USPJEŠNI HRVATSKI I MEĐUNARODNI SUDAC KOMENTIRA VAR U HNL-U: / 'Aspolutno ga podržavam, ali grešaka će i dalje biti'

Image
Foto: PIXSELL

"Treba procjenjivati samo egzaktne situacije, je li netko igrao rukom izvan ili unutar kaznenog prostora, je li nečija ruka bila uz tijelo ili pod devedeset stupnjeva", smatra Vučko

28.2.2018.
12:01
PIXSELL
VOYO logo

Derbi između Dinama i Hajduka obilježile su teške sudačke pogreške glavnog arbitra te utakmice Tihomira Pejina koje su pokrenule lavinu komentara i prijedloga kako unaprijediti suđenje u HNL-u.

Naravno, jedan od prijedlog bio je i videotehnologija (VAR) koju je komentirao Domagoj Vučko, uspješni hrvatski međunaordni sudac, a danas jedan od članova Komisije za suđenje Hrvatskoga nogometnoga saveza:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno sam za uvođenje VAR-a. Isti bi odgovor bio i da sam još uvijek aktivan sudac. Bio bih zahvalan da sam imao mogućnost uz pomoć video analize lakše donositi odluke poslije nekih dvojbenih situacija u igri i, naravno, smanjiti broj pogrešaka", rekao je Vučko i dodao:

'Pogrešnih odluka će biti i uz prisustvo VAR-a'

"Da se razumijemo, pogrešnih odluka će biti čak i uz prisustvo VAR-a. Evo, uzmimo primjer situacije kod dosuđivanja kaznenog udarca za “Osijek” protiv “Rijeke” u prošlome kolu. Ja sam sto posto siguran da će od deset sudaca ili od deset ljudi koji prate nogomet, omjer biti ili 5:5 ili 8:2, a pritom uopće ne želim govoriti o tome u korist koje odluke će biti takav omjer."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je i koje bi se situacije trebale pregledavati:

"Treba procjenjivati samo egzaktne situacije, je li netko igrao rukom izvan ili unutar kaznenog prostora, je li nečija ruka bila uz tijelo ili pod devedeset stupnjeva, da li je kod klizećeg starta igrač najprije odnio loptu ili udario u nogu protivnika… Jer, katkad je u takvim situacijama stvarno teško donijeti ispravnu odluku i tada bi VAR apsolutno bio od velike pomoći sucima", prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo