MILAN U LIGI PRVAKA NAKON SEDAM GODINA ČEKANJA: / Juve također uhvatio elitu - Jurić šokirao Napoli i učinio ih tragičarima

Image
Foto: Profimedia

Juventus je uhvatio Ligu prvaka, isto kao i Milan nakon sedam godina posta

23.5.2021.
22:41
Profimedia
VOYO logo

Posljednje 38. kolo Serie A

Bologna - Juventus 1:4

Napoli - Verona 1:1

Atalanta - Milan 0:2

Sassuolo - Lazio 2:0

Spezija - Roma 2:2

Torino - Benevento 1:1

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U posljednjem kolu Serie A odlučeno je danas tko će u Ligu prvaka. Učešće su izborili Milan nakon dugih sedam godina posta i Juventus, a otpao je Napoli nakon što nije uspio pobijediti Veronu Ivana Jurića. Jurić je tako pomogao Juventusu i pogurao ga u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je morao pobijediti Bolognu što se i dogodilo (4:1) i čekati kiks Milana ili Napolija. Milan je pobijedio kod Atalante 2:0, a Napoli je na stadionu Diega Armanda Maradone odigrao 1:1 protiv rasterećene Verone Ivana Jurića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napotilanci tragičari

Kiksom Napolija Juventus se ugurao na četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Napotilanci su veliki tragičari, elita im je iskliznula za samo bod u odnosu na Juventus na 4. mjestu.

Nogometaši Milana i Juventusa pridružili su se prvaku Interu i Atalanti kao predstavnici Serie A u sljedećoj sezoni Lige prvaka, a Napoli je ostao bez plasmana u elitno europsko natjecanje jer je u zadnjem kolu odigrao samo 1-1 na svom stadionu protiv Verone pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Jurića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je do Lige prvaka stigao uvjerljivom pobjedom 4-1 na gostovanju u Bologni, ali mu ona ništa ne bi značila da je Napoli uspio svladati Napoli, jer je Milan u Bergamu svladao Atalantu s 2-0.

Juve moćno do tri boda

Napoli će tako u Europsku ligu zajedno s Lazijom, koji je poražen u zadnjem kolu kod Sassuola s 2-0. No, kako je Roma odigrala 2-2 kod Spezije, Sassuolo je ostao bez plasmana u Konferencijsku europsku ligu, novog natjecanje koje kreće od sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva pogotka za Juventus u Bologni postigao je Morata (29, 47), a po jedan Chiesa (6) i Rabiot (45). Gol za domaću momčad dao je Orsolini (86).

Milan minimalno ali slatko, Rebić nije igrao

Pobjedu vrijednu Lige prvaka Milan je ostvario s dva pogotka iz kaznenih udaraca, a oba puta je realizator bio Franck Kessie (43-11m, 90+4-11m). Ante Rebić nije bio u konkurenciji za sastav zbog ozljede, a Mario Mandžukić je igrao od 79. minute. Za Atalantu je od 80. minute igrao Mario Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je devet minuta bio u Ligi prvaka. Bivši igrač zagrebačkog Dinama Amir Rrahmani postigao je pogodak za vodstvo Napolija u 60. minuti, a izjednačio je Faraoni u 69. minuti. Nikola Kalinić je za Veronu igrao do 63. minute.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija - 38. kolo Inter - Udinese 5-1 (Young 8, Eriksen 44, Martinez 55-11m, Perišić 64, Lukaku 71 / Pereyra 79-11m) Atalanta - Milan 0-2 (Kessie 43-11m, 90+4) Bologna - Juventus 1-4 (Orsolini 86 / Chiesa 6, Morata 29, 47, Rabiot 45) Napoli - Verona 1-1 (Rrahmani 60 / Faraoni 69) Sassuolo - Lazio 2-0 (Kyriakopoulos 10, Berardi 78) Spezia - Roma 2-2 (Verde 6, Pobega 38 / El Shaarawy 52, Mkhitaryan 85) Torino - Benevento 1-1 (Bremer 29 / Tello 72)

Odigrano u subotu: Cagliari - Genoa 0-1 (Šomurodov 15) Crotone - Fiorentina 0-0 Sampdoria - Parma 3-0 (Quagliarella 20, Colley 44, Gabbiadini 64)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Gotove su utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - U Torinu se igra 88. minuta, u ostalima je 83.

51' - Juventus vodi 4:0 i Liga prvaka u ovim trenucima im je u rukama. Kako sad stvari stoje. Napoli je izvan tog kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počeo je nastavak u Italiji.

45' - Poluvremena su u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - GOOOL - Franck Kessie zabija iz penala za 1:0 Milana.

22' - Nema golova na utakmici Milana i Napolija. Juventus je trenutno treći, Milan četvrti, a Napoli peti zbog lošijeg skora u međusobnim dvobojima s Milanom. Puno je do kraja, bit će tu još svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - Evo nam prvog gola večeras. Juventus je poveo s 1:0 u Bologni. Sjajni Dejan Kuluševski probio je desnu stranu uz pomoć Alvara Morate i ubacio na suprotnu stranu, Federico Chiesa primio je loptu i poentirao za Juventus. U ovom trenutku Juve ima plasman u Ligu prvaka.

1' - Počele su utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Milan, Napoli i Juventus bore se za dva mjesta u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Rebića nema zbog ozljede, a Mario Mandžukić je na klupi Milana. Mario Pašalić i Boško Šutalo su ostali na klupi Atalante. Ivor Pandur i Nikola Kalinić od prve minute igraju za Veronu kod Napolija. U ključnoj utakmici sezone Cristiano Ronaldo iznenađujuće je ostavljen na klupi Juventusa.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo