RIJEKA - OSIJEK 0-3 / Noćna mora 'čarobnjaka Merlina' u svom debiju na klupi Rijeke, Osijek razbio bijele s Rujevice koji su i dalje posljednji u HNL-u

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Tekstualni prijenos UŽIVO pratite na portalu Net.hr

10.9.2022.
19:22
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

UŽIVO

9. kolo HNL-a

Stadion: Rujevica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA - OSIJEK 0-3

RIJEKA (3-5-2): Labrović - M. Pavlović, Galešić, Vukčević - Grgić, Selahi, D. Pavlović, Selahi, Lunetta - Obregon, Djuričin

OSIJEK (4-4-2): Ivušić - Barri, Lončar, Čeberko, Leovac - Gržan, Nejašmić, Žaper, Kleinheisler - Mierez, Caktaš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Rijeke je, pak, ove subote na trenerskoj klupi debitirao Talijan Serse Cosmi te se nije dobro proveo, a Rijeka je i dalje na posljednjem mjestu ljestvice. Osijek se ovom pobjedom popeo na četvrto mjesto. Mario Cvitanović je nakon utakmice za Arenu Sport kazao kako je ovo enormni potres za Rijeku i kako se Cosmi i igrači nisu našli.

"Simptomatična mi je ta situacija. Koliki su standardi Cosmija iz Italije i poklapaju li se s realnim stanjem. Očito da nisu i trebat će vremena da dođe do nekih stvari. Nije se u ovoj utakmici za Rijeku napravio korak naprijed nego 3 iza", kazao je Mario Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek preuzeo potpunu kontrolu

Od samog početka agresivni Osijek je preuzeo potpunu kontrolu zbivanja na samom travnjaku. Premda na početku gosti nisu nizali prave šanse razlika u prezentacija je bila prilična.

Rijeka je pokleknula u 25. minuti kada je riječku mrežu pogodio Barri, ali je nakon upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog minimalnog zaleđa. Ni taj trenutak nije omeo Osječane koji su samo nastavili s dobrom igrom i stalnim pritiskom na suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći sastav je u takvom stanju pao na koljena krajem prvog poluvremena. U 36. minuti je loše reagirala riječka obrana, Kleinheisler je uposlio Ramona Miereza koji je pogodio uz bližu vratnicu za 1-0 Osijeka. Argentinskom napadaču to je bio prvi pogodak nakon više od devet mjeseci posta, skoro deset. Nije to bilo sve od Osječana u prvom dijelu već je u 44. minuti postignut drugi pogodak. Gržan je ubacio, a Caktaš iz blizine glavom pogodio za 2-0.

Nejašmić i Caktaš iskreirali

U nastavku se utakmica nije pretjerano promijenila. I dalje je Osijek bio konkretnija momčad koja je lakše stvarala napadačke akcije, a u 62. minuti vodstvo gostiju se dodatno povećalo. Sve su kreirali Nejašmić i Caktaš, a potonji je postigao svoj drugi pogodak ove subote na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je nakon toga napokon počela napadati do kraja dvoboja Rijeka nije uspjela doći ni do počasnog pogotka.

Kasnije tijekom subote, od 21.05 sati, ogled 9. kola igraju Gorica i Dinamo, dok se u nedjelju sastaju Slaven Belupo - Istra 1961 (18.55 sati) i za kraj kola Lokomotiva - Varaždin (21.05 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNL, 9. kolo:

Rijeka - Osijek 0-3 (Mierez 36, Caktaš 44, 62)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica - Dinamo (21.05 sati)

Petak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik - Hajduk 1-1 (Dolček 90+7 / Mlakar 49)

Ljestvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Dinamo 8 7 1 0 27-10 22
  2. Slaven Belupo 8 4 2 2 7-11 14
  3. Hajduk 7 4 1 2 14-9 13
  4. Osijek 9 3 3 3 13-13 12
  5. Varaždin 8 3 3 2 11-11 12
  6. Lokomotiva 8 3 0 5 13-14 9
  7. Šibenik 9 1 6 2 7-8 9
  8. Istra 1961 8 2 2 4 7-11 8
  9. Gorica 7 1 2 4 7-11 5
  10. Rijeka 8 1 2 5 6-14 5

92' - Gotova je utakmica.

90' - Igrat će se još 2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88‘ - Izlazi dvostruki strijelac Mijo Caktaš, mijenja ga crnogorski veznjak Ognjen Bakić.

88‘ - Šutira Žaper, samo pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84‘ - Beljo ne koristi stopostotnu šansu, kakav propust, au... Izbio je napadač Osijeka potpuno sam pred Labrovića, a onda je u posljednji trenutak požrtvovnim klizećim startom Vlasenko s leđa izbio u korner... Pritom se švicarski Ukrajinac i ozlijedio, trenutno je izvan terena.

78‘ - Dvostruku izmjenu radi Rene Poms. Izaći će Kleinheisler i Mierez, mijenjaju ih Amer Hiroš i Dion Drena Beljo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75‘ - Pada Obregon u petercu u duelu s Čeberkom, srušio se pokušavajući iznuditi kazneni udarac, no sudac Čulina nije bio impresioniran teatralnim pokušajima Kolumbijca. Ostaje pritom enigma zašto nije šutirao kad je već bio u toliko željenoj izglednoj situaciji...

71‘ - Kleinheisler je izveo taj slobodnjak, međutim nije bilo preciznosti u njegovu udarcu. Odlazi to daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70‘ - Vlasenko radi prekršaj na Mierezu u zoni udarca i usput dobiva žuti karton.

67‘ - Nova promjena kod Rijeke. Umjesto Alena Grgića ulazi Denis Bušnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - GOOOL - Mijo Caktaš baca u očaj valjda Sersija Cosmu.

60‘ - Kleinheisler nakon kornera šutira ljevicom iz voleja, blokiraju mu udarac Riječani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57‘ - Ivušić zamalo kiksao! Primirio je jednu loptu u svom petercu, a prema njemu se u punom sprintu sjurio Obregon pa je vratar Osijeka panično, u posljednji trenutak, izbio u aut...

55‘ - Liber dobiva žuti karton zbog udaranja u lice strijelca drugog gola Ramona Miereza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52‘ - Hodža je isprobao svoj udarac s oko 25 metara, ali i taj je pokušaj bio više za statistiku...

50‘ - Prilika za Rijeku. Obregon je dočekao jedan centaršut i gađao vrlo, vrlo neprecizno - visoko na tribinu. Navijači su zapljeskali potezu i akciji. Barem nešto od Riječana u ovoj utakmici.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Rijeka je u nizu od 8 utakmica bez pobjede, 6 susreta je vezano za HNL. Osijek odmah odgovara visokim presingom. Briljantno su odigrali Osječani u prvom dijelu.

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

44' - GOOOL - Mijo Caktaš zabija za 2-0 Osijeka. U cijeloj ovoj akciji, niti jedan nije bio u duelu, govorimo o trojici posljednjih igrača koja su sudjelovala u napadu.

36' - GOOOL - Mierez zabija za 1-0. 12.12.2021. posljednji put je zabio gol. Mierez prekida svoj dugi post, samo tri gola prošle sezone napadača o kojeg se puno očekivalo. Je li ovo Mierezov povratak? Eto ga, dobio je i žuti zbog dugog slavlja. Jako puno mu znači ovaj gol. "Miha, brz oporavak", stajalo je na majici Miereza koju je pokazao kameri. Inače, to je poruka Mihiću, vrijednom glasnogovorniku NK Osijek, kojem i mi želimo brz oporavak. Sjajan je tip Miha, uvijek nam se javi, radi čovjek svoj posao odlično. Glasnogovornik Osijeka Mario Mihić, ujedno je i spiker na domaćim utakmicama, a radi i kao klupski novinar. Znači, Miha je baš one-man show. Radi za tri djelatnika.

28' - Nema gola, VAR je presudio i poništio gol Osijeka. Ostaje 0-0.

25' - GOOOL - Osijek vodi 1-0. Izveden je slobodni udarac i lopta se odbila od Labrovića u gol. Dva igrača Osijeka bila su ispred sviju. Je li bilo zaleđe? VAR će intervenirati.

19' - Rijeka od noge do noge gradi napad. Pavlović Damjan je sad između svojih stopera, ali gubi loptu.

16' - Vrlo brzo Osječani dolaze do lopte. Ali, zaustavljena je ipak igra. Napad je ra Rijeku.

9' - Pavlović je dobio žuti, Mierez je ostao ležati na travi. Ulazi liječnička služba. Uf, čisti lakat u glavu Matea Pavlovića.

7' - Jao, Žaper je spasio svoju momčad izbivši glavom loptu sa crte. Kakva šansa... Obregon nije uspio matirati Ivušića, a Djuričin nije uspio odbijenu loptu gurnuti u mrežu. A ne, ipak zaleđe, sa zakašnjenjem. Obregon je bio u zaleđu, pogledavao je koga ima, a Djuričin je već počeo slaviti. Naučit će Djuričin onu sa zecom i ražnjom.

4' - Osijek dominira u prvih 4 minute, Riječani se ne mogu snaći, izaći s loptom van. Kleinheisler igra sjajno u uvodnim minutama. Ove sezone ima 3 gola.

1' - Osječani su agresivno otvorili utakmicu i već nakon 12 sekundi susreta bili u šansi.

1' - Počela je utakmica.

NAJAVA

U 9. kolu HNL-a očekuje nas i derbi Rijeke i Osijeka na Rujevici, a obje momčadi u njega ulaze u pozicijama na koje proteklih sezona nisu navikle. Rijeka je na samom dnu HNL-a, a ni Osijek koji je sedmi na tablici ne može se podičiti značajno boljim ulaskom u sezonu.

Najiščekivanija stvar vezana uz ovu utakmicu svakako je premijera uglednog Talijana Sersea Cosmija na klupi Riječana, kojeg je svojedobno Jose Mourinho bio prozvao "čarobnjakom Merlinom".

S druge strane, Rene Poms Osječane vodi u svojoj tek drugoj utakmici u kojoj će se morati snalaziti s desetkovanim kadrom budući da mu nedostaju kapetan Mile Škorić, Adrian Leon Barišić, Slavko Bralić, Petar Brlek, Ivan Fiolić, Kristijan Lovrić, Vedran Jugović, Kristijan Fućak i Mario Jurčević.

Image
NOGOMETNA ROMANTIKA /

Samir Toplak u studiju Net.hr-a: 'Mumlek je bio šerif, Giovanea Élbera mi je bilo najteže čuvati, a Grgica Kovač je bio bog'

Image
NOGOMETNA ROMANTIKA /

Samir Toplak u studiju Net.hr-a: 'Mumlek je bio šerif, Giovanea Élbera mi je bilo najteže čuvati, a Grgica Kovač je bio bog'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo