Šok za HNS: Vatreni dobili odbijenicu od UEFA-e

Najavljena prijateljska utakmica između Hrvatske i nogometaša Zrinjskog ipak se neće odigrati. UEFA-a je utakmicu na koncu ipak zabranila.

27.5.2013.
15:39
VOYO logo

Ideja Igora Štimca kako će hrvatska reprezentacija uoči utakmice sa Škotskom (07. lipnja), na pripremama u Međugorju odigrati sa Zrinjskim iz Mostara, se ipak neće obistiniti.

Naime, UEFA je odbila dopustiti održavanje spomenutog dvoboja pod izlikom da su organizatori (HNS, N/FS BiH i Zrinjski) prekasno obavijestili UEFA-u o terminu, no jasno je kako je pravi razlog zabrane zapravo rizik od mogućih navijačkih nereda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Zrinjski već prije nekoliko dana objavio kako će se utakmica održati, pa su čak i predstavili cijeli svečani program, na kraju će sve morati otkazati.

Utakmica se treba odigrati u subotu 1.lipnja u 19 sati, a Vatrenima je trebala poslužiti kao prilika za sve novopečene reprezentativce koju su se na taj način trebali dokazati izborniku Štimcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS izražava duboko žaljenje što je UEFA uskratila suglasnost pa se utakmica u ovom terminu evidentno neće moći odigrati usprkos želji oba nacionalna saveza. HNS, naravno, poštuje proceduru i prihvaća odluku UEFA-e u čijoj je ingerenciji konačna odluka u dogovaranju međunarodnih prijateljskih utakmica reprezentacija.

Svim prijateljima i simpatizerima hrvatske reprezentacije u Bosni i Hercegovini Hrvatski nogometni savez obećava da će hrvatska reprezentacija u prvom mogućem sljedećem terminu - kada će to prema FIFA-inom kalendaru i aktivnostima reprezentacije biti moguće - odigrati ovakvu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, Hrvatski nogometni savez veseli se pripremama i boravku u Međugorju gdje će hrvatska reprezentacija pronaći načine za druženje s hrvatskim navijačima", stoji u priopćenju na stranici HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo