MAN CITY - DINAMO 2:0: / Nevjerojatni Raheem Sterling ušao i riješio susret; Plavi hrabro pali na Etihadu

Image
Foto: PIXSELL

Man City uspio je hrabrom Dinamu zabiti dva gola u drugom dijelu za pobjedu od 2:0

1.10.2019.
22:52
PIXSELL
VOYO logo

Liga prvaka, 2. kolo skupine C, Etihad: Manchester

MANCHESTER CITY - DINAMO 2:0

Strijelci: 1:0 Sterling (66.), 2:0 Foden (95.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER CITY: Ederson, Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Mendy, Gundogan, Rodrigo, Silva (C), Mahrez, Bernardo, Aguero

DINAMO (3-5-2): Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Perić, Leovac - Moro, Ademi, Olmo - Oršić, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Dinama poraženi su u 2. kolu skupine C Lige prvaka u gostima kod Manchester Citya s 2-0 (0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVO JE STRAŠNO! Takva dominacija se ne pamti; Surova stvarnost

Image
OVO JE STRAŠNO! /

Takva dominacija se ne pamti; Surova stvarnost Plavih protiv Građana

Image
OVO JE STRAŠNO! /

Takva dominacija se ne pamti; Surova stvarnost Plavih protiv Građana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrabri Dinamo znalački se branio sve do 66. minute kada je gol za City postigao Raheem Sterling nakon dodavanja Ryada Mahreza, a na 2-0 je povećao 19-godišnji Phil Foden u petoj minuti sudačke nadoknade. Dinamo nije imao izrazitu šansu na utakmici, a engleski prvak se jako ispromašivao, pogotovu u prvom dijelu. Za spomenuti kako je Sterling bio ključ pobjede Cityja. Ušao je u drugom dijelu i preokrenuo vodu na mlin Građana, koji su pokazali da i s ne baš uvjerljivom partijom mogu uvjerljivo slaviti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije su u ovoj skupini nogometaši Šahtara osvojili sva tri boda kao gosti pobijedivši sa 2-1 Atalantu. Pobjednički pogodak za Ukrajince na stadionu San Siro u Milanu postigao je Izraelac Manor Solomon u posljednjoj akciji na utakmici. Atalanta je povela u 28. minuti golom Duvana Zapate, a izjednačio je Junior Moraes u 41. minuti. Momčad iz Bergama je u 16. minuti propustila realizirati kazneni udarac, kad je Pjatov obranio Iličićev pokušaj.Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić odigrao je svih 90 minuta za Atalantu i bio jedan od boljih pojedinaca.

U 3. kolu Dinamo gostuje kod Šahtara 22. listopada, a City dočekuje Atalantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Pet je minuta sudačke nadoknade...

84' - Gavranović je sad bio u naletu s loptom, ali je brzo pao na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Opet je Sterling napravio pomutnju u obrani Plavih i gađao Mahreza na drugoj strani. Alžirac je lomio Leovca i uspio dodati povratnu loptu za Gündogana koji nije baš najbolje puknuo.

74' - 505 dodavanja Cityja u odnosu na tek 80-esetak plavih. Puno previše...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Sterling je zabio za 1:0 Cityja. Dinamo je kapitulirao u ovoj akciji, nije više išlo! Raheem Sterling jednostavno je klasa za sebe, pokazao je tu u ovih nekoliko minuta. Sudjelovao je u napadu od početka, pa do kraja. Sam ju je realizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Izlazi iz igre Bernardo Silva, a ulazi jedan od najboljih mladih igrača na svijetu, Raheem Sterling! Nova je to opasnost za Dinamo, ali vjerujemo da će Dinamo pronaći formulu za zaustaviti ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

49' - Oštro je ubacio Silva, a Perić i Livaković loše su iskomunicirali izlazak na loptu i skoro se sudarili. Aguero, na kraju, ipak nije stigao do lopte i odlazi šansa Cityja u nepovrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

01.10.2019., stadion Etihad, Manchester, Engleska - UEFA Lige prvaka, skupina C, 2. kolo, Manchester City - GNK Dinamo. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

47' - Petković je mogao podvaliti Daniju Olmu loptu na desnu stranu, ali on je tražio Oršića na lijevoj i dobro je to pročitao Otamendi koji je spasio svoju momčad. Mogla je to biti gol šansa, ali nažalost, City je samo potegnuo u kontru i sebe bacio u fazu onog koji napada.

46' - Počinje drugi dio utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUVRIJEME JE NA ETIHADU: Dinamo je imao snagu obraniti se i na poluvrijeme otići s nulom. Mislimo da treba zaboraviti što se sve događalo, koliko je lopti fijuknulo pored Livakovića. No, plavi lavovi su izdržali. Ono što je fascinantno je taj podatak o posjedu lopte Cityja od 73% u odnosu na 27% Dinama. Ostvarili su Građani i 385 dodavanja. Strašan podatak. Nadamo se kako će plavi u drugom dijelu biti ravnopravniji suparnik Građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade. Napad ima City. Igraju sad mirno, od noge do noge.

39' - City prijeti i drži nas na rubu sjedalica. No, s tribina grmi pjesma Bad Blue Boysa. ...

34' - Novi korner za prvaka Engleske. Agüero je dobio odličnu loptu Davida Silve u šesnaesterac i iz teške situacije pucao po golu, a Livaković je to lagano obranio. Iz kornera City nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, dobro je boksao golman Dinama.

27' - Oršić je probao udarac, ali daleko je to otišlo od gola Cityja.

Galerija

24' - Pritisak je Cityja, Dinamo sve teže odoljeva napadima. Kombiniraju Građani i petom, netko je očito igrao rukom. Aguero, sudac je pokazao i napad je za Dinamo.

21' - VRATNICA CITYJA: Sreća prati hrabre, bio je to krasan udarac Gundogana.

18' - Aguero je bio u napadu, ali bez uspjeha. U sljedećem napadu Cancelo je nespretno startao i nogom udario u glavu Danija Olma, mogao bi ovo biti crveni karton za Građane! Španjolac raskrvavljene glave napušta travnjak. Nakon ukazane pomoći se vraća u igru.

16' - Opet 'kuha' Dinamo, ali dobro je! Bernardo je dobio solidnu loptu na volej lijevom nogom, ali nije uspio zahvatiti loptu i ona je otišla lijevo od gola.

13' - Što je sad obranio Livaković, skinuo je zicet Agueru nakon pogreške modre obrane kakve se kupo plaćaju u Ligi prvaka. Tri pokušaja Cityja, četvrti je išao preko gola. Zakuhali su Moro i Theophile, a Kun Aguero izašao je 'oči u oči' sa Livakovićem koji je čekao udarac I dočekao ga, te obranio! Vratio je Argentinac loptu u šesnaesterac, a Silva je pucao iznad gola. Dobro je sad prošao Dinamo...

9' - Oršić je došao do lopte, krenuo u napad, ali stigli su to braniči Cityja. Može Oršić pobjeći, a vidjeli smo da zna upututu udarac i s malo veće distance u igri.

6' - "Dinamo Zagreb ale, ale, ale", odjekuje s tribina Etihada. Oko 1500 Boysa je u Manchesteru.

3' - Guardiola već na samom otvaranju utakmice gleda koga možda uvesti u igru. Njegov igrač ostao je ležati na travnjaku. Rodrigo se pridiže, izlazi van iz igre, a domaća publika mu plješće. Ništa to nije bilo, utakmica je nastavljena. Prvi put je loptu dotaknuo i Ederson, a Dinamo nije dopustio da 'građani' stvore opasniju priliku u prvih pet minuta. Plete mrežu Guardiolina momčad, ali zasad su bezopasni i to je jako dobro.

1' - Odmah na početku pogreška dinamovaca, ali na svu sreću spašavaju to plavi.

1' - Počela je utakmica na Etihadu. Sretno Dinamo!

20.56 - Spremaju se igrači izaći na travnjak.

20.53 - Pogledajte kako je izgledalo zagrijavanje igrača Cityja...

20.38 - Pep Guardiola je odlučio poslati skoro cijeli "udarni sastav", spremio se Katalonac za utakmicu kao da se radi o finalu Lige prbaka. Izostavio je samo Walkera i Sterlinga.

20.03 - Objavljeni su i sastavi. Dinamo kreće s istim igračima koji su kreirali povijesnu pobjedu protiv Atalante, u istom 3-5-2 sastavu. Hoće li Nenad Bjelica pogoditi strategijom kao što je to bio slučaj u prvoj utakmici protiv Atalante?

20.02 - Dinamo će večeras nastupiti protiv Manchester Cityja na velebnom stadionu Etihad kapaciteta 55 097 gledatelja. Peti je po veličini u Premier ligi i deseti u Velikoj Britaniji. Modernog je oblika, ima sve što jedan moderni stadion treba imati.

Dinamo kao vodeća momčad u skupini C ide na megdan engleskom prvaku i jednom od favorita Lige prvaka Manchester Cityju. Dinamov trener Nenad Bjelica, kao što je to i sam jučer na presici izjavio, nema problema s ozlijeđenim igračima, a Pep Guardiola u posljednji trenutak ostao je bez Kevina de Bruynea, jednog od svojih najboljih igrača. Još od ranije katalonski trener ne može računati na stoperski dvojac John Stones - Aymeric Laporte.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo