Žuta minuta: Igrač Manchester Uniteda spasio Dinamo kod četvrtoligaša!

Nogometaši Dinama su u šesnaestini finala nogometnog kupa Hrvatske teškom mukom svladali četveroligaša Ponikve rezultatom 2:1.

24.9.2014.
13:02
VOYO logo

PONIKVE: Orlović - Krajcar, Janjić, Miklečić, Štimac - Katić, Gusković, Rašić, Ezgeta - Smok, Klarić

DINAMO: Ježina - Boras, Sigali, Taravel, Ibanez - Vukojević, Andrijašević, Machado - Ćorić, Pjaca, Henriquez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Gusković (17.), 1:1 Henriquez (32.), 2:1 Vukojević (75.) Trener Dinama Zoran Mamić nije mogao niti sanjati da će sraz protiv Ponikvi biti tako težak, te da će simpatizeri Modrih strepiti do posljednjih 15 minuta dvoboja. A u ovoj utakmici je bilo svega, zaista svega. Idemo redom!

Dinamov strateg odlučio je odmoriti većinu igrača koji su na svojim leđima iznijeli teret u ovom dosadašnjem dijelu sezone. Stoga su u prvu momčad "uletjeli" neki drugi igrači poput bivšeg splitskog BijelogAndrijaševića, Borasa i golmana Ježine. Prvi nastup za seniore je upisao i stranac Jeremy Taraval koji se vratio nakon ozljede, dok je Vukojević konačno predvodio Dinamo kao kapetan, u ulozi koja bi mu trebala biti namjenjena u prvaku Hrvatske. I upravo je kapetan Vukojević spasio Dinamo od blamaže godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni i najzanimljiviji trenutak dvoboja dogodio se u 17. minuti. Duga lopta Egzete izbacila je Guskovića u fantastičnu šansu. Spomenuti igrač Ponikvi je nesebično asistirao Klariću za vodstvo Ponikva i eksploziju oduševljenja u Gajnicama. Kakav je to bio trenutak za Ponikve, trenutak koji će zauvijek ostati u sjećanjima navijača ovog zagrebačkog četveroligaša.

Dinamo je tada zaigrao još ozbiljnije, i nagrada je došla u 34. minuti kada je Taravel lijepo izbacio Henriqueza koji koristi nepažnju domaće obrane i rutinirano poravnava rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponikve su drugo poluvrijeme bolje otvorile. Gusković je prošao po strani i ubacio u sredinu za Klarića koji je sa 7, 8 metara pucao, ali golman Dinama je to odlično obranio. Zoran Mamić je umjesto Machada ubacio Antolića, a nakon te izmjene napravio je još jednu, ključnu za Dinamo. Umjesto Ante Čorića ušao je Junior Fernandes. Upravo je Čileanac bio asistent Vukojeviću kod pobjedničkog gola za prvaka Hrvatske.

PONIKVE - DINAMO ZAGREB 1-2 FUNTANA - HAJDUK SPLIT 0-2 SLAVONIJA POŽEGA - ISTRA 1961 PULA 2-3 ZAGORA UNEŠIĆ - ZADAR 1-5 VUTEKS VUKOVAR - OSIJEK 0-3 NK BISTRA - CIBALIA VINKOVCI 0-2 SEGESTA SISAK - RNK SPLIT 0-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LEKENIK - RIJEKA odgođeno

Utorak: BSK BIJEKLO BRDO -LOKOMOTIVA 2-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo