HAJDUK - ISTRA 1961 2:0: / Bijeli teškom mukom uzeli tri boda protiv momčadi koja je u rasulu; Splićani nisu briljirali

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk je na startu 30. sezone HNL-a uzeo tri boda

16.8.2020.
19:46
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

HAJDUK - ISTRA 1961 2:0

HAJDUK: Posavec - Jakoliš, Dimitrov, Mujakić, Čolina - Čuić, Jurić, Jradi - Caktaš - Dolček, Gyursco

ISTRA: Majkić - Tomašević, R. Paez, Bosančić - Regan, Blagojević, Lončar - Lisica, Sane - Gržan, Guzina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Hajduka u nedjelju navečer nisu briljirali, pogotovo u prvom poluvremenu, ali i to je bilo dovoljno da protiv momčadi koja je u rasulu doputovala u Split uzmu tri boda na startu prvenstva.

Image
JE LI BILO ZALEĐE ILI NE KOD VODEĆEG GOLA HAJDUKA? /

Pogledajte spornu situaciju u Splitu i prosudite sami

Image
JE LI BILO ZALEĐE ILI NE KOD VODEĆEG GOLA HAJDUKA? /

Pogledajte spornu situaciju u Splitu i prosudite sami

U Split doputovalo 20 igrača, od toga 6 juniora

U odnosu na kadar koji je prije samo deset dana u doigravanju završio sezonu u Istri 1961 nema više Čondrića, Maganjića, Delića, Bušnje, Fintića, Pavića, Grujevića, Močinića, Munivrane... Ugovori su istekli i Duki, Franiću, Galilei... Nema ni suspendiranog Ivančića, a Perić-Komšić je bolestan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Split je doputovalo 20 igrača, među njima šestorica juniora. Najveći problemi su bili na bekovskim pozicijama. Momčad je vodio tandem Danijel Jumić - Goran Roce. Jumić je v.d. trener i na to mjesto je stigao kao voditelj omladinskog pogona. Team manager Roce je bivši napadač Istre i Splita.

Oba gola pala u drugom dijelu

Na klupi je bio i trener vratara Tiho Bulat, bivši član stožera Hajduka i Splita. Istra 1961 mogla je zabiti Hajduku u drugom dijelu. Pružili su jako dobar otpor Splićanima, a kod 0:0 imao je Gržan zicer za goste. U drugom poluvremenu u 72. minuti Bijeli su poveli 1:0 golom Dimitrova koji je skrenuo loptu Caktaša. Za 2:0 u 80. strijelac je bio povratnik Gyurcso. No, idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu zabilježili smo samo jednu šansu, kada je u 43. minuti udarac Caktaša iz neposredne blizine uspio obraniti vratar gostiju Lovro Majkić. Caktaš je bio u prilici i početkom drugog poluvremena, u 48. minuti, ali je njegov pokušaj s vrha 16-erca otišao preko gola.

Šime Gržan imao zicer

Jedinu šansu gosti su imali u 57. minuti kada se u kontranapadu Šime Gržan sjurio prema golu Hajduka, ali je njegov pokušaj driblanja vratara Posavca traljavo završio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je poveo u 72. minuti, a strijelac je bio bugarski branič Kristian Dimitrov. Pobjedu domaćina potvrdio je u 83. minuti Mađar Adam Gyurcso.

Prvo kolo će biti zaključeno utakmicom Dinama i Lokomotive (20.05 sati), koja ima četvoricu igrača u samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Gotova je utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - GOOOL: 2:0 za Bijele. Todorović je imao previše prostora, pa je proslijedio loptu Gyurcsu i matirao Majkića za 2:0..

76' - Došla je potvrda, Bijeli vode 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - GOOOL: Hajduk vodi 1:0. Dimitrov je zabio. Napokon je Hajduk uspio ozbiljnije zaprijetiti i isplatilo se! Caktaš je tukao prema golu, a Dimitrov ju je s(p)retno tek okrznuo i možda malo skrenuo. Pričekajmo, provjerava se VAR.Dimitrov je stajao pokraj braniča Istre. E sad, je li Dimitrov bio u zaleđu, a drugo, je li uopće dirao loptu?

Image

16.08.2020., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 01. kolo, HNK Hajduk - NK Istra 1961. Kristian Traychev Dimitrov, Nihad Mujakic, Bassel Zakaria Jradi Photo: Milan Sabic/PIXSELL

57' - Ajooooj: Istra je mogla zabiti, druga njihova propuštena čista šansa na utakmici. Nevjerojatno što je sad uprskao Gržan u situaciji 1 na 1 s Posavcom. Išao ga je izbjeći i onda je poslao loptu u gol-aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Nema gola za Hajduk. Lopta se odbila do Caktaša na nekih 19 metara od gola, on je ušao u šesnaesterac i opalio, no lopta je otišla malo preko gola...

46' - Počelo drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme u Splitu.

42' - Nevjerojatno što su sad promašili hajdukovci. Prvo se Caktaš lukavo ušuljao i u skoku iz prve pucao nakon ubačaja, no Majkić je briljantno to skinuo, a potom je Jradi očajno reagirao na odbijanac. Nema gola za Bijele...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Bijeli napadaju. Čolina je vukao prema unutra, dodao Čuiću na odlično mjestu, a ovaj je od svih opcija odlučio poslati loptu u prazan prostor petom, ravno u ruke golmanu Istre.

27' - Paez imao najbolju šansu na utakmici. Istra je umalo zabila za 1:0. Mujakić je bio nonšalantan pa je doveo suigrače u problem, ali je lopta ipak izbačena u korner i tako spašena momčad Bijelih. Izveo jekorner Blagojević, a Paez je bio sam u skoku na nekih 10 metara, ali je promašio loptu, iako je bio u idealnoj poziciji. Bila je to daleko najbolja situacija za gol na ovoj utakmici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Hajduk je jako spor u napadu. Očito neke navike igrača Hajduka nisu se promijenile. I dalje Bijeli imaju velikih problema kada moraju napadati momčad koja se gusto brani. Lopta sporo ide, previše je netočnih dodavanja, a na bokovima nitko ne uspijeva napraviti višak, slabo se trči i otvara. Stoga Puljani bez problema drže tih 0:0. Za sad...

14' - Izvrsno je sad ubacio Dolček jednu oštru loptu u šesnaesterac Istre, no Čuić nije to uspio iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - Pokušali su i Istrani sad zaprijetiti golu Posavca, no Lončarov pokušaj otišao je preko gola.

6' - Hajduk je zaprijetio Puležanima. Dolček je s desne strane krenuo prema sredini i onda s dalekih 25 metara opalio pravu raketu prema protivničkom golu, koja je završila u rukama vratara Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica. Glavni sudac dvoboja je Zebec. Uoči utakmice bila je minuta šutnje za Domenika Sisgorea, dugogodišnjeg fizioterapeuta Hajduka.

Image

16.08.2020., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 01. kolo, HNK Hajduk - NK Istra 1961. Igor Tudor, trener Hajduka Photo: Milan Sabic/PIXSELL

17.21 - Stigli su i sastavi. Tudor se u napadu odlučio za tandem Dolček i povratnik Gyursco. Očekivao se Kreković, ali on nije na klupi. Iznenađenje je Jakoliš na desnom beku. Ovako na prvu, Tudor se odlučio na brzinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 u kaosu je došla u Split. Puležani su u novu sezonu bez trenera, sportskog direktora, pojačanja, a napustilo ga je 12 igrača. No, trener BijelihIgor Tudor ne želi razmišljati o stanju Puljana.

Nema mjesta opuštanju i na Poljudu to znaju

Svako opuštanje može biti opasno i to na Poljudu znaju. Nakon sezone koju su završili ne petom mjestu i ispali iz Europe od amatera s Malte, negativan početak sezone, ulazak u prvenstvo s porazom ili remijem protiv momčadi koja je kroz kvalifikacije ostala u ligi i sad proživljava kaos u klubu, izazvalo bi tekotnske poremećaje u Splitu. Stoga, mjesta opuštanju nema...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Istre 1961, apsurdna je situacija u kojoj su se našli preostali igrači i treneri u klubu. Zbog (nove) zakašnjele reakcije vlasnika, grupacije Baskonia-Alaves, sukoba struja unutra kluba, Istra u sezonu ulazi bez trenera (Ivanu Prelecu nije produžen ugovor), sportskog direktora (Javiera Morana), a u odnosu na kadar koji je prije samo deset dana u doigravanju završio sezonu nema više Čondrića, Maganjića, Delića, Bušnje, Fintića, Pavića, Grujevića, Močinića, Munivrane... Ugovori su istekli i Duki, Franiću, Galilei... Nema ni suspendiranog Ivančića, Perić-Komšić je bolestan", piše Slobodna Dalmacija.

Ivan Kos na mjestu generalnog direktora Istre?

Na put Splita je krenulo 20 igrača, među njima šestorica juniora. Najveći problemi su na bekovskim pozicijama. Momčad će voditi tandem Danijel Jumić - Goran Roce. Jumić je v.d. trenera i na to mjesto je stigao kao voditelj omladinskog pogona. Team manager Roce je bivši napadač Istre i Splita. Na klupi je i trener vratara Tiho Bulat, bivši član stožera Hajduka i Splita.

"Špekulira se kako bi nova rješenja za Puljane mogla biti bivši predsjednik Hajduka Ivan Kos na mjestu generalnog direktora, sportski direktor Krešimir Gojun, što bi značilo da bi na klupu mogao bivši trener BijelihSiniša Oreščanin. Rasplet se očekuje početkom idućeg tjedna", stoji u tekstu SD.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo