LUDA UTAKMICA NA MAKSIMIRU / Dinamo minimalno pobijedio Valur, Modri dominirali, a Islanđani im pred sam kraj priredili hladan tuš

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Junak Dinamove pobjede bio je kapetan Arijan Ademi koji je zabio dva pogotka, ali i promašio jedanaesterac

7.7.2021.
17:41
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U prvom susretu prvog pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio islandskog prvaka Valur sa 3:2 primivši dva gola u posljednjim minutama susreta.

Dinamo je imao 3:0 i kazneni udarac u 82. minuti kojeg Ademi nije realizirao nakon čega je uslijedio šok. U samoj završnici susreta gosti su zabili dva gola i potpuno zakomplicirali situaciju uoči uzvrata koji je idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za hrvatskog prvaka zabili su Arijan Ademi (8', 72') i Lovro Majer (4'2-11m), a za goste Kristinn Sigurdsson (88') i Andri Adolphsson (90'). Dinamo je u 82. minuti imao i kazneni udarac kojeg kapetan Ademi nije uspio realizirati.

Uzvratni susret je 13. srpnja u Reykjaviku, a Modri će u slučaju prolaza u drugom pretkolu igrati protiv ciparske Omonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAVIJAČI SE VRATILI NA TRIBINE /

Stigli prvi kadrovi s Maksimira, već duže vrijeme nismo svjedočili ovakvim prizorima

Image
NAVIJAČI SE VRATILI NA TRIBINE /

Stigli prvi kadrovi s Maksimira, već duže vrijeme nismo svjedočili ovakvim prizorima

Šareni sastav

Dinamo nikada ovako rano nije počeo europsku sezonu, a protiv Islanđana bio je oslabljen neigranjem najboljih igrača koji su dobili slobodno zbog nastupa na Europskom prvenstvu.

Nakon visemjesečne pauze na Maksimir su se vratili i navijači. Na stadion su mogli samo oni s covid potvrdom, a bilo je tek nešto više od 1.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Krznar je na teren poslao sastav: Zagorac na golu, stoperi su bili Lauritsen i Theophile-Catherine, desno Stojanović, a lijevo Štefulj. U vezi su igrali Ademi, Mišić, i Jakić, na krilima Majer i Menalo, a u napadu je od prve minute igrao Čop.

Međutim, i u "šarenom sastavu" Dinamo nije imao problema protiv islandskog prvaka. "Modri" su od prve minute dominirali i mogli su daleko uvjerljivije slaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je poveo već u osmoj minuti. Majer je ubacio iz kornera, a Ademi primrio loptu prsima i potom zabio za 1:0. U 15. minuti sjajnu priliku je imao Duje Čop, no pucao je ravno u islandskog vratara. Četiri minute kasnije u izglednoj prilici je bio i Menalo, no njegov udarac je uspio blokirati gostujući branič. U 42. minuti Dinamo je stigao i do drugog gola. Hedlund je srušio Čopa skrivivši kazneni udarac koji je Majer sigurno realizirao.

Neočekivana završnica

Na otvaranju drugog dijela ritam igre je malo pao, no u 72. minuti je "sijevnula" Dinamova kontra. Majer je sjajno proigrao Kastratija na desnoj strani, ova je sjurio prema kaznenom prostoru poslavši loptu na drugu stranu gdje je natrčao Ademi i pogodio za 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku gosti su imali u 79. minuti, Adolphsson je opasno zaprijetio, no Zagorac je odlično reagirao. Najbolji igrač utakmice Arijan Ademi u 82. minuti je mogao upisati i hat-trick, no nije uspio realizirati jedanaesterac. Slabo je pucao i Hannes Halldorsson je zaustavio njegov udarac.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Pet minuta kasnije jedanaesterac su dobili i gosti. Stojanović je oborio Tryggvasona, a kosovski sudac Nuza pokazao na bijelu točku. Zagorac je obranio udarac Sigurdssonu, no gostujući napadač je pospremio odbijanac u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute kasnije Valur je zabio i drugi gol smanjivši na 2:3. Gosti su iskoristili veliku pogrešku Lauritsena koji je želio ispucati loptu, no pogodio je sam sebe u glavu gurnuvši loptu prema Adolphssonu koji je prebacio istrčalog Zagorca za 3:2.

Dinamo - Valur 3:2

Dinamo: Zagorac; Theophile-Catherine, Lauritsen, Stojanović, Štefulj – Jakić (86' Baturina), Mišić (od 59' Ćuže), Ademi – Majer (od 74' Tolić), Čop (od 74' Kulenović), Menalo (od 59' Kastrati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valur: Halldorsson; Omarsson (od 75' Vall), Starke Helund, Christiansen, Saevarsson - Sigurdsson, Heimisson (od 75' Ormarsson) – Sigurdsson (od 67' Kohler), Tryggvason, Larusson (od 66' Adolphsson), Pedersen (od 67' Hjaltested)

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Nevjerojatna greška Lauritsena i novi gol Islanđana Adolphsen je zabio i sad je Dinamo u problemima. Srećom, ne vrijedi gol u gostima pa ne znače baš toliko ti golovi kao prije.

88' Valur je zabio pogodak na samom kraju utakmice. Bio je to još jedan penal na utakmici. Sigurdsson nije bio siguran s kreča, obranio je to Zagorac, ali od odbitka je ugurao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Izlazi Kristijan Jakić, a ulazi mladi talent Dinama Martin Baturina.

81' Prava šteta za Ademija. kapetan Dinama sam je iznudio penal, a onda ga odlučio i pucati za hat-trick. No vratar Valura Halldorsson pročitao je njegove namjere i uhvatio živu loptu u ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' Najbolju akciju složili su igrači Valura. Adolphson je pucao iz dobre pozicije, no Zagorac je morao intervenirati.

75' Dvostruka promjena i kod Valura. Ulaze Vall i Ormarsson, a izlaze Heimisson i Omarsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Lovro Majer ide iz igre, ulazi Marko Tolić. Izlazi i Čop, a ulazi Kulenović.

72' Novi pogodak Dinama, drugi Ademijev večeras. Bila je to sjajno odigrana kontra. U samo nekoliko dodavanja stigli su Modri pred gol Valura. Kastrati je proigrao Ademija koji na kraju lijevom nogom šalje loptu preko vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Evo i podatka o gledateljima. Na Maksimiru je 1048 gledatelja.

67' Trostruka promjena kod Valura. iz igre su izašli Pedersen, Larusson i Sigurdsson, a ušli su Kohler, Adolphsson i Hjaltested.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Stojanović i Kastrati odigrali su brzu akciju po desnoj strani, pucao je Stojanović, ali pored gola. Dinamo i dalje kontrolira utakmicu.

61' Tražili su sad Islanđani penal, tvrde da je netko od Dinamovih igrača igrao rukom u kaznenom prostoru, no nije se oglasio sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Dvije zamjene kod Dinama. U igru će Ćuže i Kastrati, a izlaze Mišić i Menalo.

56' Dosta je prekida i prekršaja. Ademi je ležao na travnjaku nakon jednog starta, no pridigao se kapetan Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Odlična akcija Dinama završila je udarcem Štefulja. Bila je to prava bomba koja je prošla pored vrata.

47' Navijača je malo, ali se čuju. Dugo ih nije bilo, a valja pohvaliti sve koji su po ovoj velikoj vrućini došli podržati Modre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru.

Gotovo je prvo poluvrijeme, Dinamo je zasluženo u velikom vodstvu nakon prvih 45 minuta, čak i s ovom "šarenom" postavom.

44' Majer je išao na spektakularnu završnicu. Gađao je lijevom nogom iz daljine, pokušao prebaciti Halldorssona, ali otišlo je to i preko gola i preko vratara Valura.

40' Dinamo vodi 2:0. Strijelac je Lovro Majer iz penala. Prije toga Helund je srušio Čopa u kaznenom prostoru, a kosovski sudac je bez puno razmišljanja pokazao na bijelu točku.

35' Dinamo dominira u posjedu, lopta je gotovo cijelo vrijeme kod Modrih. Od Islanđana nismo još vidjeli ama baš nikakvu prijetnju.

28' Smije se Duje Čop, pokušao je nešto odigrati petom u kaznenom prostoru, ali nije uspio pa će biti samo korner za Dinamo.

23' Polovicom prvog dijela igrači su dobili od suca priliku da se osvježe. Jako je vruće na Maksimiru, oko 36 stupnjeva u hladu.

21' Novi udarac Modrić. Stojanović je pokušao, ali bio je to lak posao za vratara Valura.

20' Odlična je bila kontra sad Dinama, Menalo je izbio sam pred vratara, idealnu loptu poslao mu je Mišić, ali nije imao mirnoće u završnici i obranio je to Halldorsson. Šteta, moglo je već tu biti 2:0.

17' Inače, Ademi je odbio odmarati ovu utakmicu. iako je nastupao na Euru. Kapetan Dinama poznat je po tome da ga gotovo ništa ne može spriječiti da igra, a to je i ovaj put pokazao.

13' Mogu Modri biti sretni ovim ranim pogotkom, ali još uvijek dominiraju posjedom. Prema viđenom u prvim minutama utakmice, Islanđani su momčad koja nije na razini Dinama. Izgleda kao da Modri igraju protiv drugoligaša.

8' Dinamo vodi 1:0, strijelac je Arijan Ademi. nakon kornera Ademi je došao do lopte u kaznenom prostoru, pucao je snažno, i jednostavno probio blok Islanđana. Prvi je ovo europski gol Dinama ove sezone, nadamo se da će ih biti još puno.

5' Prvi korner na utakmici izveo je Dinamo, završilo je sve udarcem Štefulja, ali u islandski blok.

3' Maksimirski travnjak ne izgleda baš najbolje, pogotovo na sredini igrališta.

1' Počela je utakmica na Maksimiru. Sretno, Dinamo.

17:30 - Stigli su i početni sastavi. Dinamo na Valur ide bez velikih zvijezda koje su nastupale na Euru. Nema danas Livakovića, Petkovića, Gavranovića, Ivanušeca, i Oršića, no dovoljno se dobra čini ova postava da bi mogla pobijediti Islanđane.

17:00 - Aktualni prvak Hrvatske, Dinamo, u srijedu od 19 sati otvara novu sezonu u Ligi prvaka. Na svom Maksimiru u prvom pretkolu Lige prvaka dočekuju islandskog prvaka Valur.

Dakako, Dinamo je veliki favorit u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, čak iako neće igrati u najjačem sastavu, a vrlo vjerojatno neće jer pojedini igrači su prije samo tjedan dana igrači na Europskom prvenstvu.

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Dinamo bi mogao imati i blagu prednost u obliku navijača jer klub je odlučio pustiti na tribine sve one koji imaju covid-putovnicu i dakako koji kupe personaliziranu ulaznicu.

U slučaju da se niste odlučili gledati utakmicu na Maksimiru moći ćete je pogledati i na televiziji, ali ne na HRT-u ili na Arena Sport kanalima, već isključivo na HNTV-u. Dakako, tekstni prijenos utakmice moći ćete pratiti na portalu Net.hr od 19 sati.

Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo