SAVRŠENA VEČER REAL MADRIDA: / Zidaneova momčad projurila kroz Torino, čudesni Ronaldo zabio škaricama

Image
Foto: AFP

Utakmicu je obilježio sjajni Portugalac Ronaldo koji je zabio nevjerojatan gol škaricama. Mateo Kovačić u igru je ušao u 80.

3.4.2018.
22:10
AFP
VOYO logo

Image
DODIR MAJSTORA ZA NOVE REKORDE: /

Ronaldo je zabio krasan gol, a uz njega se vežu i ove nikad viđene brojke

Image
DODIR MAJSTORA ZA NOVE REKORDE: /

Ronaldo je zabio krasan gol, a uz njega se vežu i ove nikad viđene brojke

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Juventus je u utorak u Torinu protiv Real Madrida izgubio sa 0-3 (0-1), a dvostruki strijelac za "kraljeve" bio je Cristiano Ronaldo. Uzvrat je 11. travnja u Madridu.

Rani šok za Juve

Domaćini su rano doživjeli šok, a ponovno je koban za njih bio Cristiano Ronaldo. U 3. minuti Ronaldo je iz blizine zatresao mrežu nakon dodavanja Isca. U prošlosezonskom finalu Lige prvaka Ronaldo je bio dvostruki strijelac u pobjedi 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rano primljeni pogodak ipak nije unio paniku u momčad Juventusa. Talijanski prvak brzo se oporavio i počeo je stvarati prigode. U 7. minuti šut Dybale blokirao je Sergio Ramos, a u 13. je pokušao Bentancur, ali ponovno se ispriječio Ramos.

Ipak, najbolju priliku Juve je imao u 23. minuti kada je Higuain pucao sa pet metara, ali Keylor Navas odlično brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u završnici prvog poluvremena umalo novi šok za domaćine. U 36. minuti Toni Kroos sa 18 metara pogađa prečku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično drugo poluvrijeme Reala

U drugom poluvremenu ponovno je Real prvi došao do prigode za pogodak, ali Ronaldo u 51. minuti nije bio precizan. No, iskupio se u 64. minuti kada je škaricama zabio za vodstvo Reala 2-0. Tako je Ronaldo upisao deveti gol u šest susreta protiv Juvea.

Ako je i bilo dvojbe može li se Juve vratiti nakon ovoga, one su brzo razriješene. U 66. minuti Juventus je ostao sa igračem manje nakon što je Dybala zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona, a u 72. Marcelo, na dodavanje Ronalda, zabija za 3-0. Nakon toga Ronaldo je još tri puta bio u prilikama da poveća svoj golgeteski učinak, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić pružio je vrlo dobru partiju u dresu Reala, a u 82. minuti zamijenio ga je Mateo Kovačić, koji je u 88. pogodio gredu sa vrha kaznenog prostora. Mario Mandžukić, koji se tek oporavio od ozljede, igrao je za Juve od 69. minute.

UŽIVO

JUVENTUS - REAL MADRID 0-3 (Ronaldo x2, Marcelo)

SEVILLA - BAYERN 1-2 (Sarabia/Navas ag, Alcantara)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus: Buffon; De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah; Douglas Costa, Khedira, Bentancur, Alex Sandro; Dybala, Higuain

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić, Isco; Benzema, Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa


93' - Kraj utakmice u Torinu! Real je slavio sa 3-0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - Cuadrado se našao u izvrsnoj prilici zabiti počasni gol, ali promašio je cijeli gol!

92' - Što je sada uspio promašiti Ronaldo! Bio je potpuno sam na sedam metara od gola, ali loptu je poslao visoko preko gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Buffon je obranio novi pokušaj Ronalda koji uporno traži hat-trick u Torinu.

87' - Ronaldo je odigrao sjajnu povratnu loptu na 15 metara gdje je bio Kovačić koji je opalio iz prve i pogodio gredu! A odmah u sljedećem napadu Juventusa, Kova je napravio prekršaj i dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Nova velika prilika za Portugalca. Ovog puta ga nije spriječio Buffon nego je njegov pokušaj iz sjajne pozicije otišao preko gola.

84' - Buffon je istrčao na vrijeme i spriječio Ronaldov hat-trick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Sa ruba šesnaesterca opalio je Luka Modrić vanjskim dijelom kopačke, ali lopta je otišla visoko preko gola.

80' - Juventus s igračem manje ne uspijeva stvoriti ozbiljniju priliku, a posljednjih desetak minuta odigrat će i Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - GOOOOL! I treći gol zabio je Real Madrid! Marcelo je nakon sjajne akcije s Ronaldom izašao sam pred Buffona koji ga je pokušao omesti, ali nije uspio u tome te je Brazilac proveo loptu u praznu mrežu za velikih 3-0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Asamoah je izašao iz igre, a ušao je Mario Mandžukić!

66' - Paulo Dybala neoprezno je Carvajala udario pri okretu te dobio drugi žuti karton, odnosno crveni i Juventus do kraja utakmice igra s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - GOOOOOL! Ronaldo je zabio škaricama! Chiellini je izbio loptu koja je išla u ruke Buffonu, a u nastavku akcije talijanski vratar obranio je udarac veznjaka Reala te je lopta došla do Carvajala. Ovaj je odmah nabacio u sredinu gdje je Ronaldo zabio fantastičnim škaricama! Koliko je ovo lijep gol svjedoči i pljesak navijača Juventusa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Juventus preuzima sve više inicijativu.

56' - Sjajna prilika za Juventus! Dybala je pucao s nekih 20 metara iz slobodnog udarca, a lopta je na putu do gola zapela za Ronalda i prevarila Navasa te otišla vrlo blizu pored desne vratnice gola Reala!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Nova gužva pred golom Reala. Dybala je ubacio pred gol Španjolaca, a Navas je boksao glavu Sergija Ramosa umjesto loptu.

50' - Velika prilika za Real. Ronaldo je kombinirao s Benzemom i pucao iz dosta teške situacije te je lopta otišla pored gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Douglas Costa ubacio je loptu na petarac Reala, ali nitko od njegovih suigrača to nije ispratio.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+1' - Cakir je označio kraj prvog poluvremena!

44' - Casemiro je slučajno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali sudac Cakir je ostao nijem! U nastavku akcije lopta je došla do Dybale koji je pokušao škaricama, ali lopta je otišla visoko preko gola. Argentinac je samo minutu poslije dobio žuti karton zbog simuliranja.

43' - Modrić je napravio prekršaj na nekih 20 metara od svog gola i odličnu poziciju za udarac imao je Dybala, ali lopta je zapela u živom zidu.

38' - Sjajna prilika za Juve! Chiellini je pucao nakon kornera poptuno neometan, ali loše je zahvatio loptu glavom i propala je prilika za momčad iz Torina.

36' - Real je bio vrlo blizu novog pogotka! Kroos je opalio iz prve s nekih 25 metara, a njegov pokušaj uzdrmao je gredu!

34' - De Sciglio je opalio s dvadesetak metara, ali lopta je otišla pored gola Navasa.

32' - Ponovno je blagu inicijativu preuzeo, ali rezultat se ne mijenja.

26' - Juventus sve više pritišće i ima tri udarca prema golu Navasa, ali još ne uspijeva doći do izjednačujućeg gola. Bentancur je zbog starta s leđa nad Casemirom dobio žuti karton.

23' - Velika prilika za Juventus! Odlično je na petarac nabacio Dybala iz jednog slobodnog udarca, a lopta je došla do Higuaina koji je sjajno pucao s peterca, ali Keylor Navas fantastično je obranio njegov pokušaj.

20' - Real nije posustao nakon zabijenog gola. Španjolci konstantno kombiniraju i traže načine kako bi došli do novog gola, ali igra se otvorena utakmica jer niti Stara Dama ne posustaje. Higauin je lijepo kombinirao s Dybalom, ali obrana Reala još je jednom sigurna.

13' - Sjajno su kombinirali Bentancur i Higuain, ali udarac Bentancura nije bio dovoljno jak i precizan te je završio u bloku Reala.

11' - Kroos je ubacio loptu iz kornera gdje je Varane ostao sam na nekih sedam, osam metara od gola, ali njegov je udarac glavom otišao preko gola.

6' - Stara Dama mogla je brzo uzvratiti! Dybala je pucao iskosa s nekih desetak metara, ali obrana Kraljeva na vrijeme je blokirala njegov pokušaj.

3' - GOOOOL! Real Madrid poveo je na samom početku utakmice! Bila je ovo prva prava prilika na utakmici koju je Portugalac odmah pretvorio u prednost. Isco je probio desnu stranu Juventusove obranei ubacio prizemnu loptu u sredinu gdje se Ronaldo sjajno snašao i donio prednost Realu!

1' - Počela je utakmica u Torinu!


Od lanjskog finala Juventus se oprostio do dva ključna igrača zadnje linije Danija Alvesa i Leonarda Bonuccija. Miralem Pjanić i Mehdi Benatia pak propuštaju susret zbog suspenzija, a zbog ozljede je upitan Alex Sandro.

Neugodna vijest dočekala je igrače Stare Dame uoči utakmice. Naime, trener Juvea, Massimiliano Allegri izjavio je kako mu je ovo posljednja sezona u Italiji te će na ljeto vjerojatno preseliti u Englesku, preciznije u London gdje bi mogao voditi momčad Chelseaja umjesto Antonija Contea.

Zinedine Zidane nema previše problema sa sastavom. Nedostajat će mu samo Nacho koji ima problema sa ozljedom gležnja. Realu je ovo natjecanje zadnja slamka spasa za ovu sezonu pošto je njihov zaostatak u prvenstvu za Barcelonom prevelik, a i ispali su iz Kupa.

Cristianu Ronaldu Juventus posebno leži, dosad im je zabio već sedam golova u pet utakmica u ovom natjecanju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo