UNITED IMA POPIS OD ŠEST KANDIDATA ZA NOVOG TRENERA: / Jedno od imena ogromno je iznenađenje

Image
Foto: AFP

Potraga za novi trenerom kluba s Old Trafforda ide dalje

1.1.2019.
15:06
AFP
VOYO logo

Manchester United je, prema pisanjima engleskih medija, stvorio listu od šest menadžera koji bi potencijalno mogli preuzeti prvu momčad na kraju tekuće sezone, a jedan od njih je i Solskjaer.

Crveni vragovi otpustili su Josea Mourinha nakon teškog poraza od ljutog rivala Liverpoola i kao privremenog trenera postavili su Olea Gunnara Solskjaera. Norvežanin je sjajno krenuo na klupi najvećeg engleskog klub s tri pobjede u prve tri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je također uigrao moderan napadački način igre koji odgovara Paulu Pogbi i Marcusu Rashfordu, a United je zabio čak 12 golova u tri utakmice. Sada se nalazi u šeširu s još petoricom drugih menadžera, piše The Sun.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

(FILES) In this file photo taken on November 26, 2018 Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho speaks during a press conference at Old Trafford in Manchester, north west England, on the eve of their UEFA Champions League group H football match against Young Boys. - Manchester United have sacked manager Jose Mourinho after a dreadful series of results, the Premier League club announced on December 18, 2018. The 55-year-old Portuguese's last match in charge was the 3-1 defeat by league leaders Liverpool on Sunday which left them 19 points behind their opponents. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Tvorac Tottenhama

Prvo ime od ostalih koja su uključena u izbor je Mauricio Pochettino, koji je na Unitedovom radaru od samog trenutka Mourinhova otkaza. Pokušali su ga na svoju klupu dovesti još 2016. godine, ali odbio ih je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United ima novac koji je potreban da otkupe Pochettina od Tottenhama i Daniela Levyja, ali Levy nije baš sklon prodaji, posebno sada kad bi trebala s novim stadionom krenuti i nova era kluba iz sjevernog Londona.

Drugo ime koje se povezuje je Zinedine Zidane. Bivši trener Real Madrida ima senzacionalan CV nakon što je s Madriđanima osvojio čak tri Lige prvaka, a trenutno je bez angažmana. Također, poznato je da je United još ovog ljeta za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji ispipavao teren za potpis Zidanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Red Bull Salzburg trainer Marco Rose celebrates his team's 4-1 victory after the UEFA Europa League quarter final sceond leg football match between FC Salzburg and SS Lazio on April 12, 2018, at the Red Bull Arena in Salzburg. (Photo by KRUGFOTO / APA / AFP) / Austria OUT

Jedno veliko iznenađenje

Laurent Blanc sigurno je ime koje također treba uzeti u obzir, ali zasad nema posebnih pokušaja da ga se potpiše ili oni barem nisu poznati javnosti. S druge strane, mladi trener Hoffenheima Julian Nagelsmann jedno je od najzanimljivijih imena u trenerskom svijetu. On je netko tko bi mogao graditi ozbiljnu priču s Unitedom, ali ima dogovor s RB Leipzigom i pitanje je koliko je njegovo dovođenje izvedivo.

Posljednje ime u ovoj kombinaciji je veliko iznenađenje. To ime je Marco Rose, trenutni menadžer Red Bull Salzburga koji u Austriji radi sjajan posao. Prošle sezone Bikove je odveo u polufinale Europa lige i izgradio nekoliko sjajnih mladih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo