Tužno je, ali Hrvati će se ovome vjerojatno veseliti

David Villa, ozlijeđeni napadač Barcelone i najbolji strijelac Furije u povijesti, teško da će više zaigrati ove sezone.

20.12.2011.
11:55
VOYO logo

Napadač Barcelone i španjolske reprezentacije David Villa u ponedjeljak je podvrgnut operaciji slomljene lijeve noge.

Liječnici su skeptični po pitanju njegovog povratka ove sezone u dresu Barçe, ali i španjolske reprezentacije na EURU 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Villa je potkoljeničnu kost lijeve noge, tibiju, slomio je u 37. minuti polufinalnog dvoboja Svjetskoga klupskog prvenstva u Japanu protiv katarskog Al-Sadda, a Barcelona je bez njegove pomoći osvojila naslov pobjednika.

Ramon Cugat, jedan od liječnika koji je izvodio operaciju, ponovio je informaciju poznatu i od ranije, kako bi Villin oporavak trebao trajati između četiri i pet mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šanse da Villa zaigra još ove sezone su male, ali ih ne možemo isključiti. David će u utorak započeti rehabilitaciju, za početak će pomicati svoj gležanj. Za tri dana će biti na štakama, a za pet tjedana ćemo ukloniti vijke", kaže Cugat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac u povijesti španjolske reprezentacije, s 51 pogotkom u 82 utakmice, proteklih je dana poručio kako bi volio zaigrati u finalu Lige prvaka ove sezone u Münchenu, dakako, ukoliko ga njegovi suigrači izbore. No, veliko je pitanje hoće li se oporaviti i do početka EURO-a.

Španjolska će prvu utakmicu na Euru odigrati 10. lipnja protiv Italije, dok je susret s Hrvatskom na rasporedu 18. lipnja u Gdanjsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da ćemo ga imati spremnog za EURO, no to bi mogla biti borba s vremenom. Vjerujem da će se Villa oporavljati između četiri i pet mjeseci, ali ne mogu dati točnu prognozu. Vidjet ćemo kako će se razvijati njegov oporavak", dodao je Cugat.

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo