Egal s Australijom / Uništena zemlja sanja: Sirija sve bliže povijesnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo

Image
Foto: AP Images

Zemlja uništena građanskim ratom, tijekom kojeg je poginulo 400.000 Sirijaca a milijuni su protjerani, blizu je čudesnog plasmana na Svjetsko nogometno prvenstvo

5.10.2017.
17:01
AP Images
VOYO logo

Sirijski nogometaši sučeljavaju se s Australijom u pretposljednjoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine. U prvoj utakmici, koja je odigrana na neutralnom terneu u Maleziji, Sirija je pogotkom u 85. minuti izvukla 1:1, zadržavši nadu da za pet dana Sydneyju može načiniti novo čudo i izboriti dodatne kvalifikacije za Mundijal.

Iako favorizirana, Australija nije držala kontrolu tijekom utakmice. Poveli su, doduše, u 41. minuti golom Robbiea Krusea, no Sirija je uzvratila. Izjednačio je Omar al Somah iz jedanaesterca u 85. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susret je 10. listopada u Sydneyju. Pobjednik iz tog dvoboja će za plasman na SP igrati protiv četvrtoplasirane reprezentacije iz skupine CONCACAF. Trenutačno četvrto mjesto drže Amerikanci, no do kraja kvalifikacija su dva kola.

Meksiko se u toj zoni već plasirao na SP i trenutačno vodi sa 18 bodova, dok druga Kostarika ima 15 bodova. Panama je treća sa 10 bodova, SAD i Honduras na trećem i četvrtom mjestu imaju po devet bodova, a na začelju je Trinidad i Tobago s tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo