LOKOMOTIVA – HAJDUK 0-2: / Ohandza volejčinom otključao obranu Lokosa, potom i potvrdio pobjedu

Image
Foto: PIXSELL

Novo slavlje splitskog Hajduka

10.12.2017.
14:37
PIXSELL
VOYO logo

U utakmici 19. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pobijedio Lokomotivu 2-0 pogocima Francka Ohandze iz 66. i 94. minute. Ono što izgledao kao rezultatski uvjerljiva pobjeda moglo je u konačnici biti i podjela bodova da je Šunjićeva lopta u 93. minuti umjesto na okviru gola, a sve se događalo pri rezultatu 1-0 za Hajduk, odsjela u mreži. Nije se to dogodilo, ali se dogodio novi udar na drugoj strani pri čemu je Ohandza pokazao kvalitetu zaobišavši Šempera i poentiravši za konačnih 2-0.

Isti je igrač u 66. minuti postigao spektakularan pogodak pogodivši iz voleja u zraku na ubacivanje Saida s desne strane. Bio je to udarac nakon kojeg je dotad koncentrirana i čvrsta obrana Lokosa napokon otključana, a valja spomenuti i da je splitskoj momčadi svakako olakšavalo igru to što je domaćin ogleda dobar dio susreta igrao s igračem manje, a završnicu i s dva, nakon što su isključeni Doležal i Majer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je igrana na Maksimiru budući da travnjak u Kranjčevićevoj nije bio u dobrom stanju za igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro opširnije...

LOKOMOTIVA – HAJDUK 0-2

Lokomotiva: Šemper - Barić, Oluić, Majstorović, Musa - Burić, Šunjić – Majer - Doležal, Krstanović, Ivanušec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Letica - Tudor, Nižić, Lopez, Memolla - Radošević, Savvas, T. Bašić - Kožulj - Said, Ohandza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4. minuta: KRAJ UTAKMICE! Hajduk je slavio 2-0.

90+4. minuta: GOOOOOOL! Sve je gotovo, Ohandza pogađa za 2-0 i to samo nekoliko trenutaka nakon što je Šunjić uzdrmao okvir Hajdukova gola. Zaobišao je Ohandza Šempera i pogodio za kraj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3 minuta: Šunjić pogađa okvir gola!

90. minuta: Igrat će se još četiri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81. minuta: CRVENI KARTON! Ovo bi sad moglo biti gotovo. Majer je napucao loptu nezadovoljan sudačkom odlukom. Drugi žuti - odlazak pod tuševe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75. minuta: Hajduk traži drugi pogodak. Splitska momčad cijelo drugo poluvrijeme koristi igrača više i sve se događa na polovici na kojoj je Šemperov gol. Prilike se nižu, ali vodstvo je i dalje minimalno.

70. minuta: Kombinacija Said-Ohandza opet prijeti domaćinima, ovaj put neuspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66. minuta: GOOOOOOL! I to kakav! Franck Ohandza je strijelac za 1-0. Ubacivanje s lijeve strane stiglo je do Saida na drugoj stativi, ovaj ubacuje na lijevu stranu gdje Ohandza sjajno, u skoku i iz prve cilja donji lijevi kut zaista u ovoj situaciji nemoćnog Šempera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60. minuta: Prvi pravi pokušaj na utakmici. Memolla je dodao do Ohandze koji iz okreta puca lijevom nogom. Udarac je bio dobar, Šemper još bolji.

U ovom trenutku službeni spiker utakmice traži od gledatelja da se prestane koristiti pirotehnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56. minuta: Pokušaj Radoševića lako kroti Šemper.

51. minuta: CRVENI KARTON! Doležal je nagazio Lopeza na nogu i zaradio javnu opomenu. Prva mu je bila ona u duelu sa Leticom, a sve ovo znači da je Lokosi do kraja igrati sa devetoricom u polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

45+2. minuta: Kraj prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodni dio utakmice završio je s početnih 0-0. Više toga pokazali su Hajdukovi nogometaši, ali i nedovoljno za promjenu rezultata, vodstvo i napad na drugo mjesto ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: Igrat će se još dvije minute.

43. minuta: Kožulj s desne strane ubacuje u srce šesnaesterca u kojem je najviši u skoku Ohandza. Loš udarac glavom, bez opasnosti za gol Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: Još pet minuta prvog dijela u kojem veće prilike za pogodak nisu viđene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36. minuta: Lokomotiva je uspostavila ravnotežu, ima napadačkih akcija i s njene strane, no ništa konkretno zasad. I dalje 0-0.

34. minuta: Bez većih uzbuđenja, igra se između dva šesnaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27. minuta: Ubacivanje Lokomotive u šesnaesterac Hajduka okončano je ležanjem Letice. Hajdukov vratar stradao je hvatajući nisku loptu kada je Doležal uklizavao prema njoj. Udario ga je koljenom u glavu. Pridigao se Letica, obojici žuti kartoni.

25. minuta: Udarac Radoševića s 25-30 metara odlazi pored Šemperovog gola.

22. minuta: Hajduk se trudi probiti Lokomotivu, no zagrebačka momčad je zgusnuta i čvrsta, orijentirana na čuvanje svog gola u ovim trenucima.

18. minuta: PONIŠTEN GOL HAJDUKU! Apsolutno točna odluka suca nakon što je Tudor ubacio s desne strane, a Ohandza zatresao mrežu Šempera posluživši se rukom.

16. minuta: Stadionom se ori 'Igrajte pi*kice', poruka koju su Hajdukovi nogometaši već više puta čuli od Torcide.

13. minuta: Situacija na travnjaku? Lokomotiva sa svim igračima iza lopte, a to Hajduku onemogućava razvijanje suvislijih akcija.

11. minuta: Šemper na mjestu nakon udarca Kožulja.

7. minuta: Ohandza u prvoj pravoj šansi, ostaje početnih 0-0 nakon što je Musa blokirao njegov udarac.

4. minuta: Baš ništa vrijedno spomena u uvodnim minutama ogleda.

1. minuta: Započela je utakmica koja je iz Kranjčevićeve, zbog iznimno lošeg stanja travnjaka, prebačena na stadion Maksimir.

0' - Momčadi su na travnjaku, čeka se prvi sučev zvižduk.

U posljednjoj gostujućoj utakmici prvog dijela sezone Hajdukov trener Željko Kopić morat će na travnjak poslati sastav lišen pomoći kartoniranog Ante Ercega. Svi ostali stoje mu na raspolaganju u utakmici kojom se Hajduk može vratiti na drugo mjesto ljestvice Prve HNL na kojem se trenutačno, nakon pobjede protiv Rudeša u subotu, nalazi Osijek. Posljednja tri gostovanja, a u pitanju su ogledi odigrani u Puli, Osijeku i Rijeci, Hajduk je odradio maksimalno uspješno.

Što se Lokomotivine momčadi tiče, novo lice na klupi je Draženko Prskalo kojem će za ovaj sraz nedostajati Kolinger koji nema pravo nastupa zbog tri akumulirana žuta kartona. Chago, Karačić i Babić su ozlijeđeni. Pod upitnikom su bili i nastupi Capana te Majstorovića, no potonji je uvršten u udarnu momčad, a prvospomenuti se nalazi na klupi domaćina ovog dvoboja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo