DINAMO RAZBIO VARAŽDIN I POSTAO JESENSKI PRVAK: / Apsolutna dominacija Modrih na Maksimiru

Image

Dinamo je ovom pobjedom osigurao prvu poziciju na kraju jesenskog dijela prvenstva.

19.12.2020.
18:55
VOYO logo

Dinamo je u drugoj utakmici 16. kola Prve HNL u subotu na Maksimiru sa 4:0 pobijedio Varaždin i tako jesenski dio prvenstva završio na prvom mjestu na ljestvici.

Dinamu su pobjedu na kraju jesenskog dijela prvenstva osigurali Oršić koji je prvi gol na utakmici zabio u 23. minuti, Petković je povećao na 2:0 u 31. minuti. Petković je svoj drugi gol na utakmici zabio u 79. minuti za 3:0, ovaj put s bijele točke, a konačan rezultat je postavio Hajrović u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo ima veći posjed od početka i imao je nekoliko dobrih poluprilika, prva je bila u 10. minuti kada je Gavranović s nekih 12 m prizemno poucao prema suparničkom golu, ali je vratar Varaždina obranio.

Poništen gol zbog zaleđa

Četiri minute kasnije odličnim udarcem zaprijetio je Jakić. Petković mu je dobacio loptu na 17 metara odakle je veznjak Dinama pucao u gornji lijevi kut, ali je Horkaš obranio. Petković je nakon toga u 22. minuti zatresao je prečku. Pucao je unutar šesnaesterca po sredini i pogodio okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo u 23. minuti dolazi u vodstvo, strijelac je Oršić koji je nakon dodavanja Petkovića s ruba kaznenog prostora pucao u suprotni gornji kut.

U 31. minuti Gavranović je zatresao mrežu Varaždina, no sudac je poništio gol jer se radilo o zaleđu. Četrdeset sekundi kasnije Petković ipak povećava vodstvo na 2:0. Akcija je krenula od Gvardiola koji je dobacio loptu Majeru, a on proslijedio do Petkovića, koji je iskosa pogodio suprotni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin dolazi do prilike u 37. minuti kada je Obregon pucao prema Dinamovom golu, ali je lopta prošla pored lijeve stative.

Image
OSIJEK POBIJEDIO ŠIBENIK I BAR NAKRATKO ZASJEO NA VRH LJESTVICE: /

Domaćini osigurali pobjedu na kraju jesenskog dijela sezone

Image
OSIJEK POBIJEDIO ŠIBENIK I BAR NAKRATKO ZASJEO NA VRH LJESTVICE: /

Domaćini osigurali pobjedu na kraju jesenskog dijela sezone

Nastavak dominacije Dinama u drugom poluvremenu

Drugo poluvrijeme počinje s nastavljenom dominacijom Dinama. Gavranović puca prema Horkašu nakon dodavanja Oršića, ali varaždinski vratar brani U 51. minuti Elezi je pogodio vlastitu mrežu, ali je pogodak poništen zbog zaleđa Stojanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin dolazi do druge prilike na utakmici u 60. minuti, opet je Obregon pucao nakon dodavanja Tkalčića, ali ništa. U 79. minuti sudac Kulušić je dosudio jedanaesterac nakon prekršaja Pellumbija na Gvardiolu, a precizan je s bijele točke bio Petković. Hajrović, koji je u igru ušao u 79. minuti umjesto Oršića zabija za 4:0 u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo postao jesenski prvak

Dinamo je ovom pobjedom osigurao prvu poziciju na kraju jesenskog dijela prvenstva. Ima 33 boda, jednako kao i drugoplasirani Osijek, no zagrebačka momčad ima dvije utakmice manje i bolju gol razliku. Varaždin je predzadnji sa 12 bodova. Ovo je bila zadnja utakmica za obje momčadi prije pauze u HNL-u koje će trajati do 16. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra je na rasporedu preostala utakmica 16. kola između Hajduka i Gorice koja je na rasporedu u 17,05 sati.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO - VARAŽDIN 4:0 (Oršić 23', Petković 31', 79', Hajrović 90+1')

Dinamo: Livaković, Gvardiol, Lauritsen, Theophile-Catherine, Stojanović, Jakić, Ivanušec, Majer, Oršić, Gavranović, Petković

Varaždin: Horkaš, Đurasek, Drožđek, Elezi, Kolarić, Milić, Obregon, Pellumbi, Posavec, Sabić, Tkalčić

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4' Kraj utakmice.

90+1' GOOL! Tolić je ubacio loptu na drugu stativu gdje se Hajrović samo naklonio i glavom pogodio u nebranjeni dio mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Nove promjene u redovima Varaždina. Elezija je u igri zamijenio junior Luka Mezga.

81' Iz igre izlaze Oršić, Jakić i Tolić, a zamijenili su ih Hajrović, Ivanušec i Josip Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' GOOL! VAR je opravdano dosudio penal nakon starta Pellumbija na Gvardiolu. Petković je realizirao penal. Poslao je loptu u jednu, a Horkaša u drugu stranu i Dinamo ima 3:0!

70' Dvostruka promjena i kod Dinama. Izašli su Gavranović i Majer, a ušli Kastrati i mladi, 19-godišnji junior Janković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Dvostruka promjena kod Varaždina. Iz igre su izašli Kolarić i Šabić, a zamijenili su ih Lusavec i debitant Cerovčec.

60' Prilika za goste. Tkalčić je odlično ubacio loptu u sredinu gdje se Obregon lijepo snašao i iz zahtjevne pozicije s čuvarom na leđima pucao u suprotni kut, ali Livaković je obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Dinamo zabija i treći pogodak koji je nakon provjere VAR-a poništen. Nakon ubačaja Stojanovića koji je tražio Oršića, Elezi je u želji da očisti opasnost ugurao loptu u vlastitu mrežu. Sudac Kulušić zaustavio je igru na nekoliko minuta dok se situacija ne provjeri u VAR sobi, ali je u zaleđu na početku akcije bio je Stojanović pa je gol poništen.

50' Velika prilika Dinama! Nakon sjajne akcije, Oršić izbacuje Gavranovića u situaciju 1 na 1, ali Horkaš sjajno brani. Lopta se odbila potom Oršiću, no on je poslao loptu preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45+1' Kraj prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Obregon je potegnuo, ali lopta je otišla pored lijeve stative Livakovićeva gola.

31' GOOL! Novi pogodak Dinama! Gvardiol je utrčao u sredinu pa poslužio Majera koji je proslijedio loptu do Petkovića, a on sjajno pogodio u suprotni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' Jakić je pokušao pucati s 25 metara, a njegov udarac je otišao malo pored stative.

23' GOOL! Dinamo vodi 1:0, a strijelac je Mislav Oršić. Gavranović je probio na desnoj strani, dodao Petkoviću u sredinu, vraća povratnu Oršiću koji s ruba šesnaesterca plasira loptu u suprotni gornji kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' Petković puca unutar šesnaesterca po sredini i pogađa okvir gola.

14' Petković je petom poslao loptu na 17 metara gdje je bio Jakić koji pogađa gornji lijevi kut, ai Horkaš odlično brani i zaustavlja udarac.

10' Gavranović je odlično pucao iskosa po podu s 12-ak metara i lopta je prošla pored desne stative.

5' Odličan početak za Dinamo! Petković je poslao odličnu povratnu loptu Majeru, koji je potegnuo malo izvan šesnaesterca, ali lopta je završila u bloku i lagano se dokotrljala do Horkaša.

1' Počela je utakmica.

16:30 - Dinamo i Varaždin susreću se u pravom dvoboju Davida i Golijata na Maksimiru u posljednjem ovogodišnjem susretu za ove dvije momčadi.

Iako su slavili protiv Hajduka u proteklom kolu, ne bi ovo trebala biti takva utakmica za goste na Maksimiru. Pogotovo ne zato jer je Zoran Mamić najavio najjaču postavu koju ima. Očito je Dinamo odlučan završiti pod svaku cijenu ovu HNL jesen na prvom mjestu.

"Stanje u momčadi je dobro, raspoloženje je super. Imamo priliku završiti sezonu na najbolji mogući način. Trebamo zaboraviti da je nakon te utakmice pauza i odmor, moramo biti fokusirani do maksimalnih granica da tu utakmicu dobijemo, bez obzira na to što smo favoriti. Favorit mora to pokazati na terenu, a mi želimo završiti godinu na najbolji mogući način - pobjedom. Nakon toga okrećemo se blagdanima, koliko će biti moguće uživati ove godine zbog svih ovih neprilika. Treba nam maksimalna koncentracija, moramo biti kao što smo bili u zadnjim utakmicama brzi, agresivni, kompaktni i s puno emocije i strasti. Vjerujem da će momčad to sve pokazati", rekao je Mamić uoči utakmice.

Varaždinci, s druge strane, imaju puno briga, a najveća je to što su se nedavno rastali od trenera Samira Toplaka. No, protiv Hajduka su pokazali da mogu itekako biti opasni. Utakmicu Dinama i Varaždina možete pratiti od 17:05 uživo u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo