VATROMET NA OTVARANJU LIGE PRVAKA: / Liverpool dobio dramu na Anfieldu u posljednjim minutama, Zvezda odoljela Napoliju

Image
Foto: AFP

Odigrano je prvo kolo Lige prvaka u grupama C i D

18.9.2018.
23:15
AFP
VOYO logo

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Liverpool je na Anfieldu pobijedio PSG 3-2 golom u sudačkoj nadoknadi, Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Monaco 2-1, dok je Borussia Dortmund kao gost slavila protiv Club Bruggea 1-0.

Liverpool i PSG su odigrali sjajnu utakmicu. Domaćin je imao dva gola prednosti, PSG je uspio izjednačiti, no domaćin je u posljednjim trenucima stigao do tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
BARCA – PSV 4-0, INTER – TOTTENHAM 2-1: /

San Siro slavio nakon 2380 dana u LP-u, Messi krenuo hat-trickom u golijadi

Image
BARCA – PSV 4-0, INTER – TOTTENHAM 2-1: /

San Siro slavio nakon 2380 dana u LP-u, Messi krenuo hat-trickom u golijadi

Liverpool krenuo silovito

"Redsi" su silovito ušli u susret i u prvih sedam minuta imali su pet kornera, no PSG je izdržao nalete domaćina. Francuzi su prvi put zaprijetili u 17. minuti kada je Cavani dobro pucao, no Alisson je obranio.

Daleko bolju igru domaćin je okrunio vodstvom u 30. minuti nakon što je Daniel Sturridge glavom zabio nakon odličnog ubačaja Andyja Robertsona. Šest minuta kasnije već je bilo 2-0. Juan Bernat je neopreznim startom oborio Georgionija Wijnalduma i turski sudac Cuneyt Cakir je pokazao na bijelu točku. James Milner je bio siguran za 2-0. U 40. minuti smanjio je Meunier nakon što se lopta odbila do njega u kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poništen Salahov pogodak

Domaćin je u 58. minuti zabio i treći pogodak, no Salahov gol je poništen jer je Sturridge napravio prekršaj nad vratarom. Parižani su u 84. minuti ipak uspjeli izjednačiti, a pogodak je zabio Kylian Mbappe. Salah je na svojoj polovici krivo dodao, lopta je došla do Neymara koji je uposlio Mpbappea, a ovaj zabio za 2-2. Kada se već činilo kao će susret završiti 2-2, Roberto Firminho je u drugoj minuti nadoknade zabio za pobjedu 'Redsa'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren još nije spreman i nije nastupio za Liverpool.

Zvezda osvojila bod protiv Napolija

U drugom susretu iz C skupine Crvena zvezda je izdržala nalete Napolija odigravši 0-0. Gosti su imali niz prilika, ali nisu uspjeli probiti obranu bivšeg europskog prvaka koji je prvi put izborio natjecanje po skupinama Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćine je u 18. minuti spasila greda nakon sjajnog udarca Insignea. Odličnu priliku gosti su imali i u 68. minuti kada je Jose Callejon pucao iz blizine, no Rodić je njegov udarac zaustavio na gol crti. Marko Rog nije nastupio za Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom kolu sastaju se PSG i Crvena zvezda, te Napoli i Liverpool.

Atletico preokrenuo protiv Monaca

U skupini A Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Monaco 2-1 nakon što je domaćin poveo, a sva tri gola pala su u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco je poveo u 18. minuti golom Samuela Grandsira, no Diego Costa je u 32. minuti sve vratio na početak. U posljednjim trenucima prvog dijela Atletico je poveo golom Josea Gimeneza koji je zabio nakon što je Koke ubacio iz kornera.

Za francuski sastav nije branio Danijel Subašić koji još nije posve spreman, a nije nastupio niti Nikola Kalinić za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dortmundu minimalna pobjeda protiv Bruggea

U drugom susretu Borussia Dortmund je na gostovanju pobijedila Club Brugge našeg Ivana Leke sa 1-0, a pobjednika je odlučio gol Christiana Pulišića u 85. minuti. Za Brugge je branio Karlo Letica, a cijeli susret je odigrao i Matej Mitrović.

U dvobojima drugog kola igrat će Atletico i Brugge, te Borussija i Monaco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupina D Galatasaray je u Istanbulu pobijedio moskovski Lokomotiv 3-0, dok su Schalke i Porto remizirali 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galatasaray pregazio Lokomotiv

Turski prvak je poveo u 9. minuti golom Garryja Rodriguesa koji je pucao s ruba kaznenog prostora. Gol ide na i dušu gostujućeg vratara Guilhermea koji je mogao bolje reagirati. Na 2-0 je povisio Eren Derdiyok u 67. minuti, a pobjedu turskog sastava potvrdio je u nadoknadi Selcuk Inan iz kaznenog udarca. Vedran Ćorluka je za ruski sastav igrao cijeli susret, a u 23. minuti je dobio žuti karton.

U drugom susretu Schalke i Porto su odigrali 1-1. Porto je već u 13. minuti imao sjajnu priliku za vodstvo, no Alex Telles je promašio jedanaesterac. Njegov udarac je sjajno obranio Ralf Fahrmann. Schalke je poveo u 64. minuti nakon brze kontre koju je realizirao Breel Embolo, no gosti su 75. minuti dobili novi kazneni udarac. Ovoga puta pucao je Otavio i bio je uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolu sastaju se Lokomotiv i Schalke, te Porto i Galatasaray.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool - Paris Saint - Germain Rezultati uživo

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+3' Kraj je utakmice na Anfieldu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1' - GOOOOL! Činilo se da će sve završiti sa podjelom bodova, ali Firmino sjajno pogađa sa distance i navjerojatnije donosi Liverpoolu pobjedu!

83' - GOOOOL! Salah je jeftino izgubio jednu loptu na polovici Liverpoola - Neymar se sjurio niz sredinu, loptu mu je izbio van Dijk, ali samo do Mbappea koji silovito i neobranjivo pogađa za 2-2!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Sjajna akcija Liverpoola! Mane i Salah su kombinirali na desnom krilu, Mane je odlično prošao Kimpembea, ali njegov udarac ide pored gola!

79' - Porto je izjednačio protiv Schalkea, sad je 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Dobra šansa za Liverpool! Van Dijk je skočio u kaznenom prostoru i na odbijenu loptu je prvi došao Salah koji šutira pored gola.

65' - Schalke je poveo protiv Porta - 1-0 je u Gelsenkirchenu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Dobra šansa za Liverpool! Arnold je povukao sa desne strane, odlično ubacio - loptu glavom gađa Sturridge ali Areola brani.

57' - Mohamed Salah je postigao pogodak, ali on je brzo poništen - zbog prekršaja Daniela Sturridgea na Alphonseu Areoli!

54' - Kylian Mbappe je primio loptu na lijevom boku, lakoćom izbacio Robertsona, ali njegov centaršut je izbačen.

48' - Henderson je ubacio jednu loptu u šesnaesterac, ali Areola je brži od Salaha.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+1' - Kraj poluvremena na Anfieldu.

45+1' - Atletico Madrid je preokrenuo u gostima kod Monaca, sada je 1-2!

39' - GOOOOL! Di Maria ubacuje loptu sa lijeve strane, Cavani je ne uspijeva pogoditi, ali odbijanac u mrežu sjajno posprema Thomas Meunier!

35' - GOOOOOL! Jedanaesterac za Liverpool! Milner pogađa za 2-0!

30' -GOOOOL! Liverpool vodi sa 1-0! S lijeve strane je odličan centaršut uputio Robertson, a Daniel Sturridge skače i glavom loptu posprema u mrežu!

24' - Dalekometni udarac Angela Di Marije, ali to s lakoćom lovi Alisson.

17' - Sjajna prilika za PSG! Neymar je uposlio Mbappea, koji ulazi sa lijeve strane i dobro puca, ali njegov udarac brani Alisson!

6' - Prva prava šansa na utakmici! Nakon kornera se lopta odbila do van Dijka koji dobro puca, ali Areola brani!

1' - Počela je utakmica!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo