TUGA, NEVJERICA I SUZE: / Rijeka povela s dva gola, imala utakmicu u svojim rukama - pa sve prokockala i ispala iz Europe

Image
Foto: ActionSport/PIXSELL

U susretu petog kola D skupine Europske lige Rijeka je na Olimpijskom stadionu u Ateni pred 20,000 gledatelja odigrala 2-2 protiv AEK-a i ostala bez izgleda za plasman u 16-inu finala.

23.11.2017.
22:58
ActionSport/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je vodila 2-0 i još dva puta uzdrmala okvir suparničkog gola, ali nažalost, nije izdržala. Golove za Rijeku zabili su Alexander Gorgon (8, 26), dok su strijelci za grčki sastav bili Sergio Araujo (45+2) i Lazaros Christodoulopoulos (55).

Rijeka je odigrala fantastične 44 minute tijekom kojih je mogla deklasirati AEK. Momčad Matjaža Keka je postigla dva gola i još dva puta uzdrmala okvir suparničkog gola, no u posljednjim trenucima prvog dijela je primila pogodak i vratila AEK u život. Rijeka je povela u osmoj minuti golom Austrijanca Gorgona. Pavičić je ubacio iz kornera, Acosty glavom prebacio, a Gorgon zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16. minuti moglo je biti 2-0. Nakon novog ubačaja iz kornera Župarić je pucao glavom i pogodio gredu. U 20. minuti je okvir gola pogodio i Gorgon udarcem s ruba kaznenog prostora. Šest minuta kasnije Gorgon je zabio za 2-0. Andrej Prskalo je ispucao loptu, a obrana AEK-a servirala loptu Gorgonu koji iz prve puca sa 16 metara za 2-0.

Trener grčkog sastava Manolo Jimenez je u 30. minuti uveo u igru hrvatskog napadača Marka Livaju i Grci su zaigrali daleko aktivnije. Nažalost, u posljednjim trenucima prvog dijela domaćin je smanjio, Araujo je iskoristio nepažnju riječke obrane i smanjio rezultat. AEK se potpuno vratio u igru u 55. minuti golom Lazarosa Christodoulopoulosa. U samoj završnici domaćin je mogao i do tri boda, no Araujo je u 89. minuti uzdrmao gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine Milan je na San Siru pobijedio bečku Austriju 5-1 nakon što su gosti poveli 1-0. Strijelci za Milan, koji je ovom pobjedom osigurao prvo mjesto, bili su Ricardo Rodriguez (27), Andre Silva (36, 71) i Patrick Cutrone (42,90+3), dok je pogodak za goste zabio Christoph Monschein (21).

Na ljestvici vodi Milan sa 11 bodova, AEK ima sedam bodova, dok Rijeka i Austrija imaju po četiri boda. U posljednjem kolu Rijeka će na Rujevici ugostiti Milan, dok se u Beču sastaju Austria i AEK u borbi za drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AEK – RIJEKA 2-2

AEK: Anestis - Galo, Vranješ, Čigrinski, Lopes - Galanopoulous, Simoes, Bakakis - Christodoulopoulos, Araujo, Bakasetas

RIJEKA: Prskalo - Vešović, Župarić, Elez, Žuta - Bradarić, Maleš, Pavičić - Acosty, Gavranović, Gorgon

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MILAN - AUSTRIA 5-1


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4. minuta: Kraj utakmice, završilo je 2-2.

90+2. minuta: Milan je zabio i peti put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se četiri minute sudačkog produžetka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89. minuta: Sreća sad za Rijeku. Araujo je prvo pucao s petnaestak metara, samo u blok gostiju. Loptu ipak ponovno hvata i drugim udarcem pogađa prečku. Ostaje 2-2.

85. minuta: Sve je manje vremena za nogometaše Rijeke da se vrate u prednost...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79. minuta: Nova neugodna situacija ispred Rijekinog gola. Ubačaj s lijeve strane na drugu vratnicu izbacio je u zadnji čas Žuta u korner.

73. minuta: Malo je nedostajlo da AEK povede. Ipak Prskalo je sigurno izašao sa crte i odradio svoj dio posla ispred Konea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72. minuta: Pavičić je uposlio Gavranovića, koji opet previše razmišlja što napraviti s loptom. Ništa od svega.

65. minuta: Rijeka opasno visi u ovim trenucima... S druge strane, u onoj drugoj utakmici Milan nastavlja 'trpati', rezultat je 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62. minuta: Zabili su ponovno grčki igrači, no pogodak Arauja poništen je opravdano zbog prekršaja strijelca u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61. minuta: Definitivno puno bolje otvaranje domaćina. Rijeka rijetko prelazi na suparničku stranu, sve se odvija ispred njenog gola.

55. minuta: GOOOOOOL! AEK je izjednačio na 2-2. Lazaros Christodoulopoulos je strijelac nakon što je boksanje Prskala sam dočekao na nekih jedanaest metara i mirno glavom pogodio u praznu mrežu hrvatskog prvaka. Ovim rezultatom Rijeka je kliznula sa drugog na treće mjesto ljestvice, ono kojim se završava natjecanja u fazi po skupinama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+2. minuta: GOOOOOOL! AEK je smanjio na 1-2, zabio je Araujo. Posljednje minute prvog dijela pripale su domaćoj momčadi, ali prava je šteta što je pogodak primljen pred sam posljednji sučev zvižduk. Ubacivanje je stiglo s desne strane, Araujo uklizavanjem smanjio uz zaspalu obranu Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan vodi 3-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1. minuta: Pokušali su domaćina iz slobodnog udarca promijeniti rezultat, Prskalo izbija, ostaje 2-0 za hrvatskog prvaka.

45. minuta: Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39. minuta: Dobra šansa Rijeke za treći pogodak na utakmici, ali Gavranović je previše čekao! Bila je to brza akcija hrvatskog prvaka koja je izbacila švicarskog napadača samog pred AEK-ovog vratara, no oklijevanje Gavranovića donijelo je samo korner.

Galerija

Image

HRVATSKI PRVAK U ATENI: Rijeka protiv AEK-a traži proljeće u Europi

Image

HRVATSKI PRVAK U ATENI: Rijeka protiv AEK-a traži proljeće u Europi

Milan (s Kalinićem na klupi) vodi 2-1.

35. minuta: Pogled na zbivanja u drugoj utakmicu skupine reći će da Milan i Austria trenutačno imaju po gol svaki u svojoj mreži. Christoph Monschein zabio je za bečku momčad u 21., Ricardo Rodriguez izjednačio šest minuta kasnije.

30. minuta: Sjajno igra Rijeka i Grci već moraju mijenjati. Galo napušta igru, ulazi Livaja.

26. minuta: GOOOOOOL! Evo i potvrde Rijekine dominacije. Gavranović je prenio za loptu za Gorgona, a strijelac prvog pogotka uspio je pobjeći AEK-ovim braničima i zabiti drugi put na utakmici.

25. minuta: Rijeka uistinu izgleda odlično i sve što je vrijedno spomena događa se u šesnaestercu domaćina. Nova sjajna prilika za Rijeku. Pavičić ponovno ubacuje iz kornera, a Acosty gađa malo preko gola

22. minuta: Nezadovoljna je publika, ali i struka AEK-ove momčadi. Hrvatski napadač grčkog sastava Marko Livaja je podignut s klupe i počeo se zagrijavati.

20. minuta: Opet se trese okvir grčkog gola! Strijelac Gorgon je okušao udarac s nekih 18 metara, lopta je išla prema donjem desnom kutu, no opet samo vratnica,

16. minuta: Šteta, greda spašava AEK! Rijeka je upravo bila sasvim blizu povećanja vodstva. Ponovno je ubačaj stigao od Pavičića, Župarić je sjajno puknuo glavom, ali samo u okvir AEK-ovo gola. Nije tu golman domaćina ništa mogao...

8. minuta: GOOOOOOOL! Alexander Gorgon dovodi Rijeku u vodstvo. Pavičić je ubacio, Acosty loptu prenio glavom do glave Gorgona koji zabija za uvodno vodstvo hrvatskog prvaka.

8. minuta: Gavranović u novoj šansi, ali udarac od bloka završava u korneru

3. minuta: Fantastična prilika Rijekinih nogometaša. Bradarić je poslao odličnu loptu do Vešovića koji s desne strane ulazi u šesnaesterac i odlučuje se na dodavanje prema Gavranoviću. Švicarski reprezentativac sam pred vratima AEK-a kasni s uklizavanjem. Mogao je Vešović i pucati...

1. minuta: Započela je utakmica!

0' - Deset minuta ostalo je do početka utakmice.

S posljednjeg mjesta svoje skupine Rijeka gostuje kod drugoplasirane momčadi grupe, a u kakvoj je formi domaćin ogleda najbolje će reći podatak da je riječ o trenutačno vodećoj momčadi grčkog nogometnog prvenstva. Koja je, usput, na Rujevici protiv Rijeke slavila 2-1 pobjedu.

"Činjenica je da je AEK favorit u utakmici, ali Rijeka ima svoju računicu i razmišlja o kvaliteti svoje igre. Pokušat ćemo kvalitetno odgovoriti na pritisak i kvalitetu domaće ekipe. S igračima pokušavamo naći strane AEK-a koje možemo iskoristiti, ali to nije za javnost", kazao je u najavi utakmice Rijekin trener Matjaž Kek.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo