ŠOK I NEVJERICA NA OLD TRAFFORDU: / Sevillin heroj izbacio Manchester United iz Lige prvaka s dva gola u četiri minute

Image
Foto: AFP

Manchester United ispao je iz Lige prvaka nakon poraza 2-1 na svom Old Traffordu od Seville. Igrač odluke za španjolsku momčad bio je Wissam Ben Yedder koji je zabio dva gola

13.3.2018.
22:35
AFP
VOYO logo

BOSANSKI DIJAMANT ZAPALIO RIM I BACIO NAVIJAČE U TRANS: Roma srušila Šahtar i izborila četvrtfinale

Image
BOSANSKI DIJAMANT ZAPALIO RIM I BACIO NAVIJAČE U TRANS: /

Roma srušila Šahtar i izborila četvrtfinale

Image
BOSANSKI DIJAMANT ZAPALIO RIM I BACIO NAVIJAČE U TRANS: /

Roma srušila Šahtar i izborila četvrtfinale

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka u utorak je Sevilla na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda slavila sa 2-1, te se je plasirala u četvrtfinale budući da je prva utakmica završila 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu niti jedna ekipa nije bila spremna na veći rizik, ali Sevilla je pokazivala više napadačkih ambicija. No, jedinu pravu prigodu imao je United. U 38. minuti, nakon duplog pasa sa Alexisom Sanchezom, Fellaini je izbio sam pred vratara Sergija Rica, koji je odlično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na, startu drugog poluvremena, u 48. minuti, Correa se našao u dobroj prilici, ali je previše čekao i stoper Uniteda Bailly uspio je izbiti loptu.

United je nastavio sa "ziheraškom igrom" u kojoj čeka na pogrešku protivnika i to mu se na kraju osvetilo. Ključnim se pokazao ulazak u igru Wissama Ben Yeddera u 72. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, samo dvije minute kasnije Ben Yedder, nakon odličnog dodavannja Sarabije, dovodi Sevillu u vodstvo. Novi udarac Unitedu Ben Yedder je zadao u 78. minuti, kada je iz blizine glavom pogodio za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je Ben Yedder upisati hat-trick u sudačkoj nakodnadi (90+2), ali je pucao ravno u De Geu. Utješni pogodak za United zabio je Romelu Lukaku u 84. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prva pobjeda Seville na engleskom tlu te prvi plasman u četvrtfinale najelitnijeg europskog natjecanja nakon 1958. godine.

UŽIVO

MANCHSTER UNITED - SEVILLA 1-2 (Lukaku, Ben Yedder x2)

ROMA - SHAKHTAR 1-0 (Džeko)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester: De Gea, Valencia, Bailly, Smalling, Young, Matić, Fellaini, Lingard, Sanchez, Rashford, Lukaku

Sevilla: Rico, Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero, N’Zonzi, Banega, Sarabia, Vazquez, Correa, Muriel

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+4' - Sudac je označio kraj utakmice! Sevilla je prvi put nakon 1958. godine u čevrtfinalu najelitnijeg europskog natjecanja! Stadionom odjekuju zvižduci nezadovoljnih navijača Crvenih vragova! Ovo je ujedno i prva pobjeda Seville na engleskom tlu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1' - Ben Yedder je imao priliku i za hat-trick, ali loše je pucao u situaciji jedan na jedan te je De Gea obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Nije nakon gola Manchester uspio stvoriti niti jednu ozbiljniju priliku i Sevilla je sve bliže povijesnoj pobjedi!

84' - GOOOOL! Rashford je izveo korner za United, a u sredini se našao Lukaku i sjajno zakucao loptu za smanjenje vodstva Seville na 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Mourinho je u igru uveo Matu i Martiala, ali Manchester izgleda kao razbijena vojska. Sevilla je imala još dvije odlične prilike za povećanje vodstva, ali rezultat se nije promijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - GOOOOL! Ponovno je isti igrač strijelac! Nakon kornera Ben Yedder je odlično reagirao na drugoj stativi i uputio udarac glavom. De Gea je dao sve od sebe, lopta se od grede odbila na gol liniju i ipak ju prešla te je sudac pokazao na centar! Velikih 2-0 za Sevillu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - GOOOOL! Wissam Ben Yedder odlično je utrčao u kazneni prostor, primio Sarabijino dodavanje i zakucao loptu u donji lijevi kut De Geina gola! Sevilla je na korak od čevrtine finala Lige prvaka jer United sada mora zabiti dva gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Wissam Ben Yedder ulazi u igru umjesto Lucasa Muriela.

70' - Opasnu su akciju složili igrači Seville, ali De Gea je ponovno bio siguran u svojoj intervenciji te je uhvatio ubačaj Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Rashford je izborio slobodni udarac na nekih 25 metara od gola te ga je sam i izveo, ali nije bio precizan te je lopta otišla visoko iznad gola.

62' - Lukaku je još jednom bio u prilici i ponovno je blokiran te je izborio korner iz kojeg se nije izrodilo ništa za United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Još je jednom svoj udarac okušao Fellaini i iako je bio bliže nego u prethodnim pokušajima, nije uspio naciljati vrata Seville.

56' - Manchester United je otvorenije krenuo u drugo poluvrijeme te je zaredao nekoliko opasnih napada, ali bez prilika. Sevilla je nastavila u svom ritmu i gledamo puno otvoreniju utakmicu u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Prva prava prilika za United! Sanchez je odlično tukao iskosa sa nekih desetak metara, ali Rico je sjajno reagirao i obranio njegov udarac.

48' - Sjajna prilika za Sevillu! Correa je dobio loptu u kaznenom prostoru Manchestera, ali ju nije uspio najboolje primiriti te mu je pobjegla. U nastavku akcije igrač Seville snažno je tukao po golu De Gee, ali neprecizno.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Old Traffordu!

45' - Udarac je s nekih 30 metara okušao i N'Zonzi, ali njegov je pokušaj završio visoko iznad vrata Uniteda što je ujedno bila i zadnja akcija prvog poluvremena.

44' - Manchester United podigao je razinu igru pred kraj prvog poluvremena, ali i dalje ne uspijeva probiti čvrstu obranu Španjolaca.

42' - Jedan Fellainijev pokušaj odsjeo na laktu Sevillinog igrača koji se nalazio u svom kaznenom prostoru, ali sudac to nije vidio ili nije želio reagirati.

38' - Fellaini je oduzeo loptu neopreznom igraču Seville i nakon duplog pasa došao u izglednu priliku, ali Rico je uspješno obranio njegov jak udarac posred gola te je United dobio korner iz kojeg nije uspio zabiti.

36' - Konačno nešto posla i za Rica koji je mirno uhvatio Sanchezov pokušaj udarca (ili možda ubačaja).

33' - Španjolska momčad zaprijetila je još jednom i ovog puta udarac je išao u okvir gola, ali bio je preslab i De Gea ga je mirno ukrotio.

28' - Nova prilika za Sevillu! Sada je pokušao Muriel ljevicom iskosa, ali njegov udarac otišao je za malo pored vratnice. Odmah u sljedećem napadu Uniteda lopta je prošla ispod noge Lukakua te je tako propala dobra prilika za Mourinhovu momčad.

22' - Nakon početnih prilika Uniteda, odnosno pokušaja Lukakua i Rashforda, Sevilla je ta koja je povezala nekoliko akcija i šuteva na gol De Gee. Mourinho je poznat po obrambenoj taktici, ali teško je očekivati da se za nju odlučio i na domaćem terenu u ovako važnoj utakmici.

16' - Ponovno pokušaj Seville, sada je iz velike udaljenosti opalio Vazquez, ali i njegov je pokušaj završio visoko na tribinama Old Trafforda.

13' - Bailly je napravio grešku u zadnjem redu Uniteda i predao loptu u noge igračima Seville koji su brzo uspjeli složiti akciju, ali Murielov pokušaj s ruba kaznenog prostora otišao je visoko preko gola.

9' - Sevilla je izborila korner te je nakon ubačaj Correa bio najviši u skoku, ali njegov je udarac završio malo iznad prečke Unitedovog gola.

5' - Lingard je ispremiješao desnu stranu obrane Seville i ubacio na peterac gdje je prvi na lopti bio ponovno Lukaku, ali stoper španjolske momčadi blokirao je njegov pokušaj. U nastavku akcije Sanchehz je izborio slobodan udarac na nekih 25 metara od gola, ali Rashfordov pokušaj nije ozbiljnije ugrozio Rica.

2' - Nije trebalo dugo čekati na prvu priliku. Lukaku je stigao jednu dugu loptu, odigrao dupli pas sa Rashfordom te opalio s nekih 16 metara, ali neprecizno.

1' - Počela je utakmica na Old Traffordu. Glavni sudac utakmice je Danny Makkelie.

Unitedu će ovo u slučaju prolaska biti prvo četvrtfinale nakon 2014. godine dok se Sevilla u čevrtfinalu najelitnijeg europskog natjecanja nije bila čak 60 godina, točnije od 1958. godine.

Španjolci na engleskim terenima u Ligi prvaka imaju jedan remi (ove sezone protiv Livepoola na Anfieldu) i tri poraza, ali i u ovoj ih utakmici bilo kakav remi s golovima vodi u daljnju fazu natjecanja.

United je do sada devet puta igrao osminu finala te je šest puta prošao u sljedeću fazu natjecanja. Sevilla je od 1992. godine i novog formata Lige prvaka triput bila u osmini finala i sva tri puta je ispala (od Fenerbahčea (2008), CSKA (2010.) i Leciester Cityja (2017).

Mourinho ima problema s postavom - na klupi su mu ostali Pogba i Martial, a svoje mjesto u veznom redu našao je Fellaini. Ali sjajni Portugalac na klupi Uniteda ima zastrašujuću statistiku - izgubio je tek sedam od posljednjih 69 domaćih utakmica u Ligi prvaka, a ono što je posebno zanimljivo, od tih sedam poraza čak pet je bilo od španjolskih klubova.

Vrlo zanimljiv Tweet objavila je Sevilla dan prije utakmice:

"Hey De Gea, najbolje ovaj put sačuvaj za Svjetsko prvenstvo, hvala, Sevilla"

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo