LUDNICA NA POLJUDU / Hajdukovi klinci nestali za manje od dvije minute

Hajduk i Rijeka na Poljudu odigrali su utakmicu u sklopu 29. kola hrvatskog nogometnog prvenstva.

18.4.2015.
12:34
VOYO logo

HAJDUK: Grbić, Mikanović, Nižić, Milović, Jozinović, Tudor, Juranović, Caktaš, Gotal, Milevskij, Vlašić

RIJEKA: Vargić, Tomečak, Mitrović, Samardžić, Leovac, Radošević, Bradarić, Jugović, Mišić, Sharbini, Ivančić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Tudor (44'), 1:1 Tomečak (80'), 1:2 Vešović (82') Goran Vučević imao je sudbinu u svojim rukama. Do 80. minute bio je pred vratima raja, tamo gdje samo idu veličine koje pobjeđuju u svojim prvim utakmicama na klupi nove momčadi, i to u derbijima, s mladim igračima, zelenim, rekli bi smo.

No, upravo taj danak neiskustvu došao je do izražaja protiv Rijeke i Matjaža Keka. U jednoj tvrdoj utakmici s puno prekršaja, Rijeka je slavila s 1:2., i to preokretom. Hajduk je poveo u 44. minuti golom rođenog Zagrepčanina Frana Tudora, 19-godišnjaka koji je protiv Rijeke imao svoj debi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Rijeka je zaigrala bolje, Hajduk je preko Milevskog u 73. i 75. imao dvije izgledne prigode za povećanje vodstva, no ništa od veselja na Poljudu. U 80. minuti Bijeli s Kantride izjednačili su na 1:1 preko bivšeg dinamovca Ivana Tomečaka, kojem je ovo bio drugi uzastopni pogodak za Rijeku.

Manje od dvije minute kasnije, šok na Poljudu. Marko Vešović je pogodio za 1:2 i ludnicu u kavezu s gostujućim navijačima, Armadi. Vujović nije mogao vjerovati što se događa, a mladi hajdukovci dobili su odličnu školu odrastanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Rijeka, unatoč nekako jalovoj i slaboj igri, bez žara i rizika, uspjela do bodova na Poljudu. Kao da su se čuvali za uzvrat polufinala Kupa protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo