. Ja se nadam svemu najboljem. Moramo se fokusirati na ovo sada. Nije ga bilo protiv Walesa i mi smo ga dobili. Ako bude problema ja ću ga riješiti na svoj način", poručio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.50 - Dalić je naknadno priključio Roga, a Kramarić je otpao zbog ozljede.

Vratari: L. Kalinić, Livaković i Sluga, obrambeni: Jedvaj, Bartolec, Lovren, Vida, Škorić, Mitrović, Barišić, Melnjak. Vezniigrači: Rakitić, Modrić, Brozović, Kovačić, Badelj, Pašalić, Vlašić, Rog i napadači: Perišić, Rebić, Brekalo, Petković, Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:33 - Izbornik je prije desetak dana objavio popis igrača na koje računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo