U MAKSIMIRU ŠOKIRANI NOVOM 'ČESTITKOM' IZ UEFE: / 'Zatečeni smo ovom drakonskom kaznom'

Image

Iz hrvatskog prvaka Dinama objavili su kako je u klub stigla još jedna kazna Europske nogometne federacije (UEFA) zbog navijačkih izgreda.

1.3.2017.
12:58
VOYO logo

Dinamo ovaj put mora platiti 40.000 eura zbog incidenta koji se dogodio 7. prosinca tijekom gostovanja Modrih kod Juventusa u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka.

Sukob s redarima i policijom

"Dvjestotinjak navijača koji su u Torino na odigravanje utakmice Lige prvaka između Juventusa i Dinama stigli bez ulaznica jer nisu prošli standardiziranu proceduru kluba za izdavanje važećih ulaznica, pokušali su kod gostujućeg sektora Juventusova stadiona bez ulaznica na silu ući na stadion, a kasnije je došlo do sukoba s redarskom službom i policijom, kao i do sukoba s navijačima Dinama koji su došli na utakmicu s važećim ulaznicama. Nadležne službe zadužene za osiguranje u Torinu morale su za vrijeme nasilnog pokušaja ulaska navijača na stadion upotrijebiti vodeni top, a nešto kasnije ušli su nepropisno s dva vozila na parking za gostujuće navijače. Spomenuta je skupina navijača napala navijače Dinama koji su imali ulaznice za utakmicu, a također su zapalili i tri baklje na koje je talijanska policija ponovno reagirala vodenim topom", stoji u obrazloženju koje je UEFA poslala u Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LAKRDIJA U MAKSIMIRU: /

Održana jedna od najbizarnijih 'presica' ikad, novinarima zabranjeno da slobodno postavljaju pitanja

Image
LAKRDIJA U MAKSIMIRU: /

Održana jedna od najbizarnijih 'presica' ikad, novinarima zabranjeno da slobodno postavljaju pitanja

Iz Dinama su poručili kako su zatečeni kaznom, a zasmetala ih je i reakcija navijača koji su nakon nedjeljne prvenstvene utakmice protiv Cibalije vratili igračima bačene dresove u znak protesta protiv poklonjenog jedanaesterca kojim su Modri slavili u Vinkovcima (2-1).

"Zatečeni ovom drakonskom kaznom, ali nažalost ne i previše iznenađeni događajima koji su doveli do nje, još jednom iskazujemo veliko razočaranje tim događajima i ovakvim ishodom te ovim putem modri klub naglašava želju da takve kazne i apsolutno nesportska ponašanja, kao i masovna upotreba pirotehnike te vraćanje dresova igračima svog kluba nakon utakmice, postanu prošlost za navijače Dinama i da u prvom planu bude podrška momčadi u obrani naslova prvaka Hrvatske i lovu na još jednu dvostruku krunu", prioćio je Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo