'Sramimo se! Naš Dinamo je uzrok većine anomalija!'

Udruga Za naš Dinamo, kojoj su na čelu četvorica nekadašnjih kapetana Modrih, oglasila se povodom najnovijih događaja u hrvatskom nogometu.

26.11.2014.
10:00
VOYO logo

Splićani su se, podsjetimo, solidarizirali s dijelom svojih navijača kojima je zabranjen ulazak na maksimirski stadion, pa su odlučili da neće igrati derbi protiv najvećeg rivala. Utakmicu su očekivano izgubili za zelenim stolom s 3:0, a prijete im i dodatne kazne, no cijela je priča eskalirala u nešto više - u sve žešći bunt protiv anomalija u hrvatskom nogometu i protiv njegova nedodirljivog vladara Zdravka Mamića.

"Posljednji događaji su dokaz da su se obistinile naše crne slutnje i predviđanja da će situacija koju imamo u našem klubu 'metastazirati' na HNL i HNS. Mi se kao dinamovci sramimo činjenice da većina anomalija u našem nogometu vuče korijenje iz našeg kluba Dinama. Pedeset tisuća građana i navijača koji su potpisali našu peticiju kojom tražimo promjene u Dinamu jasno je dalo do znanja što misli o tome, a već tradicionalno prazne tribine maksimirskog stadiona su dokaz da naš klub već dugo ne poštuje pozitivne vrijednosti koje su se godinama vezale uz njegovo ime i ime našega grada", stoji u priopćenju koje potpisuju Šimić, Bišćan, Šokota i Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj su bivši hrvatski reprezentativci i kapetani Modrih poslali poruku Hajduku.

"Pravi dinamovci oduvijek su se borili za poštenje i iz tog razloga se pridružujemo našim sportskim rivalima iz Splita, kao i svima drugima koji na demokratski način našem nogometu nastoje vratiti dignitet i dostojanstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo