Uzvrat Lige prvaka / Utakmica godine na Santiago Bernabeu: Chelsea dominirao, Real preokrenuo nakon majstorije Luke Modrića

Image
Foto: profimedia

Nogometaši Real Madrida drugi su polufinalisti Lige prvaka nakon što su u dramatičnom dvoboju na Santiago Bernabeuu u Madridu u produžetku poraženi sa 2-3 (1-3) od branitelja naslova Chelseaja, čime su uspjeli obraniti pobjedu od 3-1 iz londonskog utakmice.

12.4.2022.
23:53
profimedia
VOYO logo

Chelsea je vodio 3-0 golovima Mounta u 15. minuti, Ruedigera u 51. minuti i Wernera u 75. minuti te imao prolaz u polufinale, ali je u 80. minuti Rodrygo na asistenciju Luke Modrića osigurao Realu produžetak. U šestoj minuti produžetka Karim Benzema je postigao pogodak koji je odveo Madriđane u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Mason Mount

Prvi udarac unutar okvira vrata u dvoboju Reala i Chelseaja donio je i prvi pogodak, a lopta je završila u mreži domaće momčadi. U 15. minuti je akciju s lijeve strane pokrenuo Ruben Loftus-Cheek koji je odigrao prema Timu Werneru na rubu kaznenog prostora, a ovaj je bedrom produžio za Masona Mounta. Engleski reprezentativac se sjurio u kazneni prostor i desnom nogom pogodio lijevi kut Realovih vrata. Thibaut Courtois se ispružio koliko je mogao, ali udarac je bio dovoljno snažan i precizan da ga belgijski vratar nije uspio zaustaviti.

Image

Chelsea je visokim pritiskom nogometaša Reala potpuno neutralizirali, sveli na svega tri udarca i ostavili bez pokušaja unutar okvira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudiger za 2:0

Ništa drugačiji nije bio ni početak drugog dijela i već u 51. minuti momčad Thomasa Tuchela je nadoknadila zaostatak za Stamford Bridgea. Igrači Reala su protestirali kod suca Marciniaka zbog dosuđenog udarca iz kuta, a on se pokazao kobnim za Madriđane. Ubacio je Mason Mount, a najviši u skoku bio je Antonio Ruediger i glavom poslao loptu u lijevi kut za 2-0.

Smrznuli su se Realovi navijači u 62. minuti, kad je Marcos Alonso pogodio lijeve rašlje iz kaznenog prostora. No, nakon dvominutne provjere pogodak je opravdano poništen, jer je Španjolca lopta pogodila u ruku prije nego što je izveo sjajan udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Real se konačno u 66. minuti izborio za priliku. Ubačaj s lijeve strane čekao je u kaznenom prostoru Karim Benzema. No, autor 'hat-tricka' u prvoj utakmici nije bio posebno inspiriran, a ni precizan u uzvratu pa je njegov udarac glavom završio na gredi.

No, sve je to bilo tek zagrijavanje za ono što je slijedilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majstorija Wernera

U 75. minuti Chelsea je po treći put svladao Courtoisa. Loptu je na lijevoj strani primio Timo Werner i s dva se 'lažnjaka' riješio dvojice Realovih braniča. Izašao mu je Courtois u šut, ali je uspio samo toliko skrenuti loptu da ona još jednom završio u lijevom kutu.

U 79. minuti se belgijski vratar ipak uspio istaknuti. kai Havertz je mogao postići i četvrti pogodak za branitelje naslova, ali je Courtois obranio njegov udarac sa desetak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genijalna asistencija Modrića

Već u sljedećem napadu Real je došao do gola koji ga je ostavio u igri za polufinale, a u glavnoj kreativnoj ulozi našao se Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezentacije je milimetarski preciznim ubačajem vanjskim dijelom desnog stopala pogodio Rodryga na vrhu peterca, a njemu je ostalo da samo podmetne nogu i pošalje loptu u mrežu.

Dvije minute poslije Luka Modrić je mogao zaraditi status junaka, ali je njegov precizan udarac s ruba kaznenog prostora Edouard Mendy uspio zaustaviti krajnjim naporom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea nije čekao produžetak. Željela je Tuchelova momčad doći i do četvrtog pogotka u preostalom vremenu i malo je nedostajalo da do njega i dođu.

Dvaput je Mount bio u dobrim prilikama, jednom neprecizan, a drugi put blokiran. U sučevom dodatku je Christian Pulisic dvaput bio u kaznenom prostoru, ali su oba njegova udarca iz obećavajućih situacija bila neprecizna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je preživio i dočekao dodatnih 30 minuta produžetka.

Benzema četiri gola u dvije utakmice

Samo šest minuta igre u dodanom vremenu bilo je dovoljno Realu da dođe do pogotka vrijednog polufinala. Camavinga je oduzeo loptu u polovici gostiju i produžio za Viniciusa Jr. koji se sjurio po lijevoj strani. Brazilac je iz mrtvog kuta uspio zavrnuti prema sredini, gdje je nečuvan bio Karim Benzema i glavom poslao loptu u mrežu za veliki preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je za ono što je pokazao u uzvratu jednako koliko i Real zaslužio plasman u polufinale, ali je platio visoku cijenu za nepreciznost svojih igrača u završnici osnovnog dijela utakmice i produžetku. Statistika o 29 udaraca Tuchelove momčadi, a samo 10 Ancelottijeve, pokazuje koliko je Chelsea bio opasnija momčad. No, do polufinala nije stigao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid će u polufinalu igrati protiv pobjednika polufinalnog dvoboja Manchester Citya i Atletico Madrida, u kojem engleski prvak na gostovanju u Španjolskoj brani prednost od 1-0 iz prvog dvoboja.

UŽIVO

Real Madrid - Chelsea = 2-3 (5-4)

120' KRAAAAAAAJ! Nevjerojatnu utakmicu gledali smo u Madridu, Chelsea je vodio 3:0 i imao prolaz u polufinale sve do 80.minute. Luka Modrić sjajno asistira za Rodryga koji odvodi utakmicu u produžetke. Karim Benzema zabio je u 96. minuti odlučujući gol i rješio pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

116' James je sjajno ubacio, no Havertz puca preko gola.

113' HAkim Zyech je pucao iz kosa, no Courtois je ostao miran i sjajno obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

106' Poečo je drugi produžetak, ulazimo u posljednjih 15 minuta.

105' Gotov je prvi produžetak. Real je ponovno preuzeo vodstvo utakmice nakon četvrtog pogotka Benzeme u četvrtfinalu s Chelseajem!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

101' Korner za Chelsea, Havertz je bio najviši. Courtois, ipak, bez ikakvih problema hvata taj pokušaj u svoje ruke.

99' Chelsea pritišće, ali Real je spreman na brzu kontru. Posebno se na terenu ističe mladi Vinicius, koji i u 100. minuti utakmice trkom razbija obranu Bluesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

96' GOOOOOOOOOOOL! Benzema zabija za 2-3 i ukupnih 5-4 za Real Madrid! Kakva utakmica se igra na Santiago Bernabeu. Chelsea ponovno lovi priključak.

94' Visoke su tenzije na terenu. Havertz je nakon duela 'odgurnuo' Lucasa Vasqueza, koji nije dobro primio taj postupak Chelseajevog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' Prodor Jamesa po desnoj strani. Uputio je i udarac prema Courtoisu s nekih 30 metara, ali preko gola.

91' Počeli su produžeci. U međuvremenu, Bayern je ispao od Villareala s ukupnim rezultatom od 1-2!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4' KRAAAAJ! Završio je regularni dio utakmice. Gledamo možda i najbolju nogomenu utakmicu ove sezone, a pobjednik će se odlučiti nakon produžetaka ili jedanaesteraca.

90+4' Velika prilika za Chelsea. Pulišić je dobio loptu u peterac Real Madrida ali nije uspio najbolje zahvatiti i lopta odlazi preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' GOOOOOL! Na jednoj strani Kovačić, na drugoj Modrić. Sjajno je luka vansjkom nogom asistirao za Rodryga koji je imao jednostavan zadatak pred Mendyjem.

75' GOOOOOL! Mateo Kovačić je sjajno osjetio prostor iz obrane Real Madrida i pronašao Wernera oji zabija sjajan pogodak. Nanizao je nekoliko braniča Madrida i zabio sjajan pogodak.

65' Karim Benzema glavom gađa u gredu nakon ubačaja.

62' Alonso je zabio pogodak. Mendy je izgubio loptu na svojoj polovici, Kante u svom stilu pretrčao i spustio loptu za Alonsa koji se nakon jednog driblinga neprimjetno pogodio u ruku. Zakucao je loptu u drugi kut, no sudac je nakon provjere VAR-a procijenio da se radilo o igranju rukom Alonsa. 

61' Velverde je potegnuo s ruba kaznenog prostora nakon jedne povratne lopte. Udarac je bio silovit ali neprecizain i lopta odlazi preko gola.

51' GOOOOOOL! Chelsea ima produžetke. Zabio je Rudiger nakon kornera. Opasno je živio Real posljednjih nekoliko trenutaka, a sada Chelsea ima rezultat koji ih vodi u produžetke.

46' Počelo je drugo poluvrijeme na Bernabeuu

45+1' Gotovo je prvo poluvrijeme na Santiago Bernabeu! Chelsea ulazi s nadom u drugo poluvrijeme, za produžetke im je potreban još jedan pogodak.

44' Minuta sudačke nadoknade.

38' Prekršaj Havertza nad Valverdeom, ali bez žutog kartona za igrača Chelseaja.

37' Žuti karton za Benzemu nakon prekršaja nad Thiagom Silvom.

32' Dobra prilika i loša egzekucija Reala. Modrić je došao s loptom u opasnu zonu, a onda ju je uputio Benzemi koji je poslužio Casemira. Ipak, Brazilac je napucao loptu preko vrata.

28' Prvi pokušaj Hrvata! Bio je to Mateo Kovačić koji je uputio šut s nekih 20-ak metara. Ipak, pokušaj nije bio ozbiljna prijetnja za izjednačenje četvrtfinala.

23' Velika prilika za Real! Vinicius je probio lijevu stranu terena i vratio loptu do Benzeme koji je bio na rubu šesnaesterca. Dobro je Benzema uhvatio tu loptu, ali Thiago Silva je bio u bloku i preusmjerio loptu malo preko gola.

17' Ponovno prijeti Mount za Chelsea! Ipak, otišlo je to ravno u Courtoisa...

15' GOOOOOL! Mason Mount zabija za vodstvo Chelseaja!

13' Drama pred vratima Reala! Valverde gubi loptu na svojoj polovici, a zadnjim naporima zaustavlja prodor Tima Wernera prema madridskom golu.

12' Benzema šalje slobodni udarac preko zida.

11' Žuti karton za Reecea Jamesa! Dobio ga je zbog rušenja Viniciusa na travnjak. 

10' Prvi pravi napad za Chelsea. Alonso se sjurio s lijeve strane i poslao opasnu loptu koja je ipak brzo riješena.

6' Odličan potez Luke Modrića! Hrvatski je maestro pokazao raskoš svojeg talenta u sredini terena prije nego što je poslao prejaku loptu za Viniciusa.

3' Chelsea je počeo utakmicu s visokim presingom na Realovu obranu. Očekivana strategija s obzirom na to da je londonski klub dva pogotka u zaostatku.

1' Počela je utakmica! Chelsea ganja dva pogotka zaostatka u četvrtfinalu Lige prvaka.

20.45 - Poznate su početne postave na utakmici. Za Real od prve minute naravno igra Luka Modrić, kao i Mateo Kovačić u Chelseaju.

Branitelji Lige prvaka, Chelsea, našli su se u nezgodnom položaju uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Izgubili su na prvoj utakmici na Stamford Bridgeu od Real Madrida s 3-1, što znači da ih čeka težak zadatak u Madridu.

Karim Benzema bio je prvo ime u prvom susretu. Nevjerojatni Benz zabio je hat-trick u drugoj uzastopnoj utakmici knockout faze. Najprije je to učinio PSG-u u osmini finala, kada je Real zaostajao s dva pogotka.

Utakmicu će sigurno propustiti Eder Militao koji je suspendiran zbog žutog kartona kojeg je dobio u prvoj utakmici. Za Real neće igrati ni Eden Hazard i Luka Jović zbog ozljeda.

Image
Najveći transfer ikad? /

City spreman isplatiti ogromnu cifru za Haalanda: Samo agentu Mini Raioli 70 milijuna provizije

Image
Najveći transfer ikad? /

City spreman isplatiti ogromnu cifru za Haalanda: Samo agentu Mini Raioli 70 milijuna provizije

Momčad Thomasa Tuchela bit će bez udarnog napadača Romelua Lukakua, stoga su sigurno zadovoljni što su alternativne opcije na 'devetki' Timo Werner i Kai Havertz zabili pogotke u velikoj pobjedi od 6-0 protiv Southamptona. Cesar Azpilicueta će putovati s momčadi nakon što se oporavio od koronavirusa, a nema još Rossa Barkleyja.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo