DINAMO - SLAVEN BELUPO 3:3: / Nevjerojatna utakmica na Maksimiru; Koprivničani slave veliki remi, svašta se događalo

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo i Slaven Belupo odigrali utakmicu sa 6 golova

19.9.2020.
21:02
PIXSELL
VOYO logo

5. kolo HNL-a; Stadion: Maksimir - Zagreb

DINAMO - SLAVEN BELUPO 3:3

DINAMO: Zagorac - Moharrami, Theophile, Gvardiol, Daničić - Ademi, Jakić, Tolić - Majer, Oršić - Gavranović

SLAVEN BELUPO: Filipović - Van Bruggen, Paracki, Soldo - Bogojević, Glavčić, Bačelić Grgić, Mlinar, Goda - Etoundi, Krstanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije i pol godine došli do remija na Maksimiru, nakon 4 Koprivničani ostali neporaženi u Zagrebu! Slaven Belupo kreirao je iznenađenje i otkinuo bod Dinamu. U 32. sekundi, najbržim golom u ovoj sezoni, poveli su s 1:0 preko Etoundija, no Dinamo je za samo sedam minuta preokrenuo s dva gola danas najboljeg pojedinca susreta Gavranovića (4, 8, uz to imao i dvije aistencije). Sredinom prvog poluvremena na 2:2 poravnao je Krstanović (22-11m), da bi u nastavku novo vodstvo Dinamu osigurao Majer (68), a za konačnih 3:3 zabio je Knoll (73).

Image

19.09.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 05. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Skupa pogreška obrane Dinama kod 1:0

Napadač Slavena Etoundi iskoristio je poigravanje Dinamove obrane čim se krenulo s centra, Jakić je proigrao Teophilea koji se nalazio u svom kaznenom prostoru, Francuz je poslao paralelnu loptu za Gvardiola, no njegovu je namjeru "pročitao" Etoundi, presjekao dodavanje, a nakon što se Gvardiol i poskliznuo stigao do prostora za udarac kojim je svladao Zagorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, samo tri minute potom obrana Slavena također je grubo pogriješila, ubačaj Oršića Goda nije raščistio iz svog peterca veće glavom spustio loptu na nogu Gavranoviću koji je iskoristio poklon i s tri metra zatresao mrežu. U osmoj minuti već je bilo 2:1 za Dinamo, Gavranović i Majer odigrali su dupli pas nakon kojega je Švicarac uputio precizan udarac s vrha kaznenog prostora koji je bio neobranjiv za Filipovića.

Image

19.09.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 05. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Goran Paracki, Marko Tolic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Slaven se vratio nakon što je dva puta gubio

Sredinom prvog poluvremena Koprivničani su uspjeli poravnati na 2:2, duel Moharramija i Etoundija u kaznenom prostoru Dinama sudac Kulušić je nakon pregleda snimke ocijenio prekršajem za najstrožu kaznu koju je u pogodak pretvorio Krstanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat se potom nije mijenjao sve do 68. minute, a tada je Majer preciznim udarcem okrunio odličnu akciju Ivanušeca i dodavanje petom Gavranovića kroz sredinu obrane gostiju. Niti pet minuta kasnije Slaven je uspio još jednom izjednačiti ubačaj Glavčića s lijeve strane na drugoj je vratnici neometan dočekao Knoll i glavom proslijedio loptu u mrežu.

Image

19.09.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 05. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Lovro Majer Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon 5. kola više nema stopostotnih momčadi u prvoj HNL, Dinamo se vratio na prvo mjesto sa 13 bodova unatoč prvom kiksu u sezoni, koliko ima i druga Gorica koja je ranije u subotu igrala 2:2 protiv Istre 1961, dok je Slaven Belupo šesti s četiri boda, koliko imaju i sedmi Osijek, osmi Šibenik i deveta Lokomotiva. Posljednja Istra 1961 ima jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


96' - GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - Ivanušec i Majer kombiniraju, napada Dinamo.

90' - Igrat će se još najmanje 6 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Isključenje Zirduma. Srušio je namjerno s leđa Andrića koji je bio u jurišu prema kaznenom prostoru svoje momčadi. Vukao je za dres...

87' - Zirdum visoko skače, najviše, ali glavom pogađa loptu koja ide ravno u ruke Zagorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Ide to pokraj gola, brani. Slaven napada i sad ima korner.

83' - Do kraja je još 7 minuta. Ako bi ovako ostalo, bio bi to 4 remi Slavena u 5 susreta. Znali su i prethodnih sezona biti specijalisti za remije, ali ovog puta bi to bio raritet. Prekinuo bi se i niz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - GOOOOL: Knoll zabija za Slaven i sad je 3:3. Nevjerojatna utakmica.

68' - GOOOL: Gavranović je odlično dodao Majeru koji je u naletu pucao iz pogodio. Gavranović je na dva gola i dvije asistencije. Briljantno je Švicarac petom proigrao Majera koji je imao sve pred sobom i rutinski zabio gol za 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Nakon gledanja ekrana i intervencije VAR sobe, ipak Dinamo neće dobiti penal.

57' - Krstanović izlazi iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Započeo je drugi dio.

Poluvrijeme je u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+4 - Šansa za Slaven! Udarac Gode je u posljednji tren blokiran.

45' - Čeka nas još čak pet minuta sudačke nadoknade. Bilo je pogodaka, gledanja VAR-a, bilo je svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Opet se gledao VAR., ništa se ne prepušta slučaju. Gavranović je pao u kaznenom prostoru, ali je tome prethodilo Dinamovo zaleđe, koje je i potvrđeno iz sobe u kojoj se gledaju sporne situacije.

38' - Dobra prilka za Slaven nakon kornera. Glavčića nitko baš nije pazio u sredini, ali ni njegov udarac nije bio preopasan za Zagorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Kako danas igra Mario Gavranović, kakva minijatura... Ništa od svega, bilo je zaleđe, ali vrijedi zapljeskati.

22 - Penal za Slaven. Nastavljaju se uzbuđenja na Maksimiru. Bio je ovo start Moharramija nad Etoundijom. Krstanović zabija suprotno od golmana. U drugu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Nema gola Dinama. Nakon brze akcije Majer je pogodio, ali Gavranović je prije bio u zaleđu.

16' - Mlinar je očistio jednu loptu Majera za Gavranovića u posljednjem trenutku. Dinamo je bolje zaigrao i napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Pao je sada Tolić nakon jedne opasne situacije pred golom Filipovića. I to se gledalo. Vidi se da suci žele biti sigurni.

8' - GOOOL: Mario Gavranović je zabio za 2:1. Ili ne... Provjera je VAR-a... I nakon minutu i pol je priznat gol.

4' - GOOOL: Uzvraćaju Plavi. Gavranović je zabio.

1' - GOOOL, 0:1 ZA SLAVEN: Teophile - Catherine i Jakić, zajedno s Gvardiolom koji se poskliznuo, kumovali su golu. Nevjerojatno! Nakon samo 32 sekunde gosti su poveli, Etoundi je presjekao dodavanje i šokirao Plave.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru.


18.45 - Izašli su sastavi za današnji dvoboj na Maksimiru. Strateg PlavihZoran Mamić na teren šalje Danijela Zagorca umjesto prvog vratara Dominika Livakovića. U vezi će biti i kapetan Ademi i Jakić i Tolić pa će biti zanimljivo vidjeti u kojoj će točno formaciji istrčati Modri. Majer, Jokić i Tolić trebali bi igrati u rombu.

Švicarac Gavranović mijenja neučinkovitog Petkovića, a promijenjena je i bekovska linija. Dosta je toga izmjenjeno, vrijedi vidjeti hoće li dati učinka.


Nakon ispadanja iz pretkvalifikacija Lige prvaka u Budimpešti od Ferencvarosa, pred nogometašima Dinama je izazov u HNL-u. U 5. kolu Slaven Belupo dolazi u Maksimir. Iako je Slaven trenutno 9. momčad u prvenstvu, nikako nije za podcijenjivanje.

Tim više što će koprivnički sastav pokušati iskoristiti ovaj loš nogometni tjedan za Plave, kao i neučinkovitost Brune Petkovića, i lošiju igru ostalih glavnih vedeta sastava Zorana Mamića. Dinamo ne igra dobro, to je činjenica, ali pobjeda bi definitivno donijela bolju atmosferu. No, nju će trebati i zaraditi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo