JALOVO I STERILNO / Hajduk kiksao na gostovanju kod Slavena. Splićanima u napadu igrao stoper, propustili su gomilu dobrih prilika

Image

Tako su Splićani ostali na trećem mjestu prvenstvene ljestvice sa 63 boda

24.4.2022.
16:23
VOYO logo

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli pobijediti Slaven Belupo na gostovanju u Koprivnici, gdje je utakmica 32. kola završila bez pogodaka.

Tako su Splićani ostali na trećem mjestu prvenstvene ljestvice sa 63 boda, jednim manje od Osijeka i tri manje od Dinama koji još mora kao gost odigrati utakmicu protiv Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez Livaje i Kalinića

Hajduk je u Koprivnicu doputovao bez Marka Livaje i Nikole Kalinića koji su morali odraditi jednu utakmicu suspenzije zbog nakupljenih žutih kartona, ali je Dambrauskasova momčad od prvih minuta pokazala da što prije želi doći do pogotka pa su "bijeli" tako već u prve tri minute imali četiri udarca iz kuta, ali bez opipljivog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16. minuti Mikanović je prošao po desnoj strani i uputio dobar ubačaj na bližu vratnicu, gdje je Slovenac Jan Mlakar zahvatio loptu, ali je ona prošla malo pokraj suprotne vratnice. Bila je to prva od dobrih Hajdukovih prilika u prvom poluvremenu.

Nije ni Slaven Belupo bio bezopasan, ali je domaćim nogometašima nedostajalo preciznosti kod završnog dodavanja, kojim bi se doveli u situacije da zaprijete Lovri Kaliniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KALKULACIJE /

Što će se dogoditi ako Dinamo, Osijek i Hajduk budu imali isti broj bodova? Evo što bi u tom slučaju bilo presudno

Image
KALKULACIJE /

Što će se dogoditi ako Dinamo, Osijek i Hajduk budu imali isti broj bodova? Evo što bi u tom slučaju bilo presudno

43. minuta koja je obećavala

Hajduk je najbliže pogotku bio u 32. minuti, kad je Krovinović izveo udarac iz kuta, a Melnjak udarcem glavom pogodio gredu, da bi se lopta od vratara Suška sretno odbila u korner.

U nekoliko situacija su gostujući udarci završavali u bloku Koprivničke obrane. Najviše je obećavala situacija u 43. minuti, kad se Biuk probio po lijevoj strani, zavrnuo u sredinu, ali je Ljubičićev udarac blokiran. O Hajdukovoj nerealiziranoj nadmoći u prvom dijelu najbolje je svjedočio podatak o čak 12 udaraca iz kuta, dok su domaćini izveli samo jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Torcida

Hajduk natjerao Suška na intervenciju

Nogometaši Slaven Belupa su na prvi udarac unutar okvira čekali do 59. minute. Iz kaznenog prostora ga je uputio Mario Marina, ali je lopta išla ravno u ruke dobro postavljenog Kalinića. Isti je igrač okušao svoj udarac i u 66. minuti, ali u njemu nije bilo dovoljno snage da bi ugrozio Hajdukovog čuvara mreže.

Već u sljedećoj akciji Hajduk je prvi put u drugom poluvremenu natjerao Suška na intervenciju. Mlakar je sa 20-ak metara pucao pod gredu, a domaći vratar efektnom paradom spriječio pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se na kraju pokazalo najopasnijom prijetnjom gostujuće momčadi u drugom poluvremenu.

---------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek utakmice

PRVA HNL 32. KOLO, KOPRIVNICA, 17:00

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 0:0

SASTAVI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLAVEN BELUPO: Sušak - Božić, Paracki, Soldo - Kvržić, Marina, Zvonarek, Goda - Hoxha, Crnac - Krstanović.

HAJDUK: L. Kalinić – Mikanović, Katić, Elez, Melnjak – Fossati, Krovinović – Biuk, Mlakar, Čolina - Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

----------

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 3' - Jako će žaliti Hajduk za propuštenim šansama u prvom dijelu. Drugo poluvrijeme zaista nisu pokazali ništa, tek možda jedna ili dvije polušanse.

90' - Igrat će se još pet minuta. Inače, Hajduk već neko vrijeme igra sa Stefanom Simićem kao jednim od napadača. Trebao je on služiti kao nekakva mantinela za duge lopte i skok, ali ničime nije pridonio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Marina je skršio Krovinovića u kontri, startao je na igrača, a ne na loptu. Sudac mu je vrlo lako mogao dati žuti karton i isključiti ga, jer već ima jedan otprije, ali to nije napravio.

80' - Deset minuta plus još ponešto nadoknade, a Hajduk i dalje igra dosta jalovo i sterilno. Doduše, u ekipi im nema niti jednog pravog napadača, no bit će ovo veliki udarac za Hajduk, pogotovo ako Dinamo u večernjoj utakmici dobije Goricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Zaista nam malo toga nudi drugo poluvrijeme, malo prije je pucao izvana s desne strane Hansel, ali otišlo je to daleko od gola.

66' - Sušak skida izvrstan udarac Mlakara s ruba kaznenog prostora, sjajna reakcija vratara Slavena. Hajduku je ovo prva konkretna akcija u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Prvi opasniji udarac Slavena, Marina je pucao, a Kalinić je skinuo na prvoj vratnici.

53' - Hajduk je opet opasniji, ali kao i u prvom dijelu nedostaje konkretnosti u završnici. Hajdu, podsjećamo, ima danas izvrsnu priliku preskočiti Osijek i zaposjesti na drugo mjesto, ali za to im treba pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Igrat će se još dvije minute.

44' - Kakva prilika za Hajduk. Biuk je fantastično centrirao po podu s lijeve strane i pronašao je Ljubičića na desnoj strani, ali ovaj je loše pucao i pogodio igrača Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Kalinić sada spašava vrlo zanimljivu šansu Slavena, pokupio je loptu tik ispred Zvonareka koji je utrčavao na loptu u for.

38' - Malo je sada inicijativu preuzeo Slaven Belupo i zaposjeo je prostor bliže golu protivnika, no opasnosti niti u ovom slučaju nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Melnjak je sada pogodio prečku glavom nakon kornera, a Sušak je na kraju uspio loptu koja se odbijala od grede izbaciti van. Uf, kakva je to bila prilika. Inače, Hajduk je danas već imao 12 kornera i dosta opasno to Krovinović centrira.

28' - Baš teška, tvrda utakmica. Hajduk je i dalje dominantniji, ali konkretnih napada i realiziranih akcija nema.

22' - Pogodite tko je dobio žuti karton u redovima Slaven Belupa. Da, da, bio je to Marina. To mu je 14. žuti karton ove sezone.

17' - Velika prilika za Hajduk. Mikanović je sjajno proigrao Mlakara centaršutom na peterac, a ovaj je odlučio pucati dijagonalno i otišla je lopta pored vrata.

12' - Katić je dobio žuti karton zbog udaranja Krstanovića laktom u glavu prilikom skoka. Legendarni napadač dugo je ostao ležati na travnjaku, ali se na kraju pridigao.

10' - Hajduk je bolji i trudi se što više napadati, ali neće moći samo tako probiti blok Slavena.

5' - Ne igra za bog zna kako dobar nogomet, rano je još, ne srljaju niti jedni niti drugi, ali pohvaliti se mora atmosfera, pjesma se ori od prve minute.

1' - Počela je utakmica.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo