HAJDUK PORAŽEN KOD MACCABIJA: / Splićani upisali poraz, ali odluka pada na Poljudu!

Image

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za ulazak u Europsku ligu, nogometaši Hajduka su na gostovanju u Netanyji izgubili od Maccabi Tel Aviva 1-2.

18.8.2016.
20:55
VOYO logo

Pogotke za Maccabi postigli su Gal Alberman (9) i Ezequiel Scarione (78), dok je strijelac za Hajduk bio Ahmed Said (57). Treba napomenuti i da je svega tri minute prije no što je domaćin prvog ogleda ovih suparnika zabio gol vrijedan pobjede u izvrsnoj šansi za dovesti Hajduk u vodstvo bio Franck Ohandze čiji udarac iz trka nije bio dovoljno precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maccabi je puno bolje otvorio susret, prijetio je Kalinićevom golu u više navrata prije no što je akcija koja je započela udarcem iz kuta okončana slavljem u devetoj minuti. Loptu je nakon izvođenja prihvatio Haris Medunjanin i lukavo je uputio na rub kaznenog prostora odakle kapetan Maccabija pogađa za uvodno vodstvo. Nije tu stala dominacija izraelske momčadi, no do novog gola nisu mogli doći što zbog Hajdukove nešto sigurnije igre u obrani, što zbog svojih pogrešaka.

Drugo poluvrijeme splitska momčad otvorila je bolje, a otud i izjednačenje u 57. minuti. Gol je sa nekih sedam, osam metara postigao Ahmed Said. Uslijedilo je nekoliko prilika Izraelaca, pa potom i spomenuta Ohandzeova šansa, no ono ključno potpisali su u 78. minuti asistent Ben Haim i strijelac Scarione.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je zadnji put u skupinama Europske lige nastupao 2010. godine, a posljednje dvije sezone svoj europski put je završio u zadnjem pretkolu (Slovan, Dnjipro).


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3. minuta: KRAJ UTAKMICE!

90. minuta: Igrat će se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87. minuta: Zamjena u Hajdukovoj momčadi. U igru će mladi, 19-godišnji Toma Bašić, a travnjak napušta Savvas. Izmjena i kod domaćina, ušao je Yossi Benayoun, igrač koji je nosio dres West Hama, Liverpoola, Chelseaja i Arsenala. Na terenu je 36-godišnjak zamijenio strijelca drugog gola Scarionea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77. minuta: GOOOOOL! Hajduk je ponovno u rezultatskom zaostatku. Strijelac je Oscar Scarione kojem nije bilo teško iz blizine pogoditi na dodavnje Ben Chaima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74. minuta: Malo je nedostajalo da sada Hajduk povede. Franck Ohandza sjurio se s vrha šesnaesterca, malo s lijeve strane u kazneni prostor domaće momčadi, gađao prizemno suprotni donji kut Rajkovića, no lopta je prošla uz vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70. minuta: Sjajna reakcija Hajdukova vratara Kalinića koji zaustavlja udarac iz blizine. Pucao je Ben Haima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62. minuta: U igru je umjesto strijelca Ahmeda Saida ušao Franck Ohandza, a strijelca iz igre vadi i trener domaćina. Umjesto Albermana ulazi Ben Basat. Već ranije je Peretza zamijenio Eli Dasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ranije javno opomenutog Nižića, sada je požutio i drugi Hajdukov stoper Ćosić.

56. minuta: GOOOOOOL! Odlične vijesti iz Netanye gdje Hajduk izjednačava rezultat na 1:1. Strijelac je bio Said.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53. minuta: Bolji ulazak Hajduka u nastavak susreta, ipak ništa posebno vrijedno izdvajanja. Možda tek reakciju Hajdukova trenera Pušnika nezadovoljnog što je u jednoj akciji njegove momčadi svirano zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme. Bez promjena u sastavima.

45. minuta: Kraj je prvog poluvremena čiji je početak obilježila opsada Hajdukova gola, uslijed koje je domaćin postigao i lijep pogodak. Kako je utakmica odmicala tako je splitska momčad postajala ravnopravniji suparnik, no bez prave prilike za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36. minuta: I dalje bez većih uzbuđenja na stadionu Netanya, pa je domaćin odlučio objaviti broj prisutnih na tribinama. Utakmicu Maccabija i Hajduka uživo prati nešto manje od 10,000 okupljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27. minuta: Posljednje minute prolaze u igri između dva šesnaesterca i bez ozbiljnijih prilika za suprotstavljene momčadi. Ono najvažnije pamti se iz uvodnih minuta, pa je pred Hajdukom još nešto više od sat vremena da pokuša anulirati rezultatski minus.

20. minuta: Pokušao je Maccabijev kapetan ponovno se upisati među strijelce, no obrana Hajduka bila je sigurna u tim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17. minuta: Prilika za Hajduk! Pucao je Said glavom s desetak metara, obranu upisuje Rajković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15. minuta: Domaćin utakmice i dalje dominatno stoji na travnjaku.

Ovako je to izgledalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. minuta: Nakon opsade Hajdukova gola i nekoliko dobrih intervencija Hajdukova vratara Kalinića, splitska momčad ipak je primila pogodak. Strijelac je bio kapetan momčadi Alberman silovitim udarcem s nekih 20-ak metara na dodavanje Medunjanina nakon skraćenog kornera.

3. minuta: Baš kao što se i očekivalo, domaćin je preuzeo ulogu favorita i stisnuo splitsku momčad. Hajduk je u početnim minutama prisiljen braniti se.

1. minuta: Utakmica na stadionu Netanya stadionu je započela.

0' - Poznate su i početne postave za večerašnji dvoboj. Hajdukov trener Pušnik iznenadio je uvrštavanjem grčkog veznjaka Savvasa Gentsogloua koji je prije nekoliko dana stigao na posudbu iz Barija.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo