[VIDEO] LIVERPOOL OSRAMOTIO GRAĐANE: / Redsi nokautirali Guardiolino društvo kao nikad prije

Image
Foto: AFP

Liverpool je pregazio Manchester City

4.4.2018.
22:40
AFP
VOYO logo

Liverpool - Manchester City 3-0

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson; Milner, Henderson, Oxlade; Salah, Firmino, Sadio Mané

M. City: Ederson, Walker, Kompany (C), Otamendi, Laporte, Fernandinho, Silva, De Bruyne, Gundogan, Sane, Jesus

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka Liverpool je na Anfieldu uvjerljivo pobijedio Manchester City 3-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NA KORAK DO POLUFINALA: Rakitić briljirao na Camp Nou, pogodio stativu pa natjerao Talijane da sami sebi zabiju gol

"Redsi" su poveli u 12. minuti nakon sjajne kontre koju je povukao, a potom i realizirao Mohamed Salah. Na 2-0 je povisio Oxlade-Chamberlain devet minuta kasnije fantastičnim udarcem sa 20-tak metara, a potpuno ludilo na 'Anfieldu' izazvao je Sadio Mane koji je u 31. minuti zabio za velikih 3-0.

Građani će imati težak zadatak u uzvratu

U nastavku susreta City je zaigrao bolje, ali nije uspio ublažiti poraz i momčad Pepea Guardiole će u uzvratu 10. travnja na Etihadu imati težak zadatak kako bi nadoknadila tri gola zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren je odigrao sjajno cijeli susret za domaći sastav, a bila bi to savršena večer za 'Redse' da se u 52. minuti nije ozlijedio njihov najbolji igrač Salah koji je šepajući napustio teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to 179. međusobni susret 'Redsa' i 'Građana', ali tek prvi u međunarodnim natjecanjima. Liverpool je dobio 88 utakmica, City je bio bolji u 45 susreta, a 46 je završilo bez pobjednika. U posljednjih devet međusobnih susreta Liverpool je slavio čak šest puta, uz samo jedan poraz, a dodajmo kako je Liverpool jedina momčad koja je dobila City ove sezone u prvenstvu.

Produžen europski niz

Liverpool je ovom pobjedom produžio niz bez europskog poraza na svom stadionu na 15 utakmica upisavši pritom 10 pobjeda. Zadnji klub koji je slavio na Anfieldu bio je Real Madrid u listopadu 2014. (3-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Redsima" je ovo 14. četvrtfinale u Kupu i Ligi prvaka, a u dosadašnjih 13 navrata 'Redsi' su slavili devet puta, dok je Manchester Cityju ovo drugi nastup u četvrtfinalu LP, a u prvom pokušaju je bio uspješan. U sezoni 2015/16. preskočio je PSG, a potom u polufinalu ispali od kasnijeg pobjednika Real Madrida.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3 - Gotova je utakmica u Barceloni

BARCA NA KORAK DO POLUFINALA: Rakitić briljirao na Camp Nou, pogodio stativu pa natjerao Talijane da sami sebi zabiju gol

87' - GOOOL, Barca stavlja točku na i. Luis Suarez je poslao odbijanac u donji desni kut za 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Vraćamo se u Barcelonu gdje je Edin Džeko dao nadu Romi. Diego Perotti je odlično dodao u šesnaesterac, gdje je loptu primio napadač BiH. Našao se Džeko u dobroj poziciji i zakucao loptu u donji lijevi kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Anfield je u transu, navijači skandiraju svakom igraču Liverpoola, odjekuje pjesma Redsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Čini se kako je izlazak Salaha narušio ritam Liverpoolove igre, City konačno može disati i pravilno se kretati u linijama prema naprijed, a to se i vidi jer sve češće dolaze pred gol Redsa.

59' - Gerard Pique zakucao je loptu u mrežu Rome. Barca je zabila Talijanima dva gola unutar 4 minute i sebi širom otvorila vratar polufinalu ovog elitnog klupskog nogometnog natjecanja. Teško je za očekivati da će Roma u uzvratu na Olimpijskom stadionu uspjeti nadoknaditi tri gola zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Novi autogol Rome, Barcelona vodi 3-0. Konstantinos Manolas i vratar Peres se očito nisu dobro razumjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Vraćamo se na Anfield, Liverpool ima peh. Salah se hvata za nogu i šepajući napušta teren. Trener Redsa Klopp u igru uvodi Georginia Wijnalduma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Fantastični Argentinac Lionel Messi se zaletio u kazneni prostor da bi ispratio dodavanje i uputio udarac po sredini gola, ali Alisson je spreman i spriječava njegov pokušaj. Barcelona ne posustaje, ali Roma se također ne predaje.

52' - Barcelona je ponos Katalonije, a tome svjedoči i večeras objavljen broj gledatelja na utakmici, 90 106 navijača je na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Nastavak je i na Anfieldu.

49' - Alessandro Florenzi uputio je udarac s ruba šestnaesterca, ali nije dobro udario loptu i poslao ju je daleko od stative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Camp Nou.

45' - Završila su prva poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Autogol Rome za vodstvo Barcelone 1-0. Ovo sigurno nije htio Daniele De Rossi. Pokušao je presjeći protivničko dodavanje, ali je zabio autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Man. City izgleda pogubljeno, izgubljeno, dotučeno, potučeno... tome ide u prilog podatak da Manchester City još nema niti jedan udarac u okvir gola. To vam govori kako igraju Građani u ovoj utakmici.

31' - GOOOOOOL, 3-0 ZA REDSE: Potop Građana na Anfieldu. Sadio Mane je utrčao na centaršut i savršeno pogodio glavom lijevi dio gola. Golman je bio nemoćan.

21' - Novi GOOOL na Anfieldu, kakav početak Liverpoola. Alex Oxlade-Chamberlain je primio pas i odlučio pucati s 20 metara i savršeno je pogodio. Lopta je prošla golmana i ušla uz lijevu stativu.

18' - Ivan RakitiĆ je pogodio desnu stativu nakon odbijanca na rubu šesnaesterca. Šteta što ovo nije ušlo.

12' - GOOOL, Redsi su poveli 1-0. Mohamed Salah hladnokrvno je zabio nakon sjajne timske akcije. Ludnica je na Anfieldu.

7' - Poništen je gol za Barcelonu. Iniesta je dodao do urugvajskog napadača Suareza koji je bio metar u zaleđu a pomoćni sudac podigao je zastavicu.

5' - I dok čekamo prva uzbuđenja, spomenimo i kako Liverpool nije na svom Anfieldu izgubio europsku utakmicu od listopada 2014. kada ih je pobijedio Real Madrid 3-0. Neporaženi su posljednjih 14 utakmica na domaćem terenu, imaju 9 pobjeda i 5 remija. Anfield je neosvojiva utvrda za suparničke momčadi. Vidjet ćemo hoće li tako biti i nakon utakmice.

1' - Počele su večerašnje utakmice.

19:53 - Dvojica Hrvata večeras su na travnjacima Lige prvaka. Ivan Rakitić branit će boje Barcelone u dvoboju protiv Rome, dok će Dejan Lovren pokušati biti stup obrane Redsa protiv jakog, moćnog Cityja.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo