U svom stilu: 'Bilić nije ništa kriv, igrali su igrači, ne on'

'Nisam naivan čovjek da tako lako gubim vjeru u izbornika.

8.10.2011.
17:00
VOYO logo

Ni Slaven Bilić ne namjerava napustiti mjesto izbornika, već odluku prepušta Izvršnom odboru.

"Ako aludirate na moje povlačenje tri dana uoči važne utakmice to bi bilo bježanje, to bi bilo kukavički. Ja ne odlazim, a onda neka Izvršni odbor odluči što je najbolje za hrvatski nogomet i plasman. Ništa drugo nije bitno", naglasio je Bilić te se još jednom osvrnuo na poraz u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Golove protiv Grčke primili smo nakon velikih individualnih pogrešaka, nismo igrali ziheraški, inače ne bi istrčali s takvom ekipom i ne bi imali takve zamjene", pravdao se Nane.

Potporu Slavenu dao je i predsjednik HNS-a Vlatko Marković, unatoč tome što je sam izjavama odmah po završetku utakmice dao zaključiti kako razmišlja o novom izborniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slaven Bilić je vrhunski intelektualac, vjerovao sam mu kao igraču, vjerovao sam mu kao treneru, vjerujem mu i sada kao izborniku da ima snage i znanja reprezentaciju odvesti na Europsko prvenstvo", izjavio je Marković za 24sata te nadodao:

"Znate, nije u redu da se sa krivnja prebaci na Bilića, nije on igrao utakmicu nego igrači. Sigurno da smo svi razočarani. To nije bila igra na nivou, nismo se proslavili onim poznatim hrvatskim vezom no za to nije krv trener. Ja to kao bivši trener dobro znam", istaknuo je čelni čovjek HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlatko je na kraju donio konačnu odluku.

"Nisam naivan čovjek da tako lako gubim vjeru u izbornika i igrače kojima sam vjerovao godinama, a slična razmišljanja prenijeli su mi tijekom leta iz Grčke i članovi izvršnog odbora. Da rezimiram, nema govora o izbornikovoj smjeni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već za tri dana na riječku Kantridu stiže Latvija, utakmica koju Vatreni moraju pobijediti žele li u Poljsku i Ukrajinu.

"Imamo volje, želje i pameti da u utorak istrčimo motivirano protiv Latvije. Ali nadamo se da će nam se i drugi rezultati poklopiti", zaključio je Bilić na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110080039006 arti-201110080061006 arti-201110080045006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo