ZAVRŠILA BORBA ZA DEVETO MJESTO, VINKOVCI SLAVE: / Cibalia izborila kvalifikacije, Split ispao

Image

Nogometaši Cibalije iz Vinkovaca zadržali su deveto mjesto na ljestvici Prve HNL nakon što su u susretu posljednjeg, 36.

26.5.2017.
19:37
VOYO logo

Cibalia je prvenstvo okončala sa 21, a Split sa 18 bodova.

U Vinkovcima je povela Lokomotiva preko Doležala (21) i u tim trenucima u Cibaliji su strahovali jer bi pogodak Splita spustio domaći sastav na posljednje mjesto. No, olakšanje na stadionu donio je Baša (75) jer je i remi bio dovoljan Cibaliji da izbjegne posljednje mjesto bez obzira na rezultat iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu Osijeku u Splitu osigurao je Knežević (90) u samoj završnici utakmice.

Ipak, Cibalia još nije osigurala ostanak u društvu najboljih već će kao pretposljednja u dodatne kvalifikacije protiv drugoplasiranog drugoligaša, a to će biti Gorica ili Solin. Uoči posljednjeg kola u Drugoj ligi Gorica ima dva boda više od Solina, a ta dva sastava igraju međusobno u Velikoj Gorici u nedjelju od 17.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je ranije u petak kao gost u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 2-1 (2-0). Oba gola za Splićane postigao je Futacs (8, 25-11m), dok je za domaće smanjio Međimorec (76).

Napadač Hajduka Marko Futacs s nova je dva pogotka učvrstio svoju poziciju najboljeg strijelca lige, on je sezonu okončao sa 18 pogodaka, dok su mu prvi pratitelji Franko Andrijašević (Rijeka) i Armin Hodžić (Dinamo) na po 15 golova uoči međusobnog ogleda u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu se igraju posljednje dvije utakmice sezone, Inter će od 16 sati ugostiti Istru 1961, dok će od 19 sati drugoplasirani Dinamo dočekati novog prvaka Rijeku. Uoči te utakmice Rijeka ima 88, a Dinamo 83 boda.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Završile su obje utakmice. Osijek je slavio kod Splita 1-0, Cibalia odigrala 1-1 protiv Lokomotive i izborila kvalifikacije za Prvu HNL!

75. minuta: GOOOOOOL! Edi Baša pogađa za 1-1. Pogodak je to koji bi Cibaliju, ostane li ovakav rezultat, trebao ostaviti na devetom mjestu ljestvice i odvesti u razigravanje za ostanak u Prvoj HNL. Baša ga je zakucao sa sedam metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmici Splita i Osijeka nema promjene rezultata.

47. minuta: Vratnica! Imala je Cibalia šansu, no udarac Pervana s 30-ak metara odsjeo je na desnoj vratnici Lokomotivina gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme.

45. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26. minuta: Ali Karimi iz slobodnog udarca gađa gredu! U nastavku akcije novi pokušaj Lokomotive, no ostaje 1-0.

20. minuta: GOOOOOOOL U VINKOVCIMA! Lokomotiva vodi 1-0! Imali su gosti kontranapad, a Čekići pokušaj prsima brani Matković. Lopta se odbija na nekih 22-23 metra odakle iz prve Doležal prebacuje obranu i vratara i pogađa za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. minuta: Utakmice su započele!

CIBALIA - LOKOMOTIVA 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPLIT - OSIJEK 0-1

90. minuta: GOOOOOOL! Josip Knežević za pobjedu Osijeka u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo