GOLIJADA HAJDUKA I OSIJEKA: / Splićani slavili u ludoj utakmici na Poljudu, Jairo zabio za pobjedu pa napravio veliku glupost

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Jairo je zabio za pobjedu Hajduka nakon sjajne asistencije Jradija. Brazilac se zaboravio u slavlju i nogom razvalio korner-zastavicu pa dobio drugi žuti karton

10.11.2019.
17:00
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Prva HNL, 15. kolo

Stadion Poljud, 15:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK - OSIJEK 3:2

HAJDUK: Ljubić, Juranović, Ismajli, Simić, Čolina, Bradarić, Nejašmić, Caktaš, Jradi, Eduok, Jairo.

OSIJEK: Ivušić, Šutalo, Škorić, Žaper, Silva, Alves, Pilj, Ndockyt, Mance, Lopa, Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju 15. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka slavili protiv Osijeka s 3:2.

Hajduk je nastavio pobjednički niz na Poljudu svladavši teškom mukom Osijek, koji se vratio iz zaostatka od 0:2, da bi trijumf Splićanima donio strijelac pobjedničkog pogotka Jairo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je poveo u 22. minuti nakon što je Jairo proigrao Miju Caktaša koji je šutom iskosa prevario vratara Ivušića. U 41. minuti je veliku pogrešku braniča Osijeka Silve iskoristio Nigerijac Samuel Eduok i povećao na 2:0, no dvije minute kasnije Mihael Žaper udarcem s 16 metara smanjuje.

Image
TORCIDA ODGOVORILA OSJEČANIMA NA PROZIVK /

U O 'ATMOSFERI LINČA'? U jednom je trenutku s tribine počelo sramotno skandiranje

Image
TORCIDA ODGOVORILA OSJEČANIMA NA PROZIVK /

U O 'ATMOSFERI LINČA'? U jednom je trenutku s tribine počelo sramotno skandiranje

Genijalnost i glupost Jaira

U 45. minuti Jairo je pogodio vratnicu, a Osječani u 52. minuti dolaze do izjednačenja zahvaljujući udarcu Mirka Marića s 20 metara koji je prevario vratara Splićana Ljubića. Hajduk opet vodi od 72. minute golom Brazilca Jaira nakon dodavanja petom Jradija, no Brazilac je prilikom slavlja razvalio korner-zastavicu, pa mu je sudac Pajač dao drugi žuti karton i Splićani su ostali s desetoricom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Pajač je pokazao crveni karton i igraču s klupe Hajduka Vuškoviću zbog nekakvih dobacivanja, a publika u Splitu žestoko je prosjvdovala s tribina zbog takve odluke.

U 83. minuti veliku priliku za Osijek promašio je Ndocckyt sjajnu priliku. Bočkaj je pretrčao više od polovice terena i sjajno dao za Ndockyta koji je izašao licem u lice s Ljubićem, ali uspio je to nekako vratar Hajduka "skinuti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tablici Prve HNL vodi Dinamo s 31 bodom, Hajduk je drugi s 30, a Osijek četvrti s 23 boda.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotova je utakmica na Poljudu. Hajduk je stigao do zlata vrijedna tri boda u ludoj utakmici protiv Osijeka.

83' Uf, kakva je ovo prilika bila. Bočkaj je pretrčao više od polovice terena i sjajno dao za Ndockyta koji je izašao licem u lice s Ljubićem, ali uspio je to nekako vratar Hajduka "skinuti". Ostaje 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Zamjena kod Hajduka: Ulazi Stanko Jurić, a izlazi Mijo Caktaš.

75' Torcida sad bijesni na tribinama. Pajač je pokazao crveni karton igraču s klupe Hajduka Vuškoviću zbog nekakvih dobacivanja, a publika u Splitu žestoko prosvjeduje s tribina. Zvižduci se čuju s tribina poljudskog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Jairo je zabio za novo vodstvo Hajduka nakon sjajne asistencije Jradija. Brazilac se zaboravio u slavlju i nogom razvalio korner-zastavicu pa dobio drugi žuti karton. Sjajan potez pa glupost Jaira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Dobro je prošao Bassel Jradi, ali nije imao snage i koncentracije za dobro ubacivanje s desne strane. otišla je njegova lopta u gol-aut.

69' U drugom dijelu su kod Hajduka dobili žute kartone Hamza i Jairo, dok je kod Osijeka "požutio" Igor SIlva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Petar Bočkaj ulazi u igru za Osijek. Izaći će Dmitro Lopa.

57' U međuvremenu je Damir Burić napravio dvije zamjene. Hamza Barry je ušao umjesto Bradarića, a Dolček umjesto Eduoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Torcida je odgovorila na navode da u Splitu vlada atmosfera linča. S tribina su se čula neka vrlo znakovita skandiranja. Više o tome pročitajte u članku:

53' Izjednačio je Osijek. Mirko Marić svojim je devetim golom vratio utakmicu u egal. Napadač Osijeka pucao je s 20-ak metara i pogodio Ljubićevu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Gotovo je prvo poluvrijeme u kojem smo se nagledali golova. Može li Osijek izvesti još jedan preokret, saznat ćemo u sljedećih 45 minuta.

45' Jairo je pogodio stativu na samom kraju prvog poluvremena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' Žaper ekspresno odgovara na gol Eduoka. Smanjio je vodstvo domaćina na 2:1. Pospremio je u mrežu odbijanac nakon pokušaja Mancea. Bio je to sjajan udarac s 18 metara i predivan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Još jedan pogodak za Hajduk. Strijelac je Eduok. Ljubić je izbio loptu, a Osijekova obrana katastrofalno je reagirala i gurnula Eduoka u šansu za gol koji je on iskoristio.

38' Još jedan pokušaj Caktaša iz slobodnog udarca nije završio dobro. Tukao je Hajdukov strijelac ravno u živi zid iz odlične pozicije, a ni Eduok do kojeg je stigao odbijanac nije baš najbolje pucao.

34' Još jedna jako dobra akcija Hajduka. Jradi je bio sam na 10.ak metara i pokušao je tu loptu plasirati u lijevi kut Osijekovog gola, ali prošao je taj njegov pokušaj pored gola.

33' Žuti karton zaslužio je Samuel Eduok.

22' Hajduk vodi 1:0, gol je zabio Mijo Caktaš na sjajnu asistenciju Jaira. Čolina je uzeo loptu na sredini i proslijedio je do Jaira koji je idealnim dodavanjem pronašao Caktaša. Lagano je Caktaš prebacio Ivušića za vodstvo Hajduka 1:0.

20' Hajduk je preuzeo inicijativu na svom terenu. Jradi je sad napravio sjajan presing na Šutala i oteo mu loptu. A od svega je nastao samo korner za domaćine. Mance je očistio ubačaj iz kuta.

14' Hajduk je zaprijetio iz slobodnog udarca. Caktaš je iz dobre pozicije sa 17 metara pucao u Ivušićevu stranu, ali nije to bio težak posao za vratara Osijeka.

11' Najopasnija akcije Osijeka na utakmici. Pilj je pucao nakon dodavanja Lope silovito, ali prohujala je ta lopta pored Hajdukovih vrata.

7' Osijek je dobro ušao u susret, bolje od domaćina. No još uvijek nisu gosti stvorili konkretnu šansu.

1' Počela je utakmica na Poljudu

14:45 Evo i sastava Osijeka:

14:40 Izašli su sastavi obje momčadi, a trener Hajduka odlučio je u prvi sastav uvrstiti Samuela Eduoka koji je dobro počeo sezonu za Hajduk, ali se u nastavku nije baš naigrao. Na golu je također i rezervni vratar Ljubić.


Splitski Hajduk u posljednje vrijeme ne izgleda kao momčad koja je spremna izazvati Dinamo u borbi za prvu poziciju u HNL-u. Damir Burić i njegovi momci doživjeli su pravu blamažu kad su u samo tri dana razmaka dvaput gubili u Gorici istim rezultatom - 2:1.

Hajduk je s ta dva poraza rekao "zbogom" osvajanju Kupa, ali i izgubio važne bodove za nastavak borbe za vrh hrvatskog prvenstva.

Splitski "bili" pred novim su testom koji m mogu pokazati da još uvijek nisu za otpis. Na Poljud stiže Osijek koji je u proteklom kolu u Gradskom vrtu izvojevao čudesnu pobjedu u derbiju protiv Rijeke.

Osječani su gubili na poluvremenu 2:0, ali su se furiozno vratili u utakmicu te na kraju utakmicu na rubu poraza pretvorili u trijumf kojim su zauzeli treće mjesto na ljestvici.

Momčad Ivice Kuleševića u Splitu može nastaviti napadati vrh ljestvice. Pobjeda protiv Hajduka gurnula bi ih ka drugom mjestu koje trenutno ne izgleda kao nemoguća misija, pogotovo ako uzmemo u obzira da situacija u hajduku nije bađ bajna.

Utakmicu Hajduka i Osijeka uživo možete pratiti na portalu Net.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo