KOVAČIĆ JE IGRAČ REALA! / Pogledajte kakvim je majstorijama oduševio navijače

Image
Foto: AFP

Mateo Kovačić (21) u srijedu je i službeno postao nogometaš Real Madrida.

19.8.2015.
14:16
AFP
VOYO logo

Priča koju je u nedjelju 'provalio' talijanski dnevnik Gazzetta dello Sport dobila je tri dana kasnije epilog. Kovačić je prešao iz Intera u Real Madrid koji će, prema napisima španjolskih medija, platiti 28 milijuna eura odštete, te naknadno eventualne bonuse. Mladi je veznjak tako postao peti hrvatski nogometaš u Realu: prije njega su u Kraljevskom klubu igrali Robert Prosinečki, Davor Šuker, Robert Jarni i sadašnja zvijezda Luka Modrić, dok je Igor Jovičević bio član kluba, ali nikad nije zaigrao za prvu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi Mateo, sa samo 21 godinom dolaziš u najveći klub u povijesti. Iz zemlje si koja voli nogomet i sada si peti Hrvat u Realu. Luka Modrić zna da ovdje nikad nema odustajanja. Ako uvijek budeš davao sve od sebe, navijači će te podržavati", obratio se Kovačiću predsjednik Reala Florentino Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala predsjedniku na lijepim riječima i obitelji koja mi je podrška. U najvećem sam klubu na svijetu i ovo je poseban dan za mene", kratko je uzvratio hrvatski reprezentativac nakon potpisivanja ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz odijela se potom nabrzinu preodjenuo u dres s brojem 16 na leđima i s nekoliko majstorija oduševio oko 5000 navijača koji su se okupili na stadionu Santiago Bernabeu kako bi pozdravili svoju novu zvijezdu.

Inače, nakon pobjede (2:1) u prijateljskoj utakmici protiv Galatasaraya u utorak navečer svoje je mišljenje o Kovačiću s novinarima podijelio i Realov trener Rafael Benitez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GENERALNA PROBA: /

Modrić asistirao, fantastičan pogodak Marcela

Image
GENERALNA PROBA: /

Modrić asistirao, fantastičan pogodak Marcela

"Svima su nam poznate Mateove kvalitete. Prošle sezone se Real mučio kada je Modrić bio ozlijeđen, a s Kovačićem ćemo sada imati novu opciju. On nije tipični defenzivni veznjak, ali nudi nam kvalitetu. Priključuje se napadu, dinamičan je, ima dobra dodavanja i pristojan udarac. Kovačić ne bježi od odgovornosti i to će ga učiniti velikim igračem u Real Madridu", istaknuo je Benitez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotogaleriju s Kovačićeva predstavljanja pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo