UTAKMICA PROTIV WALESA KLJUČNA JE ZA NASTAVAK KVALIFIKACIJA: / Sami smo si krivi za ovo, sad nam prijeti katastrofa

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska mora pobijediti Wales

8.6.2019.
14:08
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Od utakmicu eurokvalifikacija. Nakon polovičnog uspjeha u prve dvije utakmice, jasno je kako naši nogometaši nikako ne smiju izgubiti, jer će se dovesti u situaciju da se niti ne plasiraju na Euro 2020. Situacija u grupi E je takva da 4 od pet reprezentacija nakon odigrana 2. kola imaju po 3 boda, Azerbajdžan je jedini bez bodova.

Image
HRVATSKA U GROTLU GRADSKOG VRTA POBIJEDILA WALES: /

Vatreni napravili ogroman posao i zasjeli na vrh skupine

Image
HRVATSKA U GROTLU GRADSKOG VRTA POBIJEDILA WALES: /

Vatreni napravili ogroman posao i zasjeli na vrh skupine

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da, u slučaju pobjede, Vatreni bi popravili svoj bodovni konto na 6 bodova, popravili atmosferu nakon poraza od Mađarske i situaciju za daljnji tijek natjecanja i gurnuli iza sebe jednog od izravnih konkurenata za plasman na glavni turnir. Također, ne bi bilo stresa, medijskih napisa niti, općenito, nezadovoljstva javnosti, te bi se mirno čekala jesen kad će pasti konačna odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatska protiv Azerbajdžana igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. 21.03.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina E, 1. kolo, Hrvatska - Azerbajdzan. Luka Modric, Bruno Petkovic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U slučaju remija, ostala bi i dalje loša atmosfera i strah za Euro. Bod je korak naprijed, ali viceprvaci smo svijeta, igramo kod kuće, stoga bi generalno bio neuspjeh. Ne dao Bog da izgubimo, to bi značilo tešku situaciju, medijsko-navijački linč i otvorila bi se brojna pitanja o reprezentaciji. Izborniku Zlatku Daliću napravila bi se jedna napeta atmosfera u situaciji kad se mora spašavati živa glava. Ne želimo zazivati sreću, jer ona ponekad zna okrenuti leđa, a sjetimo se kako nas je pratila na SP-u.

Stoga, ne bi baš htjeli da nam sad okrene leđa, Božica Fortuna zna biti ponekad zafrknuta. Zbog svega navedenog, Hrvatska jednostavno mora pobijediti Wales. Kao što je to Luka Modrić uoči utakmice za Novu TV kazao, "porazom u Mađarskoj izgubili smo pravo na kiks".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjih 11 utakmica igranih u Osijeku hrvatska je vrsta ostvarila devet pobjeda i dva remija uz razliku pogodaka 30-7. Wales je, pak, dvaput gostovao u srcu Slavonije i oba puta izgubio s 0:2. Imamo pozitivan skor protiv njih, 3 pobjede i jedan remi, dakle i povijest je na našoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo